Redacció osona.com | Actualitzat el 27/05/2011 a les 12:00h

Pere Prat perfila a Manlleu un equip de govern format per ERC i ICV-EUiA

CiU i PSC decideixen quedar-se a l’oposició de l’Ajuntament. Tot apunta a un govern amb 10 regidors, nou d’ERC i l’ecosocialista Josep M. Anglada.

Pere Prat, al vestibul de l'Ajuntament de Manlleu amb la maqueta del projecte de la plaça Fra Bernadí. Foto: Adrià Costa

Tot apunta que ERC formarà equip de govern amb ICV-EUiA a l’Ajuntament de Manlleu, segons les darreres informacions a les quals ha tingut accés Osona.com. El regidor ecosocialista Josep M. Anglada se sumaria als nou regidors de Pere Prat i junts podrien conformar una majoria força estable. En aquesta legislatura, el consistori a Manlleu té 21 regidors, però n’hi ha tres de PxC que difícilment arribaran a pactes puntuals amb les altres formacions.

A les eleccions del passat diumenge a Manlleu va guanyar ERC, tot i que no per majoria absoluta, com a la passada legislatura. Pere Prat va aconseguir nou regidors que li permetran buscar algun tipus de pactes per tal de assegurar-se l’alcaldia. CiU també va sortir reforçat dels comicis, ja que va passar de dos a cinc regidors. El PSC es manté amb tres regidors però ha perdut gairebé 200 vots, un resultat que queda molt lluny de les expectatives que s’havien marcat els socialistes. PxC, amb tres regidors, i ICV-EUiA, amb un, acaben de configurar el consistori.

Les converses entre les diferents formacions s’han succeït durant els darrers dies.  La prioritat d’ERC passava per intentar pactar amb CiU i ICV-EUiA i formar un govern sòlid.

Les primeres negociacions amb CiU no han arribat a bon port. Els convergents no entraran a l’equip de govern i han decidit quedar-se a l’oposició.

Pel que fa a Josep M. Anglada, l’ecosocialista ha manifestat a Osona.com que està “predisposat” a assumir el repte i entrar a l’equip de govern, tot i que encara falten lligar alguns serrells. A més, la proposta d'entrar a l'equip de govern s'hauria de ratificar en la propera reunió de la secció d'ICV-EUiA, que es farà en els propers dies.

Qui ja ha dit que no tenia cap intenció de pactar amb ERC és el PSC. En principi, els socialistes han decidit quedar-se a l’oposició, perquè això és el que “han volgut els electors”, segons ha explicat Josep Colomer.

Resultats electorals a Manlleu


COMENTARIS

+5
-3
jo
Anònim, 27/05/2011 a les 13:41
Penjar-te medalles si que t'agrada oi Pere?
+0
-0
pacte ERC
Anònim, 27/05/2011 a les 14:40
si si, pero el perill serà que l'oposició no ho paralitzi tot!
+3
-2
Endavant Pere Prat
Anònim, 27/05/2011 a les 15:38
bona desició per part de l´oposició.
+1
-7
manusleva
Anònim, 27/05/2011 a les 16:42
Fantastic.En aquest moment que tots plegats s´haurien de posar a picar pedra surt el Sr.Prat i diu que manará amb en Josep Maria Anglada que em mereix un respecte molt gran,pero si tenim en compte que al nostre país i les seves institucions manen a totarreu els convergents(generalitat,diputacio,consell comarcal,etc) penso que potser hauria valgut la pena fer un esforç i dedicarse a la feina que queda per fer.Per no parlar que a patir d´ara i pel que es veu,Esquerra Republicana no hi pintará res en molt de temps.Vosaltres mateixos.Si aixó es estimar el poble ja ens ho anireu explicant.
+2
-3
tot arrivarà
SUPORT PER MANLLEU, 27/05/2011 a les 17:00
Només se m'acudeix una manera de canviar aquesta trista realitat de la democracia... APLICAR UNA DEMOCRÀCIA PARTICIPATIVA!
La Escuela de la Elección Pública (Public Choice School)
www.youtube.com
Curso 2009-2010 en
http://www.anarcocapitalista.com/
El Profesor Huerta de Soto es Catedrático de Economía Política en la Universidad Rey Juan Carlos de Madri...
sres.d´ERC I ICV ,només avançarem politica ,economica i socialment amb una democràcia autentica DEMOCRACIA REAL !! DEMOCRÀCIA PARTICIPATIVA JA !!
+3
-1
Molt bé
Manlleu, 27/05/2011 a les 20:03
Moltes felicitats per aquesta desició. No s'hagués entès massa que ERC hagués pactat amb CIU després de les mentides que van explicar durant la campanya electoral. Moltes felicitats a ERC i endavant amb la feina.
+0
-1
no m'agrada l'elecció
un altre, 28/05/2011 a les 09:44

Pere.

Has triat ballar amb la més lletja, jo amb els comunistes "ni aigua".

Espero que tinguis sort
+0
-0
endavant
Anònim, 28/05/2011 a les 13:19
Pere, et desitjo una bona legislatura,que Manlleu es continui arreglan, i que la dreta segueixi fen números sobre els ponts....aixís el Sr.fuster,podrá continuar escribint les seves farolades.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Resultats
Eleccions Municipals 2011
Enquesta
Per què creus que ha pujat la PxC?
      Vots emesos: 31
Edicions locals
Arxiu històric
Humor
Vés a: Patacada al Merma

Patacada al Merma

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: