Dilluns, 30 de maig de 2011 | 12:25
Vostè es troba a: Inici > Municipis >

Fogué reivindica el paper de les diputacions per recuperar el patrimoni

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
En la inauguració del Palau Güell
Fogué reivindica el paper de les diputacions per recuperar el patrimoni
25/05/2011 21:49
Antoni Fogué, Jordi Hereu i Ferran Mascarell
El president de la Diputació de Barcelona, el socialista Antoni Fogué, que afronta la recta final del seu mandat després del triomf electoral de CiU en les municipals, ha reivindicat aquest dimecres el paper de la diputacions per recuperar el patrimoni català.
En la inauguració de les obres de restauració del Palau Güell, situat al barri barceloní del Raval, ha destacat que la Diputació compleix així amb el compromís que va adquirir amb la família Güell per recuperar l'esplendor del que ha qualificat de "joia arquitectònica".

"La Diputació se sent molt satisfeta amb el treball fet, i de manera conjunta amb els ajuntaments ha fet, està fent, i seguirà fent país", ha recalcat per posar en valor les funcions de la institució provincial que lidera.

Fogué, que sempre ha destacat per reivindicar el paper de les diputacions per mancomunar els serveis i cohesionar els municipis, ha assegurat que el Palau Güell és l'exemple del paper fonamental que tenen per a la cultura catalana.

La restauració del Palau Güell ha suposat una inversió de 9 milions d'euros, dels quals 8 han estat a càrrec de la Diputació de Barcelona, i la resta s'han obtingut a través dels fons europeus Feder.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat que "un país pot mirar al futur quan conserva i cuida del seu passat", i ha lloat la figura de l'arquitecte Antoni Gaudí, que ha definit com un gran artesà, però també com un gran científic.

Finalment, l'alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, que com Fogué també afronta la recta final del seu mandat, ha recalcat que la cultura és una de les eines principals per revitalitzar les ciutats, i ha assegurat que el Palau Güell és "una nova magnífica excusa" per visitar El Raval.

Set anys de treball

El Palau Güell, una de les primeres obres d'Antoni Gaudí, ha estat reinaugurat formalment després de set anys tancat i després d'una exhaustiva restauració que ha capitanejat l'arquitecte Antoni González per retornar l'edifici a la seva esplendor original.

Eusebi Güell va encarregar l'edifici a Gaudí en 1885 i des de llavors ha tingut diversos usos: durant 20 anys va ser l'habitatge familiar dels Güell, però a la Guerra Civil va arribar a ser utilitzat com a comissaria, i més tard, ja en mans de la Diputació de Barcelona, va albergar l'Institut del Teatre.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1