Dilluns, 30 de maig de 2011 | 12:12
Vostè es troba a: Inici > Altres titulars >

Guardiola: "Hem mostrat al món el que som"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Ferguson i tot el Manchester elogien la màgia del Barça
Guardiola: "Hem mostrat al món el que som"
Altres titulars 29/05/2011 09:30
El triomf del reconeixement. Europa es va rendir a la qualitat i al talent del Barça de Guardiola, en un dels seus millors partits, que li va valer el quart títol europeu de la seva història. Per al tècnic és també la confirmació de la seva excepcional trajectòria en el club, amb tres anys triomfals (10 títols de 13). Guardiola, que va ser mantejat pels seus jugadors, s'ha mostrat feliç: "Lo important, més que el títol, és com hem guanyat".
wembley
"Us en debem una. I aquests no fallen", havia promès l'entrenador l'any passat, micròfon en mà, des de la gespa del Camp Nou a un estadi abarrotat que celebrava la consecució del títol de Lliga. Li van recordar la gosadia un dia abans de la final. I va disimular. Ahir, no obstant això, ja podia treure pit. "Em fan quedar bé", va concedir. "Un està content i orgullós quan guanya, però el més important és com ho hem fet. Ha estat magnífic. Hem demostrat al món el que som, jugant al futbol", va explicar Guardiola amb emoció.

"Hem donat una lliçó de futbol. Ho passem bé, vam gaudir jugant", va apuntar Xavi, que lluïa una samarreta amb un missatge: El futbol et retorna el que li dónes.

Guardiola havia demanat compromís, competir bé en la final, que els jugadors deixessin anar tota la seva qualitat sense limitacions. I tots, especialment Messi, li van respondre en el dia més assenyalat. L'ambició dels jugadors és el que més destaca el tècnic en l'explicació d'on estan els límits d'aquest grup de futbolistes. "Jo no vaig veure al Madrid de Di Stéfano ni el Santos de Pelé. No he vist molts equips increïbles de la història que generen aquest tipus d'emocions. Nosaltres intentem jugar tan bé com sigui possible i si en 15 o 20 anys la gent recorda haver gaudit d'aquest equip, estarem orgullosos".
 
"Aquest és un equip històric. Quan passin els anys, serà recordat com un dels grans", va declarar, menys contingut, Andoni Zubizarreta. Per al president Sandro Rosell, "aquest equip passarà a la història com el millor". "Tot el que estan fent Guardiola i els jugadors és sensacional, i crec que ningú ho millorarà", va afegir eufòric.

Després de l'èxit, Guardiola va reunir en el centre del camp a tots els jugadors i als distinos empleats que acompanyen a l'equip, van ajuntar les mans i van assajar una espècie de sardana absolutament feliç. La imatge del grup cohesionat i solidari, que ha estat la base de l'èxit.

Messi, feliç

La gran estrella del partit, Leo Messi, nomenat millor jugador de la final, no va amagar la seva felicitat pel resultat i per una de les millors actuacions com blaugrana. Messi ha destacat el funcionament de tot l'equip per atropellar al Manchester United. "Ha estat un partit per recordar. El que fa aquest equip és terrible i encara no som conscients del que estem fent i volem seguir guanyant coses".

"Ara veurem com ho celebrem. Aquest equip és de guanyadors, tots els sabem, i hem de pensar únicament en la celebració del diumenge. Ja pensarem en la temporada que ve", ha apuntat Messi, encastellat per tots com el jugador més rellevant del món.

El 'miracle' Abidal

Abidal entrava el passat 17 de març en un quiròfan per extirpar-li un tumor en el fetge. A la sortida de l'operació, el doctor Fuster li va prometre que el veuria en la gespa de Wembley. "Podràs jugar', em va dir, --ha recordat un Abidal emocionat, després de recollir la Copa, honor que li van cedir els capitans, Puyol i Xavi, en un gest de tot l'equip--. El treball de tot el seu equip mèdic m'ha permès ser titular en aquest partit quan fa dos mesos ni tan sols sabia si podria estar aquí", va confessar el jugador, agraït, després de la trobada.

. "Ell havia d'aixecar la Copa per tot el que ha sofert", va concedir Puyol, en un gest molt valorat per Guardiola. "Parla molt bé de la qualitat humana d'aquest grup".

"Estem en la final perquè Puyol, en la semifinal, ens va donar molt com a lateral esquerre. També ell ha estat tres mesos de baixa. La meva gratitud es deu al privilegi d'entrenar a aquest tipus de jugadors. Han tornat a demostrar la qualitat humana que tenen. Felicito a Carles per aquest gest. Ha estat una decisió de Puyol i Xavi. Aquí hem arribat absolutament tots, els que han jugat i els que no. Abi ho mereixia pel que ha passat. I això ens fa una mica més forts".

Ferguson, rendit

Guardiola i Ferguson es van fondre en una abraçada després del partit. El tècnic anglès li va felicitar pel futbol del Barça,, i no va tenir objeccions a admetre la superioritat. "Sabíem amb qui ens enfrontem i hem jugat el millor que hem pogut, però ens han superat en tot, especialment no hem pogut frenar a Messi. Amb el gol de Rooney creia que ens enganxaríem al partit, però desgraciadament, no ha estat així", va reconèixer Ferguson, resignat.

"Mai havia perdut davant un equip tan superior", va conclure el tècnic, rendit a la superioritat del Barça.
Barça!
29/05/2011
I BARÇA I BARÇA I BARÇA, BARÇA, BARÇA
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1