Dilluns, 30 de maig de 2011 | 12:32
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Mor Luis Ángel Rojo, exgovernador del Banc d'Espanya

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Tenia 77 anys d'edat
Mor Luis Ángel Rojo, exgovernador del Banc d'Espanya
25/05/2011 09:17
9luis-angel-vermell
L'exgovernador del Banc d'Espanya i membre del consell d'administració del Banc Santander, Luis Angel Rojo Duque, ha mort als 77 anys a Madrid. Per a Miguel Ángel Fernández Ordoñez, va tenir un paper essencial en la modernització de la banca espanyola.
Rojo, nascut a Madrid en 1934, va desenvolupar bona part de la seva carrera professional al Banc d'Espanya, on va ocupar el càrrec de governador entre juliol de 1992 i juliol de 2000. A més, va ser director general d'estudis i sotsgovernador de l'institut emissor.

A més, va ser membre del consell de govern del Banc Central Europa (BCE), vicepresident de l'Institut Monetari Europeu, membre del comitè de planificació del desenvolupament de les Nacions Unides i tresorer de l'Associació Internacional d'Economia.

Luis Angel Rojo va entrar el 25 d'abril de 2005 en el consell d'administració del Banc Santander, i va ser reelegit en el seu càrrec com a conseller extern (independent) en la junta general celebrada el 21 de juny de 2008.

Llicenciat en Dret, doctor en Ciències Econòmiques, Tècnic Comercial de l'Estat i doctor honoris causa per les universitats d'Alcalá d'Henares i d'Alacant, era també acadèmic de la Real Acadèmia de Ciències Morales i Polítiques i de la Real Acadèmia Espanyola de la Llengua.

Un home clau en la banca espanyola

Les reaccions dins del món financer no s'han fet esperar. L'actual governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández, ha qualificat a Luis Ángel Rojo com "una figura clau en la història d'Espanya i del Banc d'Espanya".

Fernández Ordóñez va assenyalar que Rojo "no només va protagonitzar l'impuls al seu Servei d'Estudis, que va convertir en una referència fonamental de l'anàlisi econòmica a Espanya, sinó que va reorientar el paper de la política monetària i va modernitzar l'enfocament regulatori i supervisor".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1