Fòrum Pobles

TEMA: Cantonigròs
1  2  

Cantonigròs24/08/2007 - 18:10:39
Nom:

Aquest és un espai per debatre temes del poble de Cantonigròs, que forma part del municipi de Santa Maria de Corcó-L'Esquirol

Respondre  


Re: Cantonigròs02/01/2010 - 08:49:07
Nom: Rossinyol

El web està molt ben fet, però és de l'any de la picor. Potser estaria bé actualitzar-lo, no?

També s'agraeix que ens deixin un forat en aquest fòrum. Sort que algú ens té en compte, si més no, com a poble!


Respondre  


Re: Cantonigròs29/01/2011 - 19:17:52
Nom: Pasegador

"Pasaba por aqui" i he vist amb gran esglai que ningu escriu per aquest poble, tan poc interes te ?..........No es separa del seu adorat ajuntament de l'Esquirol ? ( altrament anomenat Santa Maria de Corco ) i aixo no te cap mena de explicacio o comentari ?
Seguire expectant esperant noticies i comentaris...

Respondre  


Re: Cantonigròs03/02/2011 - 16:20:15
Nom: Vladimir Ilich

Tu, "pasegador", què vol dir aquest nom? Segador de pa, o quèee????
Pel que fa a la teva curiositat de perquè al fòrum de Cantoni s'hi comenta tan poqueta cosa, doncs mira, potser perquè els que porten la veu cantant ja no han de comentar res a ningú, i els que no, doncs, millor calladets que encara podrien prendre mal. No sé si m'entens. Lo pillas? Do you understand my friend? Est-ce que tu comprends? Capisce, il mio caro bambino?
I pel que fa la separació de Cantoni de l'esquirol, res de res. Només hi ha un procés en marxa per tirar endavant una mena "d'ajuntament de barri", però no hi ha perill que tiri endavant, perquè com que a una de les tribus no li convé, acabarà més parat que un ex-alt càrrec d'esquerrapublicana.

Respondre  


Respecte de l'EMD10/02/2011 - 12:04:07
Nom: Josep Castells Casellas

L’Esquirol: del ple municipal del dia 8 de febrer de 2011 i de l’EMD.

Després de quatre punts de pur tràmit: ratificar un conveni amb el Consell Comarcal per a la instal•lació d’una marquesina a la carretera, l’aprovació del sorteig per a membres de la mesa electoral per a eleccions a cambres agràries, una moció en defensa de la política lingüística de la Generalitat i l’inici de l’expedient de delimitació de Santa Maria de Corcó i nomenament de la corresponent comissió, varem entrar el debat que exigia la resolució de les al•legacions presentades en l’expedient de tramitació de l’entitat municipal descentralitzada de Cantonigrós.

A l’aprovació inicial, setembre de 2010, s’hi varen presentar al•legacions des de l’associació de veïns de Cantonigrós (19 pàgines àmpliament argumentades, amb detall de cada una de les al•legacions), des de Cabrerès i Progrés i les d’un particular, veí de Cantonigrós, el senyor Jordi Abanell Tanganelli.

En l’expedient presentat per l’equip de govern es rebutgen totes i cada una de les al•legacions presentades. Des de Cabrerès i Progrés varem intentar que, per una vegada almenys, el ple representés de veritat un espai de debat. Inútil de totes maneres: llevat de l’abstenció ja defensada i ben argumentada en l’aprovació inicial, del senyor Montanyà, el silenci més absolut dels regidors de Convergència i Unió, i també dels d’ERC, va fer de coixí a l’ ofès senyor alcalde. Aquest semblava “emprenyat” especialment, com si se sentís traït... exigint a Cabrerès i Progrés, especialment, una posició que resulta impossible.

En el ple d’aprovació inicial Cabrerès i Progrés va votar a favor de la tramitació de l’expedient tot i expressant la seva voluntat de presentar tres al•legacions, molt concretes i que tenen una resolució formal ben senzilla:
1. que en l’expedient que s’aprovi hi consti ben explicat i detallat el procés de configuració de la majoria legal necessària per tirar endavant el procés de constitució de l’EMD, per evitar suspicàcies.
2. que per al càlcul de distribució dels recursos entre les dues entitats resultants (EMD i ajuntament de L’esquirol) es fes servir la informació dels pressupostos i de l’execució d’aquests pressupostos de, almenys !, dos anys més.
3. que es detallés més concretament la participació (forma i imports) de l’EMD amb els serveis comuns com poden ser llar d’infants, salut, punt jove, etc. etc.

L’equip de govern només contesta, des d’un punt de vista estrictament jurídic (i en aquest sentit acceptat per Cabrerès i Progrés) a la primera qüestió. Però CiP desitja que en el ple s’evidenciï el debat polític, més enllà de les exigències legals, que si bé no s’han de defugir no necessariament han de sustentar les decisions que el ple pugui prendre. Ni cas. Silenci absolut i males cares.

A l’any 2007 en les darreres eleccions a Cantonigrós Independents de Cantoni (promotors de l’EMD) varen obtenir el 60% dels vots emesos, CiP el 20%, CiU el 10% i ERC la resta. Tots aquests grups, d’una manera més o menys explícita, defensaven en la campanya electoral la tramitació de l’EMD.
El tema però té una càrrega política que resultaria enganyós voler eludir:
1. El senyor Codina va condicionar la seva postura en la investidura el senyor Mas, alcaldable, a la constitució de l’EMD. És a dir, el senyor Mas havia d’acceptar aquesta condició per a obtenir el vot del senyor Codina. Aquest, és cert, l’ha pagat durant tota la legislatura amb tots els acords (llevat de quan ha hagut d’abstenir-se per raons d’implicació personal).
2. A mitja legislatura s’evidencia que aquell pacte segueix essent un element de pressió, el senyor Codina amenaça (es pot veure en el registre de l’ajuntament la carta que es va enviar, de la que en va donar noticia la premsa comarcal) l’alcalde amb posicions més radicals. És molt possible que la proposta de Cabrerès i Progrés de conformar una nova majoria a L’Esquirol li servís al senyor Codina per pressionar encara més al senyor Mas.
3. La divisió que sembla existir entre els ciutadans (veure la postura de l’associació de veïns i el nombre de firmes (poc més del 50%) obtingudes pels promotors) sembla no conciliar-se massa amb la voluntat democràtica expressada a l’hora de votar a les eleccions de 2007. Caldrà una bona reflexió davant la incapacitat d’uns i altres d’intentar un consens en un aspecte que tothom defineix com a molt important. CiP recrimina a l’ajuntament no haver organitzat cap acte públic a L’Esquirol per a contrastar, també des de L’esquirol i Sant Martí, les opinions diverses que poden existir entre tots els ciutadans.

La postura de Cabrerès i Progrés, en aquest punt de la votació, respon al menysteniment a les nostres (i a les de la resta d’al•legacions) al•legacions per part del senyor alcalde i del senyor Codina. Ens sembla honest exigir RESPOSTES almenys amb el mateix novell de raonament amb que s’han formulat les al•legacions. Respondre només amb tres conceptes jurídics a 19 pàgines d’al•legacions de l’associació de veïns sembla un insult. No admetre la possibilitat de reformular, sens afectar al contingut de la proposta, l’expedient a petició del segon grup municipal sembla, almenys, poc democràtic.
Deixar-ho tot només al recurs tècnic, jurídic, essent legal, sembla poc amistós. Tot acaba amb l‘argument que “la llei no ens hi obliga”. (que és cert i indiscutible). Però som polítics i, en el respecte a la llei, hem de proposar solucions polítiques, que considerin més als ciutadans que no pas a la configuració normativa o legalista de les institucions.
Donat que la majoria de vots emesos el 2007 varen recolzar opcions polítiques que anunciaven `promoure l’EMD i que una majoria legal de ciutadans afectats pels àmbits territorials de l’EMD que es proposa va signar per tal que es tramiti l’expedient, Cabrerès i Progrés hauria de recolzar la iniciativa, com va fer en l’aprovació inicial amb els matisos ja expressats i que no han merescut atenció ni per part de l’alcalde ni per part dels promotors. Com que un i altres han passat de respondre políticament les al•legacions (totes) i, per tant, l’expedient queda, al nostre entendre coix d’informació, ens abstenim.
Ci P va insistir, des d’un to molt moderat i conciliador, que l’equip de govern acabava de perdre una gran oportunitat per buscar el consens, per mostrar la voluntat real d¡acostar els extrems passionals que semblen dibuixar aquest tema.
varen votar a favor els regidors de CiU (llevat del senyor Montanyà que es va abstenir), el senyor Codina i els regidors d’ERC. Es va abstenir Cabrerès i Progrés.


Respondre  


Re: Cantonigròs11/02/2011 - 17:54:19
Nom: Ignasi Camps

Jo crec que les inercies sont tant grans aquí dalt a Cantoni que moltes vegades cal donar-hi la volta per no dramatitzar mes enllà del que pertoca. Dic aixó de les inercies més que bàndols perqué amb els anys les afinitats son les que son i total tenim que els aconteixements populars annuals es comparteixen i casdascú s’acosta amb qui está millor, aixó es la sort, en serio, que tenim els que vivim al poble, no hi han problemes de convivencia seriosos perqué tothom sap l’inercia que dur a sobre i ja está.
Polemitzar es perdre el temps.
Ara de portes endins segueix la batalla com si res.
Mig poble vol fer un Festival ?, doncs l’altre mig no el vol, aixó si mira’t en termes positius “només” hauran trigat 32 anys d’aconseguir la fita de que marxi.
Tot aixó que ja tenen al cove.
Ara es vol una EMD?
Cap problema, mig poble a favor i mig en contra, la batalla es durà a ciutat i ja es veu a venir que uns quants anys més en tota mena de despatxos.
Mentrestant la festa major ens seguirà veient a tots plegats, els Reis també, les passejades de la tarda al recinte del Festival, el 14 de maig, el 23 de juny, el 31 d’octubre i fins i tot la sortida de Missa seguirem compartint un munt de coses i a esperar que els que venen darrera nostre i que ara encara son petits poguin ser un xic menys encomanats hi sumin esforços i allunyin les inércies.
Sempre hi hagut a Cantoni un quelcom que ha estat per sobre d’aquestes picabaralles i que es la que ens permet a molts viure i disfrutar d’aquest poble més del que molts bàndols enyoren, a la Plana hi han bones botigues d’ulleres per veure millor, no?
Aprofiteu-lo, coi !!!
Ignasi Camps


Respondre  


Re: Cantonigròs11/02/2011 - 20:02:02
Nom: un de l'esquirol

El problema de Cantoni és que aquests bàndols o inèrcies (com es vulgui dir, a tots els pobles passa) barregen sovint interessos privats i polítics (o públics), amb tot el que això comporta. Si s'anés unit més sovint (en el festival, en l'EMD, plans urbanístics,...) s'aconseguirien més i millors coses. Aquests interessos i partidismes fan molt de mal.

Respondre  


Re: Cantonigròs12/02/2011 - 13:09:20
Nom: Ignasi Camps

Està clar que sempre hi haurà gent amb ganes de lluitar per utopíes i si ho fan sel's ha de recoltzar, però gat escaldat.... ja m'entens, qui lluita als pobles per utopíes? doncs a Cantoni en fan falta.

Respondre  


Re: Cantonigròs13/02/2011 - 20:30:47
Nom: Pasegador

Mmmmmmm..........., de fet.... jo nomes "pasaba por aqui"....

Respondre  


Re: Cantonigròs20/02/2011 - 09:10:08
Nom: Cantonigròs

Hi ha rumors d'una possible unió entre les candidatures de CiU i Independents per Cantonigròs. Han fet números i sumant els vots de les últimes eleccions haurien tingut majoria absoluta. Algú en sap alguna cosa?

Respondre  


1  2  


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: