Actualitzat el 20/05/2011 a les 00:01h

Indigneu-vos, però seriosament

Aquest dies assistim a una mena de revolta amb acampades a les principals places de les principals ciutats del país. Revoltes organitzades a l’empara de les noves tecnologies del sistema. Un sistema que la gent revoltada critica, i probablement amb raó.

Sembla que la gent revoltada ha agafat com a ideal el llibre “Indigneu-vos” escrit per l’ex diplomàtic francès Stéphan Hessel, redactor de la Carta Internacional  dels drets humans de la ONU. Malauradament sembla que n’han agafat la idea molt superficialment, de llegir-se les cobertes, i mira que és un llibre curt!

En aquest llibre, l’autor se sorprèn que els joves no es posicionin davant la vida i no es comprometin amb la societat. L’autor critica també als propis joves que resten passius davant els problemes de la societat , que no s’impliquen en la presa de decisions però exigeixen una colla d’avantatges als que creuen tenir-hi dret.

Em sembla interessant que els joves es manifestin i exigeixin canvis, però s’obliden que han de ser ells els protagonistes d’aquests canvis. Que s’indignin per les dificultats que avui – i sempre – hi ha per aconseguir una vivenda digna, una feina adequada, accés al coneixement... però no que esperin aconseguir tot això simplement perquè creguin que algú té l’obligació de donar-los-hi. No és només fent una acampada que s’aconseguirà, sinó comprometent-se amb la societat i amb l’entorn.

En diuen la revolta de la plaça Tahir espanyola. Home, Espanya es un país de dret i democràtic malgrat de segur tenir moltes mancances, les que cal comprometre’s per millorar. Espero que a ningú se li giri el cervell i enviï l’exèrcit contra ningú, per més que ho diguin quatre avis d’algun vagarós tribunal còmodament asseguts en alguna poltrona.

El que cal, el que els hi proposo als joves i als grans, és que participin de la festa democràtica que son les eleccions, ni que sigui votant en blanc. En una democràcia el que compta son les paperetes, no pas les manifestacions.

Joves indigneu-vos, però demostreu-ho participant.

Navega per les etiquetes

eleccions municipalsprotestajoventut

COMENTARIS

+1
-0
En desacord
Anònim, 22/05/2011 a les 21:14
Senyor Joan Rovira, no pot dir que aquests joves esperen que se'ls hi proporcioni una vivenda digna o una feina adequada. Aquests joves han fet tot el què estava a les seves mans per aconseguir-ho: molts d'ells tenen una formació acadèmica com mai cap generació abans havia tingut, sovint treballant en unes condicions precàries per poder-se-la pagar; fet pel qual lògicament no han pogut accedir a una vivenda.
Molts ànims a tots!
+0
-1
sr Joan Rovira
Anònim, 22/05/2011 a les 13:18
almenys es fa alguna cosa, i em sembla molt bé. No com els empresaris, que us lamenteu de la crisi,i aneu plorant pel llocs quan la gent ha passat, de fer hores extres a estar despedida directament. encara us aneu queixant de la situació actual quan la vostra avaricia us ha pogut. Això si, vosaltres continueu estant forrats, i el que està al carrer es el meu pare amb gairebé 60 anys despres de tota una vida llevant-se a les 6 del mati per una merda sou. Aixi que senyor empresari s'en pot anar a la m
+1
-0
Res de nou.
Mariona, 22/05/2011 a les 12:52
Acampar i protestar és al que s'apunta la masa. Són les idees originals les que han de fer sortir i esperonar a la gent. No cal una colla d'indignats. Calen cervells aixerits i valents. Indignació amb moviment. Una pilota quieta no fa gols i moltes pilotes fan més "bulto" peró rés més. XXX
+5
-1
Ben dit Joan
Anònim, 21/05/2011 a les 12:00
Estic molt d'acord amb tu, Joan. (I també amb el "campatxano", estic de la "Torratxa" fins el monyo! són un grup d'impresentables, vinga concerts i molestant els veïns fins a altres hores de la nit). Però, tornant a l'article, és clar que cal indignar-se, és cert que hi ha hagut especulació, però també és cert que molta gent ha estirat més el braç que la màniga (ningú els ha obligat a endeutar-se), sobretot el jovent, tothom era ric, s'havien de casar amb pis, mobles, festassa, viatge a l'albra banda del món (les coses s'han de pagar i els deutes també). Jo em vaig casar, i viviem en un pis de lloguer, quatre mobles justets, només nevera i màquina de rentar, el casament auster i el viatge de nuvis, res de l'estranger (ah! si ! dins d'espanya!) i ben feliços que hem set i continuem sent. Per tant, poc a poc i bona lletra, tothom a pencar i ja ens en sortirem, és clar que si ! però no us penseu que només teniu drets, també teniu deures ! Falta molta cultura de l'esforç.
+3
-3
Qui és seriós ?
Anònim, 21/05/2011 a les 01:18
Tan seriosos com els polítics corruptes i els banquers despilfarradors. Unim-Caixa Manlleu ofereix 10.000 euros pel guanyador d'un concurs de teatre amateur. I DESPRÉS S'HAN D'UNIR PERQUÈ TENEN TERANYINES A LA CAIXA.
+4
-3
Són el futur
M. Teresa, 20/05/2011 a les 20:40
Sr. Rovira, trobo de molt mal gust el fet de fer unes suposicions en el paràgraf: "Sembla que la gent revoltada ha agafat com a ideal el llibre “Indigneu-vos” escrit per l’ex diplomàtic francès Stéphan Hessel, redactor de la Carta Internacional dels drets humans de la ONU. Malauradament sembla que n’han agafat la idea molt superficialment, de llegir-se les cobertes, i mira que és un llibre curt!".
Jo no sóc pas de la primera volada, però el fet de que presuposi que han agafat el llibre per les cobertes és suposar i tractar el jovent d'incult. Jo en coneixo força, per no dir bastant de jovent, i si que n'hi ha que ho són d'incults, suposo que vosté en deu conèixer, peró li asseguro que una gran majoria en són molt de cults i es preocupen pel seu futur, que saben que són ells els que s'han de buscar la vida i que no seran els seus "papàs" els qui els hi solucionaran.
El jovent és el nostre futur i la nostra esperança, però veig que vostè no hi creu gaire en aquest jovent.

+4
-3
seriosament?
Robert, 20/05/2011 a les 17:54
...tindrà res a veure l'opinió del senyor Rovira amb el càrrec que ocupa de President del Consell Empresarial d'Osona?

...jo crec que són prou serioses les manifestacions d'aquests dies i amb uns objectius ben clars un d'ells els ha expresat el comentari de Jordi P....canviar el sistema capitalista i per això ens indignem seriosament
+10
-9
seriosament
Ilde, 20/05/2011 a les 11:00
Tan seriós com els empresaris, i el seu sistema, el capitalisme explotador, abusiu i xulesc.
Però que us penseu, que sou intocables. Que podeu tractar a la resta de mortals de ignorants, el llibre es curt, a lo millor com tu.
Jo no soc tan jove, però en tot cas estic, com ells, indignat per la explotació de la classe política i empresarial en aquets mon de tots.
+11
-1
No
Campatxano, 20/05/2011 a les 10:49
El sistema capitalista no es canvia. En tot cas seria un sistema nou, però el capitalisme no el poden canviar els polítics i molt menys el jovent tipo CUP-La Torratxa.
+8
-8
Seriosament vol dir qüestionar el sistema capitalista
Jordi P, 20/05/2011 a les 08:03
Jo el que vull és canviar el sistema capitalista, per això m'indigno seriosament.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: