Laura Busquets / ACN | Actualitzat el 30/05/2011 a les 18:37h

Jacint Raurell i Mari Moyano agafen les regnes del PSC a Vic

Sense sorpreses. La renúncia de Josep Burgaya no ha tingut continuïtat i els números 2 i 3 de la llista dels socialistes entraran al consistori.

Jacint Raurell i Mari Moyano, aquest dilluns a la seu del PSC. Foto: Adrià Costa

Els números dos i tres de la llista dels socialistes, Mari Moyano i Jacint Raurell, agafaran l'acta de regidors per entrar a formar part del consistori vigatà el proper 11 de juny. Segons ha explicat Raurell, els dos regidors socialistes que entraran a l'Ajuntament de Vic representen "renovació", en referència a Mari Moyano, i "continuïtat", referint-se a la seva pròpia experiència com a regidor i al fet que durant quatre anys hagi estat a l'equip de govern. Raurell ha dit de Moyano que tot i no estar a primera fila, la socialista "ha estat implicada en la política des de sempre". Jacint Raurell agafarà el timó del PSC a Vic després que Josep Burgaya renunciés a la seva plaça la setmana passada.

Amb la renúncia de Josep Burgaya, Jacint Raurell ha explicat que el partit va obrir un debat sobre el lideratge de la formació. "Jo mig em vaig oferir, mig se'm va demanar", ha destacat Raurell. I ha afegit que és un repte que assumeix "amb il•lusió, amb convicció, amb ganes de fer feina i amb la voluntat de mantenir tot l'equip que va formar en Pep [Burgaya]".

L'encara regidor d'Habitatge ha afirmat que "malgrat els resultats, a nosaltres ens sembla que tenim un paper important a jugar a la ciutat". És per això, que Raurell ha assenyalat que l'objectiu "cabdal" és que aquells electors que no han anat a votar, "o que ens han abandonat", poder-los recuperar de cara al futur.

Fent autocrítica, Raurell ha reconegut que els socialistes a Vic han obtingut un "mal" resultat electoral, tot i que també ha assenyalat que "els resultats negatius són extramunicipals". Jacint Raurell també ha assenyalat que les previsions del PSC eren repetir el nombre de regidors o, fins i tot, arribar al cinquè. De totes maneres, el socialista ha destacat que assumeixen aquesta situació i, a partir d'aquí, "ens plantegem remuntar el vol" perquè la marca PSC a Vic tingui "més reconeixement".

En referència al seu programa electoral, el nou cap de files socialista a Vic ha dit que el seu programa electoral "continua essent vigent" i, és per aquesta raó, que l'atur, el civisme i l'austeritat econòmica en seran els elements "clau".


A l'espera dels contactes amb CiU

Jacint Raurell ha explicat que les converses amb CiU encara no s'han produït i entén que és la federació "qui ha de fer el primer pas" per començar a parlar de possibles pactes. Raurell ha estat molt diplomàtic i ha assenyalat que "qualsevol" conjuntura que es formés per governar la ciutat els semblaria "bé", sempre i quan CiU no formi govern amb PxC. En aquest sentit, el socialista ha assenyalat que "l'alcalde té un ventall prou ampli d'opcions".

Raurell ha reiterat que els socialistes estan "a l'espera del planteig que ens facin". Per això, si els ho demanen i els programes "quadren" podrien governar junts. Jacint Raurell ha afegit que entenen que "la situació és diferent a l'altra vegada" quan tenien quatre regidors. El socialista ha assenyalat que el pacte d'ara fa quatre anys "no ha funcionat", en el sentit que un dels objectius "era reblir l'impacte de PxC".


Elogi a Josep Burgaya

Raurell ha començat la compareixença fent un elogi a Josep Burgaya i reconeixent la feina feta al capdavant dels socialistes vigatans. El nou cap de files socialista ha destacat que la renúncia del fins ara número 1 del PSC a Vic l'"honora". I ha afegit que si Burgaya hagués volgut continuar, "hagués tingut tot el suport de la llista".

Jacint Raurell assumirà el rol de portaveu del PSC a Vic i també en serà el primer secretari de la formació.

COMENTARIS

+7
-6
Molt bé
Anònim, 30/05/2011 a les 19:00
Així m'agrada, volem polítics amb ganes de treballar i no de plegar a Vic!
+3
-7
Molt malament
Anònim, 30/05/2011 a les 22:26
Però també volem gent que respongui a les preguntes dels ciutadans. Al debat de joventut un vigatà va tenir per resposta: un silenci. Quina pena! Dimissió ja!
+3
-3
renovació?
Pep, 31/05/2011 a les 10:03
Com renovació, si fa anys i panys que està a l'ajuntament. Renovació es cares noves i canvis de rumb.
Tenim uns polítics que van de casa a l'ajuntament, d'allí a sopars, festes, espectacles, etc. i la gent del carrer ni se la miren. llavors surt un Anglada i els fot un gol només sortint el carrer. Feu com ell i li desmontareu el discurs allà on es guanya, al carrer, i no al ple cobrant dietes.
+4
-1
renovacio? sì
Anònim, 31/05/2011 a les 11:35
Pep si et mires bé la noticia veuàs que fica renovació Mari Moyano i experiència Jacint Raurell ,tenìn que mirar millor abans de criticar
+2
-0
Salvar els mobles
Anònim, 31/05/2011 a les 18:13
Menys mal, perquè tothom renúncia, però què passa, que no els paguen bé?
Ara a en Raurell li ha tocat salvar els mobles del PSC (no és pas culpa seva, més aviat dels 1450 milions que madrit ens deu i dels castellans que es creuen el discurs de l'Anglada i no els han votat.
De fet, encara hi haurem guanyat, molt millor ell que l'altre!
De la noia, ningú sap qui és ni perquè la van posar de número dos.
+2
-1
a Espanya
Anònim, 31/05/2011 a les 18:21
Els partits d'obediència espanyola que es presentin a Espanya. La majoria de gent li ha vist el "plumero" al PSOE català, ja no enganyen, al cap i a la fi són el mateix que el PP, quan l'amo de Madrit toca a somantent ells només poden fer que callar i obeïr.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Resultats
Eleccions Municipals 2011
Enquesta
Per què creus que ha pujat la PxC?
      Vots emesos: 77
Edicions locals
Vés a: Pedro Chumillas: «¡Toma Mou!»

Pedro Chumillas: «¡Toma Mou!»

El diputat i cap de llista del PP a Vic, un consumat antimadridista.

Arxiu històric
Humor
Vés a: Patacada al Merma

Patacada al Merma

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: