Redacció | Actualitzat el 24/05/2011 a les 22:19h

Als indignats amb mi

Pere Fontanals: Als anys 30, el NSDAP era un partit polític legal que acceptava les normes democràtiques de l'Alemanya de la Gran Depressió que encara vivia acomplexada pel Tractat de Versalles de 1919 després de la Primera Guerra Mundial. Repeteixo: el NSDAP era un partit polític legal i democràtic. Era un partit legal i democràtic que culpava principalment els jueus de les misèries del poble ras alemany. Era una formació que va posar un col·lectiu concret –els jueus- com a objectiu de la frustració d'un poble sense feina i amb penúries econòmiques. No crec que sigui necessari recordar com va acabar tot plegat. Un holocaust que va significar l'execució d'un numero entre 6 i 12 milions de jueus, gitanos, polonesos ètnics i també soviètics, Testimonis de Jehovà, homosexuals, discapacitats,... No cal ser un lletrat per conèixer la història; s'han fet excel·lents pel·lícules que expliquen amb detall ja no la misèria de la guerra, sinó la magnitud del genocidi.

Josep Anglada, president de PxC, que és un partit polític legal i que es presenta respectant les normes de la democràcia tal i com feia el NSDAP alemany, nega l'holocaust, ha format part de Fuerza Nueva i organitzava viatges al Valle de los Caídos per honrar Franco. Josep Anglada, fundador i president de PxC, va ser candidat per Frente Nacional a les eleccions al Parlament Europeu l'any 1989. Ha declarat en nombroses ocasions compartir ideari amb els caps rapats i portar l'àliga franquista en el cor. Fa vint anys, quan als nostres carrers amb prou feines no hi havia immigració, Albert Pericas, cap de llista de PxC a Manresa, es dedicava a empaitar independentistes amb una furgoneta carregada d'amics garrot en mà. Ahir eren els independentistes, avui són els musulmans i demà seran les dones o els sordmuts.

La PxC de Josep Anglada i d'Albert Pericas és una formació política legal que respecta les normes democràtiques de l'estat espanyol. El NSDAP, el partit nazi d'Adolf Hitler, també era una formació legal que va respectar el joc democràtic alemany mentre no va tenir el poder. Anglada, i la PxC, han expressat públicament el seu odi cap als musulmans i els sud-americans. Hitler, i el NSDAP, expressaven públicament el seu odi als jueus.

Que una formació política sigui legal i participi en comicis democràtics no significa necessàriament que tingui un ideari respectable. El partit nazi de Hitler no era respectable. La PxC d'Anglada tampoc no ho és. Perquè no estem parlant de formulacions polítiques abstractes sinó de discriminació humana concreta, de segregació personal, de persecució per origen. Però més lluny que això encara, votar pel NSDAP alemany dels anys 30 o votar per la PxC d'aquest mil·lenni és fugir la pròpia responsabilitat com un covard en la situació que ens toca viure. És oblidar que l'insult col·lectiu es transforma en insult personal i individual. És alimentar la frustració amb faules que mai no sadollen aquest neguit intern, sinó més aviat l'augmenten.

Votar la PxC d'Anglada és, a més a més, violentar la convivència dels que vivim en pau sense fantasmes inventats, sense llegendes, sense mentides, sense prejudicis, sense necessitat de trobar culpables en la nostra realitat. Amb totes aquestes premisses encara no entenc perquè no puc definir com a imbècil aquell que amb el seu vot manifesta el seu odi cap a tots i cada un d'uns individus només per haver nascut més al sud.

Navega per les etiquetes

pxc

COMENTARIS

+20
-25
Molt ben explicat Pere
Quico, 24/05/2011 a les 23:04
L'únic que vull afeguir, es:

Les urnes han parlat i han parlat com ho han fet, hem decidit sense pensar en les conseqüències que portara aquesta decissiò soberana del poble, hem entrat amb un cercle perillós, el de la INTOLERÂNCIA, això ens portarà a distanciar-nos mès fins a arribar a l'odi, volem contruir pobles, ciutats, barris...etc construida sobre l'odi? Jo no vull una societat d'aquesta manera, crec que som molts que pensem que amb el diàleg i l'apropament a les persones, podem fer barris, pobles i ciutats més cohesionades.
Tots ens hem de fer responsables del tipus de vida que volem pel nostre entorn més inmediat, tot això, nomès es pot aconseguir si ens rebelem tots per fer més cohesiandes i més justes per a tothom.
+31
-29
Excel·lent Pere
Joan, 24/05/2011 a les 23:34
Un article excel·lent, el comparteixo 100%.
Molt clarificador.
+31
-32
Prou demagogia
Anònim, 24/05/2011 a les 23:45
Tu realment creus que si un dia governes algun consistori PxC eliminaria els inmigrants? Amb el teu discurs de la por no es va enlloc. Tu creus que els carteristes que hi ha al metro de Bcn, els pisos patera que existeixen a la ciutat, el robatori de coure, la bruticia a molts barris... no té res a veure amb molts inmigrants delinquents ?
L' inmigracio si cal, cal que sigui regulada y que no fiqui en perill el nostre sistema. Tu has vist gaires parelles catalanes o espanyoles que tinguin 4 o 5 criatures? I segurament aquestes parelles estan cotitzan i no es poden permetre tindre més d' 1 fill, encanvi molts inmigrants tenen tranquilament 4 o 5 fills. Motiu, més fills més subvencions. Moltes dones magrabines rebutgen feines per no perdre la paga. I molts marxen al seu país mentrés continuen cobran l' atur ( cosa que un home tant llest com tu tindria que saber que està prohibit ), i et podria explicar quantitat de frauds que fan.
+31
-23
demagògia ?!
Joel, 25/05/2011 a les 01:07
Tens una empanada de tòpics "Imbècil":
-Si PxC (PxE s'hauria de dir) governés, segregaria i trencaria la convivència de la mateixa forma que van començar a fer-ho els nazis, i més endavant, vés a saber...
-Carteristes, xoriços, pisos sobrehabitats, costums incívics, brutícia ... n'hi ha hagut sempre: fa 100 anys la feien els catalans arribats del món rural, en fa 50 el inmigrants espanyols, i ara alguns són nouvinguts, com sempre són les classes més desfavorides les que roben a petita escala. Dels grans lladres no en parlem... són d'aqui. La delinqüència no és fruit de l'arribada d'extrangers. Mira la tipologia dels presos, o és que fa 20 anys no hi havien les presons plenes?
-L'Inmigració ara mateix ajuda el sistema econòmic. Mira l'informe de "Criteria La Caixa". Cotitzen més que la despesa que generen, al contrari que nosaltres!
-A vegades són la supèrbia i la ignorància són males companyes per sortir de la crisi.
-Com més criatures tinguin els nouvinguts, més garantides tenim les pensions el dia de dema. Mira les piràmides demogràfiques de Catalunya. Alguns dels valors familiars i humans que encara tenen els hauriem de revisar, ens fariem un gran bé.
-La majoria d'ajudes i subvencions dels serveis socials estan ens les emportem els nacionalitzats, encara avui dia!
-Picaresca i frau: ... quants catalans o espanyols coneixem que no intenten estafar l'estat de diverses formes? ,,,jo i tu segur que uns quants.

T'hauràs d'anar acostumant a veure Marroquins que fan vida normal, tenen diners per gastar, paguen els impostos ... i que obviament estan orgullosos de ser qui són.
+22
-18
Visc al barri vell
Joel, 25/05/2011 a les 01:57
Al sortir de casa meva et sens transportat a Marraqueix, una ciutat bruta i pudenta que no visita ningú. Nomès obrir la finestra una bafarada pudenta de celiandre, curry i menta m'empesta la vivenda.

Al CAP no hi pots ni entrar, qui sinó ells ha portat totes aquestes noves malalties com la sida, grip A ... ja s'hi van trobar a l'obrir la tomba de Tutankamon.

A més, els àrabs, són molt perillosos, van tots a la una, els Xiïtes amb els Sunites, els Marroquins més: Amazics, Alauïtes, Tuaregs i Saharauis són una pinya...

Per sort tinc una armilla antibales que utilitzo per anar a comprar al Puigmercadal, mai se sap quan Al-Qaeda pot instal.lar un artefacte, al meu barri.

A més tenen pisos patera on les dones (amb burka... però ja els està bé) pareixen de forma compulsiva mentre els seus homes (ganduls a l'atur que avui dia podrien tranquilament treballar de manobra, paleta,...) s'afanyen a fer cua a Benestar Social. És una invasió a l'ombra, com a "V".

Fa poc vaig veure en un racó de la Pl.St,Miquel com feien l'ablació a una nena negreta ... que es foti! no haver vingut!

Si podeu evitar-ho, no passeu pel barri antic si us plau. Insisteixo.

-----------
els imbècils no proveu d'entendre-ho, tota la resta si!
+15
-17
Gràcies
Anònim, 25/05/2011 a les 07:50
Al sr. Fontanals, gràcies per haver escrit aquest article. Espero que algun energumen reflexioni després d'haver-se empapat una mica d'història i explicacions pedagògiques.
I al Joel: gràcies per la teva ironia, però t'asseguro que n'hi haurà molts que no l'entendran! Fa 4 dies deien que els regalaven cotxets i hipoteques, i ara diran que a Manresa es fan ablacions pel carrer! A, i diran que ho saben de primerà mà! Que els ho ha explicat un amic que ho va veure!!!
+32
-20
Ets idiota Fontanals
Sallavinera, 25/05/2011 a les 09:19
No has entès res. Tu segueix amb el discurs buenista. Defensa als comunistes de la CUP (ja saps els democrates stalinistes i chavistes), denuncia a l´Anglada (l´únic que ha posat el dit a la nafra), insulta al Pericas i comparal amb tots els nazis del mon.
El problema NO ´s aquest idiota.
El problema son els altres, QUE NO HO ENTENS?
Estem invadits, la crisis anirà en aument, l´atur no caurà, les tensions creixeràn... i el inmigrants (moros) seguiràn aqui vivint de la moma i creixerà la tensió.
Denuncià a la PXC és estupid. El que s´ha d fer es expulsar als deliquents, barrà al pas a l´inmigrant, acabar amb els guetos del casc antic...
Invertir els diners amb els nostres vells, atendre als nostres fills,
PRIORITAT NACIONAL.
i SI AIXÓ HO DIU UN FEIXISTA COM L´ANGLADA, NO TINGUIS DUBTE QUE GUANYARA EN MOLT POC TEMPS.
A pesar de gossos servils del poder com tu.
+8
-11
pel joel
Anònim, 25/05/2011 a les 10:11
i tu et dius ciutdada, sembla mentida que a l´epoca que estem pensis d´aquesta manera, de gent bruta i que sen aprofita de las ajudes n´hi a agut sempre,i alegrarse de una mutilacio que li fan a una criatura no es de ser un eser huma, aixo segur que no li farias ni al teu gos
+3
-6
Joel
Anònim, 25/05/2011 a les 10:47
demano disculpes
+32
-2
Potser sí però...
Jordi, 25/05/2011 a les 11:31
És cert que la cosa va anar aixi a Alemanya als anys 30, i espero i desitjo que no acabi igual ara aquí, però voldria apuntar certes reflexions personals. El diumenge vaig votar a la CUP, perquè de totes les opcions era la que em semblava més interessant un cop descartades les (per a mi) invotables com PxC, PP i alguna altra, però no estic d'acord amb qualificar d'imbècils( tot i que reconec que no els entenc ni comparteixo els seus criteris) 3058 votants per vàries raons. En primer lloc s'ha de reconeixer que qualificar els votants de PxC com a imbècils seria com si es qualifiqués els 1981 votants de la CUP com a "perroflautes" perque alguns dirigents seus ho son o ho semblen ( i jo soc elector de la CUP i no soc perroflauta).
I en segon lloc perque si desqualifiquem els que pensen diferent(per odiós o imbècil que sigui) entrem en un terreny en el qual tothom podrà desqualificar-se i dir-se imbècil o alguna cosa pitjor simplement perque no pensen com jo. Dos detalls, us sona Bildu? per uns son terroristes disfressats i pels altres un grup de gent amb dret a dir el que volen, i una frase célebre:
"Odio lo que dices, pero defenderé hasta la muerte tu derecho a decirlo"

Voltaire

Si som demòcrates..acceptem aquesta frase o no?
+28
-6
I la disculpa?
Indignat, 25/05/2011 a les 11:32
Tiu, gracies per la classe d'història, però no te n'adones que en el teu discurs caus en el mateix parany una i altra vegada?, ja se perfectament el que representa PxC, per això no el voto, i em fan urticària.
Ara dius: "dels que vivim en pau sense fantasmes inventats, sense llegendes, sense mentides, sense prejudicis, sense necessitat de trobar culpables en la nostra realitat."
Això es mentida!!! tu no ets d'aquests!! tu has tingut la necessitat de buscar culpables!! tu has assenyalat amb el dit a la generació dels meus pares, que van venir d'Andalusia a treballar aquí. Per que fas demagògia? com saps que ha sigut aquest sector el que ha votat PxC, et un demagog!, i es això el que em repugna del teu article anterior, no el fet de criticar a la formació per les idees que defensen, a ningú amb seny els hi agrada aquest ideari. I no necessitem classes d'història, el que necessitem es una disculpa a la gent de Sant Joan, a la del Pont de Vilomara i a la gent de la Balconada.
Critiques el mateix discurs que despatxes, primer assenyales i despres insultes.
+29
-9
preguntes
manelic, 25/05/2011 a les 11:56
Perquè hi ha un rebrot de polls a les escoles, qui ho ha portat? A casa meva n'estem fins els pebrots dels polls.

Perque`s'està substituint el porc dels menus escolars si se n'ha menjat tota la vida?,
per que no s'ofenguin els moritos

Algú controla les botigues del magrebins?, Tenen el carnet de manipuladors d'aliments?
A ells no els hi cal, que no s'emprenyin

Perquè als escorxadors s'incompleix la llei de benestar animal, sacrificants cada cop mes animals seguint el ritus halal que es aberrant i horroros?
Perquè sino els moritos no tenen carn "pura"

Perquè es perment, incomplint la llei, que les nenes magrebines siguin retirades de les escoles a la primera regla, si tothom a d'estar escolaritzat?

Qui s'emporta , de manera molt majoritaria, les ajudes del pirmi, que ens costen un ou, als que cotitzem?
no cal nin respondre.

L'inmigració representa el 15% i en canvi a les presons son més del 50%, inmigració no es igual a delinquencia?
vosaltres mateixos

Tothom es xupiguai fins que li arriva una familia magrebina per veins.

Em costa d'entendre que aquesta gent que no treballa, ni treballarà, haguin de pagar la pensió de ningú.

Quant ens costa, als que cotitzem, donar escolaritat, sanitat, i serveis de "cohesió social" a aquesta gent que a sobre s'enriuen de nosaltres, per tontos?

No fico tota l'immigració dins al mateix sac, hi ha gent bona i molta, però els musulmans allà on van tenen problemes. A Europa ja fa dies que s'en donen compte i per alguna cosa deu ser.

A la nostra estimada Catalunya Nord, guanya el Front National per golejada, deuen ser molt imbècils no?

Volen esser realista PxC no farà altra cosa que pujar, seguint l'estela dels partits europeus semblants, aixi que agafeus-ho amb calma.
+23
-24
Aclariment
Pere Fontanals, 25/05/2011 a les 12:02
Com que veig que alguns comentaris continuen la mateixa dinàmica d'atribuir-me coses que no he dit, vull intentar aclarir-les:
- Que digui que el perfil base del votant de PxC és el de l'immigrant espanyol o els seus descendents no implica que ser immigrant espanyol o descendent sigui sinònim de votar PxC. Crec que és senzill d'entendre.
- Les dades: Els tres primers barris que han votat PxC: Balconada (21,3% dels vots), Sant Pau (18,95%), Font dels Capellans (14,62%). Per poblacions PxC ha presentat llistes a Sant Joan, El Pont de Vilomara, Sant Vicenç de Castellet...
I precisament vaig destacar aquest fet en el meu anterior escrit perquè vaig entendre que aquest grup de població que en el seu moment va apostar per deixar-ho tot i desplaçar-se a Catalunya per buscar-se la vida, crec, honestament, que haurien d'estar encara més sensibilitzats amb aquest fenomen.
+22
-16
Sobreviure
Anònim, 25/05/2011 a les 12:39
Tinc nens a la guarderia i negoci propi (comerç), he votat PXC, perquè ja no podem resistir més com ens colla l'Ajuntament, ja no podem més...
+19
-12
Superdotat?
Anònim, 25/05/2011 a les 13:36
Fer servir un diari per atacar també ho feien els nazis, i tu Fontanals n'has après i molt. La típica demagògia rastrera amb el símil amb els nazis no cola amb mi.
+29
-10
informes
Anònim, 25/05/2011 a les 14:13
L'informe de la Caixa es una estafa que no se la creuen ni ells. També deien que els pisos no baixarien de preu.
Els fulls de paper aguanten qualsevol cosa i sino mireu Grecia que presentava uns balanços tant macos...
O també podeu llegir al Josep Oliver que es analista de Catalunya Caixa i no n'encerta ni una desde fa 6 anys que el llegeixo.
O també podeu mirar els informes que feia el tristpartit, sobre el déficit de la Generalitat, tot mentida.
Fieu-vos del sentit comú.
Com es possible que gent d'aqui es quedi sense plaça de guarderia a la pública, i aquestes plaçes les donguin a mares magribines que a més no treballen (ni ganes)?
+27
-14
Lectora indignada
Anònim, 25/05/2011 a les 15:39
Fontanals ets un MALEDUCAT. No només no et disculpes, sinó que ademés continues insultant. Resulta patètic que persones tant poc professionals com tu puguin tenir un espai en mitjans de comunicació com aquest. Ara només em reconforta esperar que els teus pròxims articles segueixin la temàtica política i tractin de la teva anàlisis en vers a les restants formacions polítiques de Manresa, per saber sobretot, com defineixes a tots els que els han votat...potser idiotes..o ignorants...o burros...o intel.ligents...segur que aquest últim te'l guardaràs per definir als votants de la CUP, no?
+23
-11
Satisfet
Manresà, 25/05/2011 a les 15:51
Excelents els comentaris amb el títol d' INFORMES i el de PREGUNTES. Realment cal estar molt cecs per no adonar-sen de la quantitat de problemes que porta l' inmigració i de la mala política que s' ha aplicat amb ells. En aqta taula rodona on tots diem la nostra, voldria que algun ERUDIT com el Sr. Fontanals o d' altres ens expliqui si en els altres paissos els inmigrants reben tantes ajudes com aqui. Que m' expliquin pq a alemanya ja han renegat de lo que s' anomenava multiculturalitat. No es pot permetre que un inmigrant rebi en subvencions gairebe 1000 euros sense treballar i que hi hagi gent que treballant 40 o més hores setmanals no arrivi ni ha 900 e. Però al igual que critico això també critico els empresaris que s' han aprofitat d' aquesta gent per explotar-los laboralment.
+21
-7
INMIGRACIÓ
Català, 25/05/2011 a les 15:56
El problema de l' inmigració es no parlar-ne, se políticament correcte per no agafar " el toro per les banyes ", però voldria que es donesin compte els nostres estimats polítics que un dels partits més castigats a les darreres eleccions ( PSOE. Cat ) a arrasat a Lleida, on el seu alcalde Sr ROS ha afrontat l' unmigració i no la defugit, un altra " coco " per molts, el Sr ALBIOL també ha guanyat a Badalona i el Sr. ANGLADA ha crescut novament a VIC. Creieu que realment tota aqta gent està equivocada? Creieu que tota aqta gent és imbecil? Mireu us he citat 3 partits, amb 3 alcaldables que han tret grans resultats. sabeu que tenen en comú? Que diuen el que la majoria pensa i no s' atreveix a dir.ALGU HO TENIA QUE DIR !!!
+19
-26
Aplicació de la llei de partits a PXC
Anònim, 25/05/2011 a les 16:00
Il·legalització de PXC, ja!
+21
-5
Ets com ells
Manel, 25/05/2011 a les 16:53
Pere fas pena !!! Moltes explicacions, molta història, molt bla, bla bla, pero cap disculpa per insultar als teus lectors.

Crec que en els fons, no ets tant diferent dels feixistes als que critiques: Si no penses com jo, ets un "imbecil".

Només et falta sortit amb "una furgoneta carregada d'amics garrot en mà" a empaitar als votants de PxC.....

Pero tinc ben apresa la lliçó, ... a les properes eleccions votaré a la CUP, i així em diras coses boniques. ;-)
+22
-14
Ladran luego cabalgamos
Eneko, 25/05/2011 a les 19:55
Els gossos borden, els impotents insulten. La PXC serà el referent en els propers anys per milions de catalans. Jo no he votat a la PXC perque no s´han presentat al poble, sóc independentista i no crec amb el bonisme d´esquerres.
Les coses com son.
A Catalunya NO HI CABEN TOTS. I menys els vagarossos i deliqüents.
Apren la lliço Fontanals, i mosseguet la llengua la propera vegada, a veure si el teu verí te l´empasses.
+17
-13
Resposta
Anònim, 26/05/2011 a les 10:26
Opino que les teves paraules només cauen en la més bruta demagogia i t'explicaré el perquè.
No pots titllar d'imbècils a unes persones pel fet de votar a un partit o altre.
En cap cas es pot insultar o faltar al respecte (Qualificar segons tu) a unes persones que lliurament han triat el seu representant.

Potser el major problema i que no crec que n'hagis parlat es el perquè aquesta gent els vota.Falta una major educació, una major sensibilització o potser es que hem de deixar els prejudicics del passat?

El teu exemple de les NSDAP, crec jo, està molt mal exemplificat ja que eren altres circumstàncies altres temps i altres paisos. Aquest exemple l'únic que fa es demostrar la poca fortalesa dels teus arguments per afirmar que la gent que vota a un partit en que tu estàs en desacort són imbècils.

Sóc un jove de 18 anys abstencionsita (per uns ideals que no venen a tomb) i quan veig això penso si encara existeix una llibertat de triar el seu representant.

Per acabar et puc dir que no votaria mai a plataforma pels seus ideals pero hem pregunto si tanta gent ha votat serà per alguna cosa no?

+11
-4
Ja el hi va bé
Black adler, 26/05/2011 a les 11:07
I doncs, i tant que els va bé a la resta de polítics poder carregar el mort a l'Anglada, i ells quedar com uns senyors! Però cap d'aquests polítics va ser capaç de pressionar gens ni mica el Govern de Madrid perquè al seu moment tingués una política d'immigració mínimament assenyada (de fet no van dir ni piu, no fos cas que s'embrutessin). Ara no tindríem ni tant atur, ni tanta precarietat als serveis assistencials, ni tanta delinqüència, ni s'hauria de sentir a parlar tant del Sr. Anglada, que continuaria sent un "a casa seva el coneixen".
I que no em diguin que la immigració massiva va contribuir a la pretèrita prosperitat econòmica, perquè el que va fer va ser contribuir al boom especulatiu (com l'excés de crèdit, i les polítiques irresponsables de l'administració), i ja sabem com ha acabat tot això.
+5
-15
pedagogia
Anònim, 26/05/2011 a les 11:11
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+1
-14
Mà esquerra
Anònim, 26/05/2011 a les 13:01
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+16
-1
Marta
I la disculpa? (2), 26/05/2011 a les 14:28
Una vegada més estic d'acord amb "indignat", com diu ell/a

I LA DISCULPA?

Curiosament ha desaparegut una part del primer article escrit pel Pere. Recordeu les paraules "andalusos" ......... "dolor de esparda" i tota l’explicació d’aquesta part, dons senyors ja no hi és.

El mal ja està fet, som molts que varem llegir el primer article, l’original.

Insultar a les nostres famílies és inadmissible. Fa falta una disculpa.


+1
-11
Pel camí incorrecte
petrus, 26/05/2011 a les 15:11
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+2
-14
felicitats per l'article
Anònim, 26/05/2011 a les 15:46
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+1
-8
El primer article
Pere Fontanals Bosch, 26/05/2011 a les 15:51
Marta,

Això que dius és mentida. El primer article, el que es titula "3.058 imbècils" encara hi és:
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/noticia/19340/

I no se li ha tocat ni una coma de tal i com es va escriure inicialment.
+2
-7
voltaire?
petrus, 26/05/2011 a les 19:23
Jordi, dius:
--------
"una frase célebre:

"Odio lo que dices, pero defenderé hasta la muerte tu derecho a decirlo"

Voltaire

Si som demòcrates..acceptem aquesta frase o no?"
--------

Voltaire no usava el castellà.
Si no saps francès, perquè no la dius en català?
Perquè no parles en català a tots els immigrants per no matar la nostra llengua?

Tot i que... la va dir Voltaire?
+11
-5
Informat Fontanals
Pere, 26/05/2011 a les 19:52
Als moros expulsió inmediata.
Unes dades pel teu interès:
Bahrein, Qatar, EAU, Aràbia Saudi. ¨Països rics i àrabs.
Aquella pandilla de galifardeus ARABS, no treballen. Tenen petroli.
Els treballadors (el 90%) són Filipins, Pakistanessos e Indús.
Cap dels estrangers tenen drets laborals, sindicals ni res de res.
Aquesta gent SI PERD LA FEINA (els inmigrants als paisos àrabs rics) son expulstar del pais 15 DIES DESPRES DE LA PERDUA DE FEINA SI NO N´HAN TROBAT UNA ALTRE.
El bonisme Europeu d´esquerres ha portat una inmigrasió massiva, tots els drets i cap deure pel nouvinguts que ademes no volen treballar i es dediquen a tota mena de xanxullos.
FONTANALS VES A FER LA MA AMB ELS MORITOS
+9
-2
Historia
Anònim, 26/05/2011 a les 21:54
Ya que hablas de historia, un pequeño inciso, Sr. Periodista, el Águila franquista, como tú lo denominas, de franquista tiene poco, el citado águila ya formaba parte del Estandarte de los Reyes Católicos al igual como el yugo y las flechas....

Y sigues sin pedir disculpas, hay que informar, no insultar, yo no voto ni votaré a PxC desde luego, pero respeto a la gente que lo vota igual como ellos deben respetar, eso es la democracia.
+2
-7
Jo
Anònim, 27/05/2011 a les 03:26
Els "Moritos" de què parleu són uns dibuixos animats protagonitzats per unes follets amb forma de mora? demano.

Ala meus amica Habib i Mohamed els ho he explicat i encara riuen. Però tranquils "imb..." si aneu mai al seu país us acolliran igualment de puta mare, no és broma! els obliguen les bones maneres i en general la seves tradicions.

Quina sort la nostra generació ... que no ens hagi fet falta marxar a buscar a feina a l'extranger no?
Us podeu imaginar com seria ?

+1
-9
Muy bien Fontanals
Anònim, 27/05/2011 a les 09:31
Muy bien Fontanals por este articulo. Los que te critican
no solo odian a los moros, sino que odian a las personas que no piensan como ellos, y todavia más, se aprovechan, los explotan y algunos conviven con ellos y tienen hijos como es el caso del nuevo regidor del Ayuntamiento de Manresa. A eso le llaman ser buena persona, ELLOS CLARO!
+2
-8
Felicidades Fontanals.
Anònim, 27/05/2011 a les 10:26
Felicidades Fontanals, una estupenda e inteligente reflexion. Y ahora quisiera hacer un comentario dirigido al Sr. Anglada. Se supone que en unas elecciones, los que encabezan las listas son las personas con más carisma o más inteligentes y preparadas. Pues bien Sr. Anglada si sus dos representantes en Manresa son los mejores, no quiero ni imaginarme como son los peores, mas bien creo que sus recursos humanos son bastante deficientes y se ha tenido que coger a lo que ha podido. O quizás su visión e inteligencia se ven nubladas por el odio a ciertas personas.
+7
-2
Barroer
Anònim, 27/05/2011 a les 12:39
Tinc entès que aquest Fontanals no és periodista, per tant, com diria el senyor Bachs "Tanquem la paradeta"
+1
-8
No és periodista?
Anxaneta, 27/05/2011 a les 12:52
Doncs per no ser periodista, Déu n'hi do lo bé que escriu...

No sabia que per escriure una opinió calia ser periodista. Me l'apunto i em vaig a queixar al Regió7. Crec que dels opinadors d'avui no n'hi ha ni un que tingui la carrera de periodisme... a veure deixa'm repassar... Víctor Feliu, Adam Majó... vaja quina indecència, escriuen al diari i no són periodistes
+0
-0
Primer els de casa
Anònim, 27/05/2011 a les 18:41
Tengo que reconocer que la frasecita utilizada por PxC en principio es muy seductora, si señor, primero los de casa. Pero cuando miras los videos y declaraciones del Sr. Anglada te das cuenta del tipo de persona que se esconde detrás de esa frase, su calidad como persona y su moral, aunque tengo que decir algo en su favor, su sinceridad al respecto, cosa que no trata de ocultar lo que piensa. Sin embargo, cada vez que lo escucho o veo, sus palabras solo me hacen pensar que se halla a la altura del peor de los delincuentes que han venido de fuera.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Edicions locals

Què ha passat el 22 M?

Joan Segon: Que corrien mals vents pel tripartit era força cantat des de feia temps. A Manresa i arreu. Diuen que el poder desgasta i deu ser veritat, però...

Del Maig 1968 al Maig 2011 (1)

Florenci Costa: S'ha escrit i parlat aquests dies de les semblances i dissimilituds entre el moviment actual que respon al crit d'«Indigna't!» i omple...
Vés a: Santa Cecília de la Grevalosa a Castellfollit del Boix

Santa Cecília de la Grevalosa a Castellfollit del Boix

Anàvem l'Antoni Ibáñez Olivares i l'Antonio Mora Vergés pels límits de la comarca del Bages, dins del vastíssim terme de Castellfollit de Boix.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: