Actualitat
RSS
Dijous, 26 Maig 2011
El celler Vega Aixalà guanya un premi internacional
El vi Vega Aixalà Criança 2008 d’aquest celler de la DO Conca de Barberà ha estat guardonat amb la medalla d’or del “Concours Mondial de Bruxelles 2011”.(C)
Fotografia de la notícia
Amplia foto
""  Vega Aixala 2 botellas crianca 2008

Continua l’èxit internacional dels vins de la Denominació d’Origen Conca de Barberà. El celler Vega-Aixalà, ubicat a Vilanova de Prades, ha guanyat una medalla d’or en el Concurs Internacional de vins de Brusel.les pel seu criança 2008.
El concurs organitzat a la capital belga s’ha erigit, en els darrers anys, com el més prestigiós i reputat, possiblement, d’entre tots els esdeveniments internacionals de caire semblant, cosa que referma la importància del premi.
El vi de Vega Aixalà va destacar d’entre els prop de 8.000 vins jutjats en el concurs al costat de firmes de gran prestigi de zones com ara el Priorat o la Ribera del Duero.

En total, són 7.386 vins i licors procedents de 49 països productors que es van enfrontar a Luxemburg els dies 6, 7 i 8 de maig passats davant una selecció dels millors tastadors internacionals. Sommeliers, compradors, importadors, periodistes i peescriptors del vi de 40 nacionalitats diferents que han treballat durant 3 dies a l'avaluació de les mostres presentades. Aquesta diversitat tant dels vins i licors presentats com dels perfils dels tastadors és la característica original del Concours Mondial que s'ha posicionat en el rang de "campionat mundial" del tast de vins.
El celler ha manifestat la satisfacció que sent per tal reconeixement i remarca la importància del premi com un aval a la seva trajectòria encara incipient, cosa que els esperona a seguir el camí iniciat en la recuperació del conreu de la vinya en un racó de la comarca d’on havia desaparegut, un racó singular per la seva altitud i els costers de llecorell, condicions que originen un vi d’especial finesa i perfum.
La gran quantitat de particiapants i nacionalitats i la qualitat dels productes presentats “fa que tingui més mérit” i que la valoració de la feina ben feta sigui molt positiva, tal com s’apunta des del mateix celler.

Aquest premi és una bona recompensa que dóna ressó internacional al celler i als vins de la Denominació Conca de Barberà.

Fotos relacionades
Fotografia de la notícia
Programes
Redactor: Serviconca