Dimarts, 31 de maig de 2011 | 12:31
Vostè es troba a: Inici > Societat >

'La crisi del cogombre' deixa ja 14 morts a Alemanya

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Rússia s'uneix al boicot
'La crisi del cogombre' deixa ja 14 morts a Alemanya
Societat 30/05/2011 20:23
Agències.- Almenys catorze persones han mort ja com a conseqüència del brot de 'Escherichia coli' que ha provocat a més 329 malalts de gravetat a Alemanya i que s'ha estès ara a altres països del nord d'Europa i podria empitjorar al llarg d'aquesta setmana.
PEPINOS
"Esperem que el nombre de casos remeti però temem que empitjorarà" la situació, ha assenyalat Oliver Grieve, portaveu del Centre Mèdic Universitari de Schleswig-Holstein (nord), on estan rebent tractament varis dels malalts.

De moment la font del violent cep del bacteri segueix sense conèixer-se, segons han reconegut aquest dilluns les autoritats alemanyes abans d'una reunió d'emergència de responsables estatals i federals a Berlín. La majoria de les víctimes s'han produït en el nord del país.

Entretant, la 'E.coli', que es va detectar la setmana passada en cogombres procedents d'Espanya, s'ha propagat a altres països del nord d'Europa. En suecia, hi ha 36 casos sospitosos, tots ells de persones que van viatjar al nord d'Alemanya, segons les autoritats. També hi ha hagut alguns casos a Regne Unit, Dinamarca, França i Països Baixos, igualment relacionats amb viatges a Alemanya.

El Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) ha reconegut que el brot és el major d'aquest tipus a nivell mundial. Segons el Govern alemany, a l'any es registren uns 60 casos de SHU al país. Grieve ha indicat que només al seu hospital hi ha 83 casos de SHU i 115 casos confirmats de 'E.coli', després de duplicar-se en els últims dies els casos.

Rússia s'uneix al boicot als cogombres

Rússia ha decidit suspendre a partir d'aquest dilluns i amb caràcter indefinit la importació de verdures crues com a cogombres, enciams i tomàquets procedents d'Espanya i Alemanya.

"Segons l'Institut d'Higiene d'Hamburg, la font de la infecció es troba en els cogombres, encara que ara com ara no es disposa d'informació definitiva", va afegir el supervisor rus, que mantindrà en vigor el veto "fins a nou anunci", ja que "malgrat les múltiples sol·licituds d'informació a les autoritats de la UE encara no s'han rebut dades sobre l'origen de la infecció, els productes perillosos i les respostes per localitzar i acabar amb el brot".

D'aquesta manera, Rospotrebnadzor ha donat les pertinents instruccions "per suspendre les importacions cap a territori de la Federació de Rússia i la comercialització d'aquests productes", va precisar el supervisor rus, que ha cursat les informacions necessàries sobre aquest tema al Servei Federal de Duanes i adverteix que estudia la possibilitat d'estendre el veto a les importacions i a la circulació en territori rus de verdures de la totalitat de la UE.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1