Dimarts, 31 de maig de 2011 | 12:24
Vostè es troba a: Inici > Societat >

La contaminació desmesurada impedeix controlar l'escalfament global

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Barcelona acull la major cita del món sobre compravenda de CO2
La contaminació desmesurada impedeix controlar l'escalfament global
30/05/2011 15:00
Contaminació
L'Agència Internacional d'Energia (AIE) renúncia a les esperances de controlar el canvi climàtic, una vegada constatat que les emissions de CO2 a l'atmosfera van registrar en 2010 nous rècords, segons The Guardian. Mentrestant, a Barcelona, s'inicia la vuitena edició de la Carbon Expo.
El diari britànic The Guardian ha pogut tenir accés a l'informe de l'AIE en el qual es renuncia a controlar l'augment de les temperatures. En 2010, l'atmosfera va rebre 30,6 gigatoneladas (Gt) de diòxid de carboni, especialment pels combustibles fòssils, un augment d'1,6 Gt respecte a 2009.

De seguir la tendència, el professor de la London School of Economics Lord Stern considera en més d'un 50% les possibilitats que al proper segle la temperatura mitjana de la Terra hagi augmentat en més de quatre graus centígrads.

L'AIE xifra en 32GT el límit d'emissions de CO2 para 2020 si es vol lluitar contra els efectes que comportarà l'augment de temperatures.

Els 'brokers' del CO2 exploren a Barcelona el futur de la compravenda d'emissions

Més de 3.000 experts al mercat de la compravenda d'emissions de diòxid de carboni es donen cita aquest dimecres a Fira de Barcelona, en el marc de la vuitena edició de la Carbon Expo, la major cita del món sobre clima i finançament del CO2.

El congrés, que es perllongarà fins divendres, comptarà també amb uns 250 expositors de 120 països, i servirà per presentar les últimes tecnologies en matèria de reducció d'emissions.

Es tracta de la segona vegada després de l'edició de 2009 que Barcelona acull la Carbon Expo, que tradicionalment recau a la ciutat alemanya de Colònia, i la cita està organitzada per Fira de Barcelona, el Banc Mundial (BM) i l'Associació Internacional de Comerç d'Emissions (IETA).

La fira té un format mixt de congrés i saló, i ofereix serveis, productes i tecnologia per reduir les emissions, ja que entre els seus expositors figuren entitats governamentals, bancs, entitats emissores de certificacions, plataformes comercials, distribuïdors de 'programari' i empreses proveïdores de tecnologies que redueixen els gasos d'efecte hivernacle.

En l'edició de 2009 que es va celebrar a Fira de Barcelona, Carbon Expo va reunir 276 expositors de 83 països i prop de 3.000 visitants de 111 països.

Futur incert

La compravenda d'emissions de CO2 està parcialment estancada després de la detecció de petits fraus a escala mundial en el negoci, i està marcada també per l'incert del panorama post Kyoto, i per tant els acords que adoptin els països més enllà de 2012.

Europa, principal actor al mercat, s'ha compromès a reduir en 2020 un 20% les emissions prenent com a any basi 1990, a millorar un 20% la seva eficiència i a produir un 20% de la seva energia mitjançant tecnologies renovables, si ben aquest compromís podria augmentar en funció del que facin la resta de països.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1