Dimarts, 31 de maig de 2011 | 12:16
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Més de 70.000 firmes per demanar la dimissió de Puig

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Lleida es queda una setmana més, Barcelona ho decideix avui
Més de 70.000 firmes per demanar la dimissió de Puig
31/05/2011 10:19
9assemblea-bcn
CatalunyaPress.- Més de 70.000 firmes i la ‘lluita’ segueix als barris. Els acampats de plaça Catalunya pretenen seguir recavant firmes per demanar la dimissió de Felip Puig al capdavant d’Interior mentre decideixen si es queden a plaça Catalunya o descentralitzen la protesta.
Aquesta decisió es prendrà aquesta nit en assemblea. Diumenge els indignats es van donar dos dies de reflexió per pair els esdeveniments del cap de setmana –amb repressió policial i autodefensa contra els radicals del Barça i els Mossos inclosa- i reflexionar serenament sobre la idoneïtat de seguir a la cèntrica plaça.

De moment, a diversos barris ja s’estan fent assemblees setmanals. És el cas de Sants, on també hi ha una acampada des de fa més d’una setmana, o Gràcia, on aquest dilluns es va celebrar una nova assemblea en que es va aprovar una important agenda d’activitats que ja es pot consultar al bloc i que inclou xerrades, informació i una manifestació en defensa de l’hospital de l’Esperança.

A Lleida, per la seva banda, s’ha decidit seguir amb l’acampada de la plaça Ricard Viñes durant una setmana més.

La discussió sobre si és positiu quedar-s’hi té arguments per a tots els gustos, i s’està desenvolupant amb especial efervescència al fòrum de l’acampada. A grans trets, els partidaris de mantenir uns dies més la centralitat de plaça Catalunya aposten per consolidar les eines per donar continuïtat al moviment quan l’acampada acabi. Els contraris pensen que cal descentralitzar ja per evitar més problemes i debatre propostes en un àmbit més proper.

El Consell d'Europa investigarà les càrregues


En un altre ordre de coses, el Consell d'Europa obrirà una investigació sobre les càrregues policials del passat divendres després que en la visita que van realitzar a Barcelona aquest dilluns se'ls lliurés un extens dossier de més de 200 pàgines amb documentació i imatges dels episodis violents.

Els inspectors del Comitè Europeu per la Prevenció de la Tortura es reuniran en els propers dies amb el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que també va obrir una investigació d'ofici per investigar els fets.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1