ICV > Europa > notícies > ICV vol que el cà...

Notícia

Romevarodarecurs200902
Fletxa_component
21/10/2010
ICV vol que el cànon digital també sigui il·legal per a l'ús privat

Raül Romeva creu que "l'oposició contundent d'ICV al cànon digital al Congrés, al Senat i al Parlament Europeu ha contribuït a que avui la justícia europea hagi dictat la sentència que considera il·legal el cànon digital a les empreses"

L'eurodiputat d'ICV adscrit al grup dels Verds/ALE, Raül Romeva, ha mostrat avui la seva satisfacció per la sentència emesa pel Tribunal de Justícia de la UE que ha dictaminat avui que el cànon digital que s'aplica indiscriminadament a l'Estat espanyol viola la llei comunitària aplicat a les empreses. "ICV sempre varem defensar que el cànon digital era un abús que responia només als interessos de l'SGAE. Ara la UE ens ha donat la raó, el cànon indiscriminat és il·legal, va contra les normes europees", ha dit Romeva que ha apostat per la il·legalitat del canon també per a l'ús privat.

En aquest sentit, Romeva ha dit que des de la formació ecosocialista continuaran treballant s'acabi amb l'aplicació del canòn que paguen els usuaris privats igual que a partir d'ara s'haurà acabat el cànon que paguen les empreses. "El fet de pagar un cànon per un equips digitals preveient que faràs còpies de materials protegits pels drets d'autor vulnera la presumpció d'innocència", ha recordat Romeva.

Tot i així, l'eurodiputat ecosocialista ha celebrat que "la resposta del comissari McCreevy a una pregunta meva hagi estat una eina útil per a la defensa jurídica de Padawan", empresa que comercialitza CD's, DVD's o repreoductors d'MP3 i que s'enfronta a l'SGAE. La sentència significa, aleshores, que l'empresa o Govern que compri CD's o memòries MP3 i que la seva finalitat no tingui res a veure amb la còpia d'obres protegides pel copyright haurà d'estar exempta del cànon que actualment Espanya aplica vulnerant les directives europees.

Així, Romeva s'ha mostrat convençut que "l'oposició contundent d'ICV al cànon digital al Congrés, al Senat i al Parlament Europeu ha contribuït a que avui la justícia europea hagi dictat la sentència que considera il·legal el cànon digital a les empreses", alhora que ha recordat que la resposta obtinguda en una pregunta el 2007 -realitzada conjuntament amb l'Associació d'Internautes-, sobre quina era l'opinió de la Comissió en l'aplicació indiscriminada del cànon digital va portar a l'ens europeu a afirmar, a través del comissari irlandès McCreevy, que el canon indiscriminat de la Llei de la Propietat Intel·lectual espanyola vulnerava la directiva 2001/29/CE relativa a l'harmonització dels drets d'autor.

DT 31/05/2011 | 07:36
Fons_fixed_articles
Fons_fixed_publications
197
  • Mesveure