Catalogat a | 2.0, Ciutat

Centenars de persones passen la nit indignades al Raval de Montserrat

Centenars de persones passen la nit indignades al Raval de Montserrat

Les vetllades de protesta i acampades continuen aplegant terrassencs indignats amb la democràcia actual i que reclamen un canvi. Si la concentració del primer dia va aconseguir reunir unes 300 persones i dijous van ser 500 les que es van congregar, ahir es calcula que van estar més de 800 les que es van ajuntar al Raval de Montserrat, gran part de les quals hi han romàs durant tota la passada nit. Tampoc no es poden oblidar les 32 tendes de campanya que hi ha muntades des de la nit de dijous, que juntament amb les pancartes penjades sobretot davant de l’Ajuntament de la ciutat ofereixen un paisatge que es va transformant a mesura que la protesta continua.

L’hora de la convocatòria era les vuit de la tarda d’ahir, tal com es va fent des de dimecres passat, i ja des d’aquella hora unes 600 persones restaven dretes conversant mentre un sector començava ja a fer-se sentir amb instruments de percussió i xiulets, als que després es van unir d’altres. Prop de dos quarts de nou, alguns dels col·laboradors a les concentracions i l’acampada egarenca van assenyalar que eren 32 les tendes que ocupaven gran part del Raval de Montserrat i que moltes altres persones havien dormit la nit anterior al ras. També es va destacar que la terrassenca ja és la segona concentració a Catalunya en nombre de persones i que hi ha actualment 354 acampades arreu del món “per una democràcia real”.

Altres col·laboradors van passar a explicar ahir l’organització del campament i com funcionen les diverses comissions que s’han creat –dedicades a necessitats logístiques, de comunicació i de coordinació– i també van recordar que, a partir de les 12 de la nit, totes les acampades arreu de l’Estat passaven a ser il·legals per ordre de la Junta Electoral Central, però es va mantenir la confiança en què el caràcter pacífic d’aquestes iniciatives ciutadanes s’acabaria imposant i una votació a mà alçada exigia continuar més enllà de les dotze.

A partir d’aquí, es va deixar el micròfon lliure per a tot aquell que volgués aportar alguna idea o experiència. Un cop més, va quedar demostrat que els assistents a la protesta formen un grup amb una mateixa aspiració, un canvi en el sistema actual, però format per persones de molt diverses procedències, edats i ocupacions i amb propostes molt diferents. Això sí, ahir novament va quedar clara una cosa; hi ha indignació, i s’ha repetit en moltes ocasions que els enemics són ben coneguts: “els polítics i banquers”.

Cap a les deu de la nit el gruix de la multitud seguia asseguda a terra, escoltant els testimonis d’altres ciutadans molestos per un motiu o altre. Mitja hora després es va guardar un minut de silenci “per la democràcia segrestada”.

Després de mitjanit

Un cop passada la mitjanit, la incertesa era absoluta, i s’informava que a altres ciutats, com Granada, la policia estava actuant per dissoldre les acampades. A dos quarts d’una, la policia informava els manifestants del caràcter il·legal de la concentració, i els congregats votaven què fer: centenars de mans alçades apostaven per romandre asseguts a terra i continuar amb la resistència pacífica. Finalment, no es van produir actuacions policials durant la matinada, i el comportament dels ciutadans –que fins i tot movien les mans en lloc d’aplaudir per respectar el descans dels veïns– va ser exemplar en tot moment.

Avui, la concentració continua amb les activitats programades des de les deu del matí i l’assemblea convocada a dos quarts d’una del migdia, on més de 300 persones encara hi segueixen. Sembla que els acampats de Terrassa continuaran amb la seva “jornada de reflexió col·lectiva” i encara més enllà.

Tot el moviment es pot seguir al hashtag #acampadatrs al Twitter o als grups de Facebook Acampada Terrassa i Democràcia Real Ja – Terrassa. L’acampada també té un lloc web.

Redacció Ègar

Una resposta a “Centenars de persones passen la nit indignades al Raval de Montserrat”

Trackbacks/Pingbacks

  1. [...] acampades arreu de l’Estat està ben arrelada a Terrassa, probablement això faci que l’acampada de la ciutat sigui la segona més gran de tota [...]


Deixa una resposta

You must be logged in to post a comment.

Anunci

oci i restauració

l’oferta

PARLEM-NE DEL SECTOR DE L’AUTOMÒBIL A TERRASSA. PROPERAMENT…

deixa de contaminar i estalvia…

el millor regal pels de casa

PARLEM-NE de IMMOBILIÀRIES a TERRASSA

El temps

Avui Thursday Friday
It is forcast to be Chance of a Thunderstorm at 11:00 PM CEST on June 01, 2011
Chance of a Thunderstorm
De 21 a 10 ºC
It is forcast to be Chance of Rain at 11:00 PM CEST on June 02, 2011
Chance of Rain
De 20 a 12 ºC
It is forcast to be Partly Cloudy at 11:00 PM CEST on June 03, 2011
Partly Cloudy
De 21 a 11 ºC

renfe terrassa fgc terrassa

  • baner tmesa
  • baner teletaxiterrassa

cinesa terrassa segle 21 terrassa cinema catalunya

  • cartellera cinesa parc vallés
  • cartellera cines segle 21 terrassa
  • cartellera cinesa parc vallés

la sort, al teu costat

  • loterias y apuestas del estado
  • once
  • loteria de catalunya trio 6 49

Arxius