Wed01062011

Ultima Actualitzacio08:01:11 GMT

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back Societat Societat I

Societat

L'escola Isidre Martí, d'Esplugues, ja té cent anys

frame_03124.356El centre d’Educació Infantil i Primària, CEIP, ha organitzat una gran festa, oberta a entitats del municipi  i ex alumnes, per celebrar la cloenda del seu centenari. Jardinera, xapes, Inflables, tallers de manualitats i pintura, per a totes les edats, música, castells, esbart o una obra de teatre, han estat algunes de les activitats de les què han pogut gaudir els ciutadans del municipi, tant grans com petits, durant tota la jornada de dissabte. Pilar Ferràs, directora del centre, té molt clar quin és l'objectiu de L’ Isidre Martí per als propers cent anys: adaptar-se als nou temps per continuar sent un centre de referència la municipi. La festa del centenari de l’ Isidre Martí suposa, gairebé, el punt i final del curs escolar 2010-2011.

primera pedra dels 44 habitatges de protecció oficial a Abrera

frame_03122.53L'acte simbòlic de la primera etapa de construcció, s'ha realitzat al solar on s'emplaçaran els habitatges, que ha acollit a molts veïns del municipi i futurs propietaris dels pisos. L'alcaldessa, María Soler, ha destacat la importància de la col·locació d'aquesta primera  pedra per reafirmar l'aposta que des de l’administració d'Abrera es fa pels habitatges protegits, també durant la crisi. En total, una promoció de 44 habitatges, distribuïts en 4 edificis, que inclouen pàrquing i traster; d'una superfície mitjana útil de 81m2, amb dos o tres habitacions, i a preu de cost. També s'inclouen més de 1000 m de terreny dedicats a equipaments i dos locals de propietat municipal. Aquesta obra d'habitatge protegit està promoguda per CCOO de Catalunya i Habitatge Entorn, que ja han lliurat gairebé 5000 habitatges al Baix Llobregat. Els habitatges, compromesos en més d'un 60 % a joves de entre 20 i 35 anys, es lliuraran a l'estiu del 2013

Els joves d'Esplugues també estan indignats

frame_03106.279Un grup de joves s'han instal·lat a la cèntrica Plaça de l'11 de Setembre per recolzar la causa d'altres ciutats del país que defensen una Democràcia Real i demanen un canvi del Sistema polític i Capitalista.
Estan organitzats. Tenen assemblees i comissions ben estructurades i, fins i tot, realitzen tallers oberts a la població. El seu objectiu és arribar  i conscienciar a tots els ciutadans d'Esplugues.
De moment, ja són 30 indignats acampats permanentment, gairebé 200 durant les assemblees diàries i  han aconseguit mobilitzar a més d'un centenar de persones per a les protestes que es realitzen a la Plaça de  l'Ajuntament.
Estan organitzats. Tenen assemblees i comissions ben estructurades i, fins i tot, realitzen tallers oberts a la població. El seu objectiu és arribar  i conscienciar a tots els ciutadans d'Esplugues.De moment, ja són 30 indignats acampats permanentment, gairebé 200 durant les assemblees diàries i  han aconseguit mobilitzar a més d'un centenar de persones per a les protestes que es realitzen a la Plaça de  l'Ajuntament.

Minut de silenci per Llorca

frame_03007.1677El Baix Llobregat es solidaritza amb la localitat murciana de Llorca, que va patir ahir a la tarda dos forts terratrèmols, el primer de 4.4 º a l'escala Richter  i el segon de 5.2. Són els sismes més greus a l'Estat Espanyol dels darrers 50 anys, que acaben amb un balanç de 8 morts, nombrosos ferits i greus danys materials i estructurals. Com a mostra de condol municipis com Esplugues, Sant Just Desvern o Sant Feliu s'han volgut sumar als actes d'homenatge que es celebren avui arreu del país. Sant Feliu ha recordat les víctimes amb tres minuts de silenci. L'equip municipal no ha fet cap declaració, assegurant que la millor manera de recolzar Llorca, en aquest difícils moments, és el silenci i el fort aplaudiment que s'ha escoltat a la plaça de la vila. En senyal de dol s'han suspès tots els actes electorals,  les banderes dels Ajuntaments del Baix estaran baixades a mitja asta i demà s'enviaran els documents oficials de condol.
Aquests actes de suport han estat convocats per la Federació de municipis de Catalunya  i l'Associació Catalana de municipis i comarques. Des del Baix Llobregat es transmet el sentiment de condol a les víctimes de Llorca, el desig de la recuperació dels ferits i una ràpida tornada a la normalitat de la ciutat.

El periodista Antonio Franco analitza les eleccions municipals

frame_02958.886En el marc de les eleccions municipals, la xarxa Pilar Diaz, a Esplugues, ha organitzat un col·loqui per debatre i exposar el sentit dels comicis, les connotacions d'aquest esdeveniment tan complex políticament i els seus aspectes determinants. Per analitzar tots aquests aspectes, l'Avenç ha comptat amb la presència d'un ponent d'honor, el periodista i fundador de El Periódico de catalunya, Antonio Franco. Segons Franco, sempre que hi han unes municipals existeix el dubte de si són unes eleccions ideològiques, o de proximitat. El periodista creu que tots els factors socials i econòmics estan entrecreuats i que tot és transcendent. Franco també fa una crida a la reflexió de tot allò que la població pot posar en joc amb la seva votació. Pilar Diaz, alcaldessa d'Esplugues, ha acompanyat Antonio Franco i també ha destacat la importància de la implicació de la ciutadania en els assumptes locals i en la política municipal. Davant aquest paradigma de crisi, Diaz creu que donar resposta a les incerteses de la seva població és la manera de garantir el futur.

Galeria de imatges I

frame_02819.64.jpg

Galeria de imatges II

frame_03099.42.jpg

Galeria de imatges III

frame_03018.45.jpg

Galeria de imatges IV

frame_02978.634.jpg

colaboracion