Wed01062011

Ultima Actualitzacio08:01:11 GMT

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back Politíca

Politíca

ICV dialoga amb el PSC per governar a Sant Feliu

  • PDF
frame_03123.436Després dels resultats electorals del passat 22 de maig, els polítics ja estàn treballant per formar els nous Governs. És el cas de Sant Feliu, on Iniciativa per Catalunya Verds van guanyar les eleccions. Jordi San José, cap de llista d'Iniciativa per Sant Feliu s'ha mostrat content d'haver guanyat les eleccions municipals. A més ha afirmat que el Partit Socialista ha de decidir si vol mirar a la seva dreta per pactar amb Convergència i Unió i Partit Popular o fa cas a la seva esquerra, per pactar amb ells. San José ha confirmat que el seu partit a complert els dos objectius que tenien fixats que eren guanyar les eleccions i fer impossible una majoria absoluta formada pels socialistes i els convergents. El líder d'Iniciativa ha reconegut que, en línies generals, ha hagut un retrocés de l'esquerra i una irrupció de partits de dretes com el Partit Popular i Plataforma per Catalunya. Segons Jordi San José, hi ha llums d'alarma per una esquerra que ha de recuperar frescor i connexió amb la ciutadania. Iniciativa ha tingut una pèrdua d'uns 700 vots i han passat de tenir un 28,78% dels vots a 2007, a tenir el 26,85% en les eleccions d'enguany.

Encara és aviat per parlar de pactes

  • PDF
frame_03115.951Això és el què va assegurar ahir l'alcadessa d'Esplugues, Pilar Díaz, durant el programa en directe d'aquesta casa, Panorama Municipal, quan un veí del barri del Centre va preguntar amb qui pactaria el PSC, ara que el partit ha perdut la majoria absoluta al municipi.
Uns acords puntuals, ha assegurat, o, fins i tot, estables, depenent de la matèria a tractar i del partit amb el què es fes el pacte. Però, l'important, va continuar Pilar Díaz, és treballar tots junts per la ciutat.
Tot i així, l'alcaldessa no es considera responsable de l'abaixada del seu partit al municipi.
Díaz també va assegurar que la davallada del PSC ha estat una tendència generalitzada, però que el Baix ha estat una de les comarques on menys ha retrocedit la formació: 6 punts. Una bona dosi d'humilitat, va dir Díaz, per al partit i per al govern, que sempre ha d'estar al servei de la ciutadania.
Ara, per tant, queda esperar per veure aquests possibles pactes.
Uns acords puntuals, ha assegurat, o, fins i tot, estables, depenent de la matèria a tractar i del partit amb el què es fes el pacte. Però, l'important, va continuar Pilar Díaz, és treballar tots junts per la ciutat.Tot i així, l'alcaldessa no es considera responsable de l'abaixada del seu partit al municipi.Díaz també va assegurar que la davallada del PSC ha estat una tendència generalitzada, però que el Baix ha estat una de les comarques on menys ha retrocedit la formació: 6 punts. Una bona dosi d'humilitat, va dir Díaz, per al partit i per al govern, que sempre ha d'estar al servei de la ciutadania. Ara, per tant, queda esperar per veure aquests possibles pactes.

ICV guanya les eleccions a Sant Feliu

  • PDF
frame_03097.38Iniciativa per Catalunya Verds ha guanyat les eleccions municipals amb el 26,85% dels vots. Tot i que el resultat ha estat inferior al dels comicis del 2007, un 28,78%, el partit ha aconseguit la victòria gràcies a la important davallada que ha patit el PSC a Sant Feliu, que ha passat d'un 35, 43% dels vots obtinguts al 2007, al 25,6 % dels vots obtinguts durant la jornada d'ahir. Una diferència real de poc més de 200 vots que suposa la pèrdua de dos regidors del Partit Socialista, que passa de 8 a 6, mentre que Iniciativa es manté amb els 7 que ja tenia. Jordi San José, cap de llista D'ICV ha expressat la seva alegria i la dificultat que té guanyar les eleccions des del partit de l'oposició. Lourdes Borrell, cap de llista del PSC per Sant Feliu, ha assegurat que l'important no és la diferència aconseguida, sinó els més de 900 vots en blancs i els 300 nuls. Unes dades, ha dit, que han de fer pensar en el treball. Convergència i Unió ha estat un dels més afavorits d'aquests comicis municipals, que ha passat del 12% al 17% dels vots totals i que ha aconseguit un regidor més que al 2007; en total, el partit de Rosa Mª Martí, ja compta amb 4. EL Partit Popular també ha augmentat notablement els seus resultats. Sergio Jiménez, cap de llista del partit, ha complert les seves expectatives passant d'un 4 a un 14% dels vots obtinguts. Un resultat que es tradueix, també, amb dos regidors més.

El PP ha guanyat les eleccions municipals a Castelldefels.

  • PDF
frame_03118.37En total el Partit Popular, a Castelldefels, ha passat de tenir 5 regidors i poc més d'un 19% de les votacions, als comicis del 2007, a aconseguir 8 regidors i gairebé un 27% de les votacions, que es tradueixen en 5400 persones que han confiat en el partit durant aquestes eleccions. El Partit Socialista ha aconseguit 7 regidors, dos menys que al 2007.
Després d'una intensa i renyida jornada electoral, Manu Reyes ha estat el cap de llista més votat al municipi.
Aquesta victòria aclaparadora, ha assegurat, es deu al treball constant que ha realitzat el Partit Popular, durant tota la legislatura, per aconseguir el canvi que demanaven els ciutadans.
Reyes ha assegurat que parlarà amb totes les forces polítiques, però que només pactarà, ha afegit, amb el partit que accepti el seu programa electoral i que lluiti amb ells per crear ocupació i acabar amb l'atur a Castelldefels.
Després d'una intensa i renyida jornada electoral, Manu Reyes ha estat el cap de llista més votat al municipi. Aquesta victòria aclaparadora, ha assegurat, es deu al treball constant que ha realitzat el Partit Popular, durant tota la legislatura, per aconseguir el canvi que demanaven els ciutadans.Reyes ha assegurat que parlarà amb totes les forces polítiques, però que només pactarà, ha afegit, amb el partit que accepti el seu programa electoral i que lluiti amb ells per crear ocupació i acabar amb l'atur a Castelldefels.

CIU guanya les eleccions a Molins de Rei

  • PDF
frame_03096.60Els veïns de la vila es van apropar als diferents col·legis per exercir el seu dret a vot. Així ho van fer també els polítics. Joan Ramon Casals, cap de llista de Convergència  va veure complert el seu desig de guanyar les eleccions. Bones vibracions tenien també des de la CUP, l'altre partit triomfador de la nit. Alex Maymó i el seu equip van veure superades les expectatives aconseguint un rècord històric de 4 regidors. Menys entusiasme van mostrar els socialistes, que van perdre un regidor. Iniciativa, guanyadora de les passades eleccions, va aconseguir 4 regidors, 3 menys que l'any 2007. Ivan Arcas va declarar que la nit electoral estava sent difícil per ells. Víctor Puntas, cap de llista d'Esquerres per Molins va lamentar els resultats obtinguts per la seva formació en aquestes eleccions. El partit popular va mantenir el seu regidor tot i que ha aconseguit 200 votants més. L'Ajuntament molinenc queda doncs d'aquesta manera: 5 regidors per Convergència i Unio, 5 regidors també pel PSC, 4 per la CUP, 4 PER Iniciativa, 2 per Esquerra republicana i un pel PP. Solidaritat Catalana per la Independència no ha aconseguit representació. Els 277 vots aconseguits (2,84%) no han estat suficients per fer entrar a Jordi Casas al Consistori. Si analitzem el nombre de vots, El partit més votat ha estat Convergència i Unió, amb 2.358 vots, el 22,98% del total. Han guanyat uns 900 vots respecte fa quatre anys passant per davant del PSC, que s’ha quedat amb 136 vots menys que CiU. Els militants de la cup han aconseguit 1.797 vots, el 17,52% del total, quan fa quatre anys només van tenir 539 vots. Iniciativa per Molins de Rei ha passat de liderar el govern municipal a ser el quart partit més votat amb 1581 vots. Molt dolorosa també ha estat la caiguda d’ERC amb el nou projecte d’Esquerres per Molins de Rei, que només ha aconseguit 800 vots (7,80%). Partit Popular, que manté un regidor gràcies als 718 vots.

Galeria de imatges I

frame_02982.63.jpg

Galeria de imatges II

frame_02955.299.jpg

Galeria de imatges III

frame_03076.1632.jpg

Galeria de imatges IV

frame_02953.649.jpg

colaboracion