Dimecres, 1 de juny de 2011 | 12:30
Vostè es troba a: Inici > Societat >

La UGT proposa introduir la jornada continuada en l'educació catalana

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La primària i la secundària acabarien a les 14.00 hores
La UGT proposa introduir la jornada continuada en l'educació catalana
30/05/2011 17:32
Nens en classe amb ordinadors9
La Federació d'Educació de la UGT de Catalunya ha plantejat la possibilitat d'implantar en el sistema educatiu català la jornada continuada. La proposta d'acabar la jornada a les 14.00 hores es discutirà aquest dimarts en el Consell Escolar de Catalunya.
La UGT veu motius per implantar aquest canvi, ja que creuen, entre altres aspectes, que "el rendiment intel·lectual és més gran durant el matí per motius fisiològics" i que "la interrupció de dues o hores per menjar baixen el rendiment".

En el cas de la Secundària Obligatòria, aquest horari matinal ja està implantat en la resta de l'Estat a excepció de Catalunya i Euskadi, on se solen realitzar dos o més tardes de classes. El mateix ocorre amb el batxillerat i els cicles formatius.

Inicio del curs

En paral·lel a estudiar aquesta proposta de la UGT, el Consell Escolar de Catalunya votarà la data d'inici del curs escolar 2011-2012 sobre la base de la proposta de calendari que la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, va presentar la setmana passada, i en la qual proposava iniciar les classes el 7 de setembre.

La reunió del ple del CEC tindrà lloc a primera hora de la tarda, i d'ella haurà de sortir un dictamen -no vinculant- sobre les preferències del consell sobre el calendari, punt en el qual Rigau ha ofert consens a les famílies i s'ha mostrat disposada a aconseguir una data en la que la majoria estigui d'acord, i que, molt probablement, serà el dilluns 12 de setembre, posant punt i final a l'avanç de les classes assentat per l'ex conseller Ernest Maragall.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1