Dimecres, 1 de juny de 2011 | 12:34
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Treballadors es tanquen en hospitals i amenaça de vaga sindical

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
"No es pot descartar res", adverteixen CCOO i UGT
Treballadors es tanquen en hospitals i amenaça de vaga sindical
31/05/2011 17:22
9parlament-protesta
EP.- Les federacions de sanitat d'UGT i CC.OO. no descarten convocar una vaga en centres d'atenció primària (CAP) i hospitals, d'agreujar-se la situació, després de l'eventual aprovació dels Pressupostos de la Generalitat que redueixen més del 10% en l'àmbit sanitari.
La secretària general de la Federació de Sanitat de CC.OO., Carme Navarro, ha assenyalat que "tot és possible" en les actuals circumstàncies, per la qual cosa no es pot descartar la convocatòria.

Navarro ha carregat contra el descens de la despesa en sanitat i també contra el procés d'elaboració dels Pressupostos en l'àmbit sobre el qual ha assenyalat que els treballadors "no han tingut informació" i es podran veure afectats per expedients de regulació d'ocupació (ERO), ha dit, a hospitals com Sant Rafael, Vic i Manlleu.

Ha alertat que existeix "molt risc" de degradació dels serveis i que la qualitat no es pugui mantenir, després que la Conselleria de Salut de la Generalitat hagi anunciat que comptarà per aquest any amb un pressupost de 9.188 milions d'euros, el que representa com a mínim un 10% menys que el liquidat en l'anterior.

Juntament amb la secretària de Serveis Públics d'UGT, Encarna Fernández, ha carregat contra la retallada, d'almenys un 8 per cent, del pressupost en atenció primària, principal porta d'entrada a la sanitat.

Fernández ha acusat a la Generalitat de no haver negociat, i ha mostrat molta "preocupació" pels efectes socials d'aquestes retallades. "No ens agradaria haver d'arribar a una vaga, però no es pot descartar", ha assenyalat Fernández.

El sindicat Metges de Catalunya (MC) no contempla aquesta opció actualment, al·legant que aquesta decisió perjudicaria encara més als usuaris de la sanitat.

Tancaments en hospitals

Mentrestant, treballadors d'hospitals públics barcelonins protagonitzen un tancament de 24 hores des del matí d'aquest dimarts i fins a aquest dimecres en protesta per les retallades sanitàries.

La protesta té lloc als hospitals de Vall d'Hebron, Bellvitge, a L'Hospitalet de Llobregat, Can Ruti, a Badalona, i Viladecans (Barcelona), i es convertirà en un tancament setmanal tots els dimarts, el que completa les manifestacions els dimecres que se succeeixen des de fa més d'un mes.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1