Dimecres, 1 de juny de 2011 | 12:36
Vostè es troba a: Inici > Editorial >

UNS NÚMEROS ENGANYOSOS

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
CatalunyaPress
UNS NÚMEROS ENGANYOSOS
31/05/2011 22:55
Des del punt de vista de la ciència econòmica, segurament els pressupostos són immaculats. El 6,5% que, segons Mas-Colell, han retallat en Salut està molt lluny del 20% de retallada que s’ha aplicat a departaments com Agricultura o Empresa i Ocupació. “Hem preservat el sistema”, diran ara convençuts des del Govern. Ara bé, la realitat és molt més complexa, i això ho saben Mas-Colell i tots els seus companys de Govern. Aquesta reducció, realment, no és del 6,5% sinó molt més gran, de l’ordre del 12% o el 13%, per ser optimistes. I és que les xifres del conseller són sobre el que es va pressupostar en 2010, i no sobre el que es va gastar, que va ser molt més. Així doncs, la sanitat catalana gastarà molt menys –uns 1.400 milions- del que va ser necessari invertir al llarg de 2010 per donar un servei públic decent a l’usuari. No és només això el criticable, sinó també que els números no s’aprovaran fins el 21 de juliol, perpetrant un important atemptat al dret a la informació dels ciutadans, molts dels quals estaran de vacances. I si tot això no fos suficient, Mas-Colell diu que el marge per negociar serà “mínim”. O ho tenen molt ben lligat –ja sigui amb el PPC o amb ERC i l’inestimable vot de Laporta- o són molt valents. El temps posarà a cadascú al seu lloc.
antonio
01/06/2011
toso esto se parece a aqel titulo "Cronica de una muerte anunciada" y lo peor es que, aparte de quejarnos y denunciarlos, no poddemos hacer nada más; ngañaron a la sociedad anestesiada por sus medios de ocmunicacion y ahy estan, tan imperiales y soberanos co mo el de la puerta de Alcala" miralos, miralos, nos la van a dar...."
ÀlataC
01/06/2011
Es evident que habemus pacte. I que de valents no en tenen res. Si no, no haguesin tapat el seu programa electoral real.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1