Dijous, 2 de juny de 2011 | 12:18
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Rubalcaba: Espanya no descarta "accions legals" contra les autoritats alemanyes

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Les administracions es veuen amb el sector per fer balanç
Rubalcaba: Espanya no descarta "accions legals" contra les autoritats alemanyes
01/06/2011 11:57
9rubalcaba-cadenaser
El vicepresident primer del Govern i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, no ha descartat emprendre accions legals contra les autoritats d'Hamburg per la crisi dels cogombres, ja que, en la seva opinió, han posat "en dubte" la qualitat dels productes espanyols.
"No descartem accions contra les autoritats d'Hamburg, que han posat en dubte la qualitat dels nostres productes", ha assegurat Rubalcaba en declaracions a la Cadena Ser.

Així mateix, ha advocat per emprendre una campanya d'imatge de defensa dels productes hortofrutícoles espanyols, que "són excel·lents" i que competeixen als mercats amb "molt bon preu". "Però hi ha alguns llocs on no els agrada molt, hi ha una competència molt dura", ha recalcat.

Després de ressaltar que el Govern ha estat "des del primer moment" amb el sector, ha afirmat que, una vegada que s'aixequi l'alerta, cal reparar els danys que ha provocat aquesta alarma en el sector hortofrutícola espanyol, amb la petició d'ajudes a Brussel·les, perquè "s'han perdut molts diners i molta imatge".

Reunions


Una vegada aclarit que Espanya no és responsable del bacteri, i a l'espera que s'aixequi el veto als països on encara existeix, arriba el moment que l'administració faci balanç amb el sector i determini l'estratègia per mitigar, en la mesura en què sigui possible, les pèrdues.

En aquest sentit, Rubalcaba es reunirà, juntament amb la ministra de Medi ambient, i Mitjà Rural i Marí, Rosa Aguilar, i el President de la Junta d'Andalusia, amb representants del sector hortofrutícola. A la reunió han estat convocades ASAJA, COAG, UPA, CCAE, FEPEX, HORTYFRUTA- Andalucía i ECOHAL.

També a Catalunya

Per la seva banda, a Catalunya, el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Mitjà Natural (Daam), Josep Maria Pelegrí, es reunirà amb els representants del sector català al Parlament per analitzar la crisi.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1