Dijous, 2 de juny de 2011 | 12:22
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

S’han esgotat de veure

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Anna Maria Villalonga petit
S’han esgotat de veure
Compulsió crònica
Anna Maria Villalonga
01/06/2011 19:16
Plou blanament i la tarda s’escola lenta i silenciosa. Els meus ulls cremen.

He fet un passeig per la xarxa. Ja us en vaig parlar un dia, d’aquests recorreguts. Avui, mentre baixava avall i més avall de la pàgina d’inici, he tornat a reviure una estranya certesa: hi ha molts mons en un de sol. Però tots són aquí, a tocar de nosaltres.

Em pregunto què faran amb la pluja els indignats de la Plaça Catalunya. Tindran un bon recer per aixoplugar-se? Espero que sí, sota els tendals novament muntats després del despropòsit del darrer divendres. Ben mirat, ja han passat el pitjor, amb aquella casposa “autoritat legalment constituïda” aplicant-los de franc ancestrals prebendes que mai no caduquen. Un poc d’aigua fresca no els serà cap problema.

Hi ha qui suggereix fer una cassolada a la porta del domicili del conseller en qüestió. I per què no?, em pregunto. No se’ls omple la boca de dir-nos que no reprimeixen? També hi ha qui demana la seva dimissió. Un grup força nodrit, val a dir per ser exactes.

Després veig plataformes que expressen moltes queixes, que reclamen suport, que volen que els ajudin. I tiro encara avall i trobo corrupció, mentides i fal•làcies. I un munt de sigles buides que mai no aprenen res. I que no ens representen. Polítics d’ego inflat decideixen destins amb tisores de ferro. I la mà no els tremola, no cal que passeu ànsia. La xarxa també ho diu: sempre reben els pobres.

Un senyor de bigoti ha escrit que ja comença la cursa pel poder. I ha penjat dues fotos. Tant se val de qui siguin. La paraula “poder” ja ens desvetlla l’enigma. I si han de fer una cursa, més val no refiar-s’hi. Quelcom no anirà bé, si més no per a nosaltres.

Llegeixo que a València (la Comunitat Valenciana, insisteixen que es diu) el govern que ha sortit elegit altre cop –oh, regne de l’absurd!– vol carregar-se, impunement, la llengua. Se’m regira l’estómac i em bull la sang de ràbia. El fàstic em domina. I em revolto i em dic que ho faré saber aquí, perquè tothom en parli i trobem la manera de lluitar-hi tots junts. De plantar cara sempre, com deia un dels meus mestres.
Mirada triste 00
I no us perdeu això. Resulta que l’Església rep no sé quants milions d’euros de l’Estat. 7.000 cada any, poqueta cosa. I la cara del Rouco, fesomia insultant, que il•lustra la notícia.

Segueixo titulars: l’ús dels telèfons mòbils pot ser cancerigen; prou gossos al carrer; augmenten els casos de fibromiàlgia; a Líbia, crims contra la humanitat; les nuclears, un perill real; un senador acusat d’abusos sexuals a menors; l’epidèmia no és dels cogombres; volen acabar amb l’ensenyament públic; vaga a la sanitat; la banca ven més pisos que les immobiliàries. Retallada, retallada, retallada, retallada.



Una arcada em sacseja, profunda, des de dins.

Premo fort “apagar”. La pantalla ja és negra.
Però no s’acaba aquí. Tant de bo fos possible.

Els ulls em cremen molt.

S’han esgotat de veure.
Lurdes Estruch
02/06/2011
cal aplegar forces, mirar amb els ulls ben oberts a l'entorn immediat i fer-ho des de sota. com-pa[r]tir/fruir és la vida. només així ens en sortirem, o només així haurà valgut la pena de viure-ho. i mai, mai, no se n'ha d'"abdicar"
DUC ENGRESCADOR
02/06/2011
La situació de l'home (i de la dona) en els nostres temps no és gens còmoda ni fàcil. Situacions com la que descrius ens poden passar i ens passen, en menor o major grau, durant la nostra vida. Hi ha un temps per a cada cosa i cada cosa té el seu temps. Són moments enutjosos però molt clarificadors si tenim la humilitat dels infants que cauen i es tornen a aixecar de bell nou. Tenim a dins nostre, també, l'energia i la clarividència suficients per retrobar l'equilibri. Donem-nos el temps que ens calgui!
Elies
02/06/2011
És quan dormo que hi veig clar.
Mercè Sanchis Manich
02/06/2011
El pesimista debe inventarse cada día nuevas razones de existir: es una víctima del «sentido» de la vida. Emil Cioran.... Anims que lo que no et mata et fa més fort...
mercè trias
02/06/2011
Cada vegadsa que faig l'exercici de veure com "estem de noticies" com las digerim, com las gestionem.. ja no son els ulls que ens cremen el cor tenim el tenim negra , fet de carbò.. perque el nostre cervell li ha manat PROU!!! En las grans o petites qüestions.. tot està capgirat sembla que de tant en tant vegis la rialla aquella esfereïdora del JOKER, DE LAPELÌCULA BATMAN.. Mirar enrera, es un exercici tan dìficil e impossible d'entendre, cada vegada la bola es mès grossa de mentides i males intencions, i ara ademès surt un Sant varò de Tenerife dient que son els joves de 13 anys els que els provoquen i volen que els i facin tot e quel fàn.. que ells ho demanen.. que et porten per el "mal camì", quan tù voldries ser un sant...Mès val no mirar columnes.. mes val no tirar del fil... Perque tot es quedarà en paraules, i si molt molestem.. ja sabem com las gastan els homes de negre, amb l'escut al devant. Tanco els ulls, perque jo si que el moment es arrivat de no poguer resistir tanta barbaritat. Bon dia per a tots (si això encara es pot dir).
Gemma C.O.
02/06/2011
Estic d'acord en algunes coses que dius, en altres discrepo, crec que no tot és blanc ó negra i en aìxò de l'acampada....és podria discutir molt. I que quedi clar que no parlo de l'actuació de la policia. Per altre banda estic completament d'acord amb l'Yves, la xarxa ens dona l'oportunitat de veure i "sentir" totes les opinions i poder-hi lluitar ó ajudar. Cal tancar la pnatalla, però l'endemà, s'ha de tornar a obrir.
Yves
02/06/2011
Ep! Però què dius! No, dona, no! És el millor moment per veure-hi! És més, ara podem veure! Podem veure i opinar, evitar la censura que cada dia ens regalen diaris i mitjans audiovisuals al servei de lobbies! Internet, amb seny, ens fa lliures! Aprofitem-ho! Així com pots trobar tot el que dius, també pots trobar tot el que ho nega, tot el que lluita per evitar-ho, tot el que ens fa, valgui el paradigma... més humans!
Esclarmonda de Fois
02/06/2011
"ha arribat el moment d'informar-se menys i pensar més". Aquí la Shaudin l'ha encertat de ple. Ahir vaig sentir dir a un parlamentari (de CiU) que si no s'aplicaven aquestes retallades, "això petarà". És que potser no s'ha adonat, encara, que ja ha petat? No volen veure-ho, no ho volem veure (perquè ni és agradable, ni just, ni portarà a curt termini coses "bones"), però és. Pensem-hi i adaptem-nos-hi. Mentre, els que encara són al poder continuaran, com canta Raimon a "Barcelona'71", utilitzant la policia "sobre els caps dels estudiants / que no volen entendre / la subtil teoria de l'ordre públic". En nom de la seguretat, la salut, i el poder hegemònic en bé del país faran barbaritats. Continuarem consentint-ho? Continuarem amb la son conscient i consentida? Vergonya, cavallers, vergonya!
antonio
02/06/2011
continuo. pero les hemos de pedir medidas clara y entendibles para todo el mundo, sin enrollarse en metafisicas y tal. Lo de los 155e ha estadi bien, ignoro el seguimienro que ha tenido; en mi caja habia cola de gente pero no se que es lo que hacian. En una socidad anestesiada se han de inyectar antivirus y yo hace tiempo que predico con boicotear los medios de comunicacion anestesiantes (basicamnete tele5) y el resto de tv privadas en sus desinformaciones. hay informativo que parecen una revista de hace 40 o 50 año s"EL CASO", todo eran catastrofes.Animo que la esperanza es gratis y de todos.
antonio
02/06/2011
esperanza, eso es lo unico que nos queda, pero es nuestra. Hace un mes jamas hubiese imaginado lo ls indignats; ers necesario pero me parecia utopico; ahora es real. Hay que poner el hombro y apoyar, como si fuese un castell, hem de fer el folre i les manilles para que estos indignados sigan hacia adelnate
Pilar Frau
02/06/2011
Els ulls em cremen i el cor també! Estic farta i oiada de veure i llegir disbarats i animalades, no sé si queda espai per a l'esperança...
Carme Luis Tatjé
02/06/2011
Aquesta mirada tan trista, és la que tenim molts ara mateix, al menys jo m'identifico del tot No passa res positiu per nosaltres. I el futur que ens espera, també el veig negre, nomès ens cal esperar, i mentrestan que fem. Estem indigants,i molt, la llavó, ja s'ha plantat, suposu que donarà el seu fruit. és fara dificil aguantar,sense represalies. Avui el Sr Mas, ja tirava indirectes. sobre l'ocupació de la Plaça Catalunya. Estic desanimade, peró l'altre part meva amb diu, que emb de seguir lluitant, per un mon millor, i com tu dius, donar la cara i tornan-se aixecar. Moltes Gràcies
Shaudin Melgar-Foraster
02/06/2011
Us trobeu en un moment difícil, allí, i queda expressat a la xarxa. Moltes coses dolentes que passen per arreu queden expressades a la xarxa. Malauradament, de coses dolentes sempre n’hi ha hagut, però ara sembla que n’hi hagi més amb tot l’allau d’informació que tenim. És bo estar informats, però de vegades se’n fa un gra massa. Jo aquests darrers dies m’he fet un tip de llegir i llegir tot el que passa a Barcelona, fins a quedar-ne ben saturada i absolutament endarrerida amb la feina. Ara m’he aturat i ho miro lleugerament des de la distància d’aquest país on visc. I és curiós, perquè aquí ningú no té ni idea de que és això de les acampades, els indignats o res que s’hi assembli. L’única cosa que ha arribat a algunes persones és la brutalitat de la policia a la ciutat espanyola de Barcelona contra una “manifestació”. Com et pots imaginar, tampoc no saben res de la política valenciana, ni dels cogombres. De Líbia, del perill de les nuclears i del perill de cancer dels telèfons mòbils sí que en parlen força. Potser m’equivoco, però em sembla que ha arribat el moment de informar-se menys i pensar més.
Marta Valls
01/06/2011
Molt curiós el que has llegit. No hi ha cap notícia positiva... has anat mirant avall... i tant que hi anem avall, avall del tot. No m'extranya que els teus ulls es cansin de veure. Gràcies!!!
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1