ICV > Parlament > notícies > ICV-EUiA acusa Fe...

Notícia

Jaume_debatpoliticageneral
Fletxa_component
01/06/2011
ICV-EUiA acusa Felip Puig de ser el causant de requisar estris personals i li demana si pensa dimitir

Jaume Bosch diu que el conseller d'interior és "presoner de la seva pròpia caricatura" per les seves actuacions al capdavant del departament d'interior

El diputat i portaveu d'ICV-EUiA en la comissió d'interior, Jaume Bosch, ha assenyalat avui al conseller d'interior, Felip Puig, com l'únic responsable "d'ordenar passar d'una actuació de neteja a requisar estris personals" en la actuació policial que el departament d'interior va ordenar a Plaça Catalunya.

"Vostè va muntar un operatiu insuficient i descoordinat que va provocar que els mossos practiquessin una violència desproporcionada", ha dit Bosch alhora que li ha recordat les paraules del pròxim alcalde de Barcelona per CiU, Xavier Trias, assegurant que divendres es va aconseguir tot el contrari del que es buscava.

Per tot això Bosch li ha preguntat a Felip Puig "si pensa dimitir" en primer lloc i perquè encara no s'ha nomenat els membres del comitè d'ètica de la policia que hauria d'avaluar l'operació del passat divendres. En aquest sentit, Bosch ha preguntat també al conseller quina perillositat tenien ordenadors, signatures, pancartes.

"Tenim un problema president", ha dit Bosch dirigint-se a Artur Mas, "tenim un conseller d'interior intransigent  quan la situació social exigeix diàleg i mediació". En aquest sentit el diputat ecosocialista ha culpat al conseller de ser "presoner de la seva pròpia caricatura" en referència al personatge del programa Polònia on l'alter ego de Puig apareix amb un bat de beisbol. "Com és possible que el conseller que ha de protegir els drets de la ciutadania es deixi fotografiar amb un bat de beisbol amb tot el que significa aquesta imatge?

DS 04/06/2011 | 05:53
Fons_fixed_agenda