Redacció osona.com | Actualitzat el 03/06/2011 a les 12:48h

Roda de Ter apunta cap a un gran pacte d’unitat

ERC, IPR-PM i CiU perfilen un govern que deixaria el regidor de PxC sol a l’oposició.

Jordi Serra. Foto: Adrià Costa

Els resultats electorals a Roda de Ter van ser molt ajustats i obren un ventall de possibilitats a possibles pactes. El guanyador de les eleccions va ser ERC-AM, amb l’exalcalde Jordi Serra al capdavant. Els republicans van obtenir 21 vots més que IPR-PM. Tot i això, els dos grups s’han quedat amb cinc regidors cadascun. Qui té la clau de tot plegat és CiU, que s’ha quedat amb dos regidors. El darrer edil del consistori és el de la PxC.

De moment, les negociacions encara estan obertes. Els dos grups que porten el pes de les converses són IPR-PM i ERC-AM. La primera opció passa per formar un govern d’unitat, amb les dues formacions i CiU, que deixaria sol el regidor de PxC a l’oposició.  “Estem en negociacions. S’intentarà formar un govern el més ampli possible”, va declarar fa uns dies Jordi Serra a Osona.com.

En la mateixa línia va IPR-PM. “Estem en un context complicat de crisi i cal fer un pacte de poble. Això és el que ens demana el municipi, amb unes eleccions on hi ha hagut un empat tècnic”, diuen fonts la formació. El partit liderat per Albert Serra s’empara en dues raons per reclamar la seva porció del pastís: la primera, a l’any 2003 ja hi va haver un pacte entre IPR-PM i ERC, precisament amb Jordi Serra, on els republicans tenien un regidor menys que el partit vinculat als socialistes; la segona, en aquesta ocasió hi ha empat de regidors, i la victòria d’ERC ha estat per molt pocs vots. Cal recordar, però, que el 2007 es van invertir les tornes i CiU i IPR-PM van formar govern, deixant fora ERC, també amb Jordi Serra.

De fet, sembla que les negociacions entre els dos partits estan força avançades i que podrien tancar-se en una propera reunió. A les converses ja es parla de la repartició de les regidories. El gran serrell que queda per tancar és el tema de l’alcaldia. ERC vol que la tingui Jordi Serra durant els quatre anys. IPR-PM proposa compartir-la, amb dos anys per a Jordi Serra i dos més per a Albert Serra.


CiU, a l’expectativa

Qui està en un segon pla en les negociacions és CiU, que es manté a l’expectativa. De manera oficial, ningú els hi ha fet cap oferta estable. Antoni Escarabill, el cap de llista de CiU, reconeix que ha tingut converses de manera individual amb ERC i IPR-PM, però encara no s’han assegut a parlar-ne els tres partits plegats.

Segons Escarabill, “la situació és complicada” i CiU no tindria cap problema en quedar-se a l’oposició si calgués. Tot i això, també pensa que en aquest moment seria “correcte” impulsar un pacte d’unitat. “No sé si sabrem gestionar-ho tots plegats, però si els dos grans partits hi estan d’acord, nosaltres estem disposats a entrar-hi”, afegeix Escarabill.

Els resultats electorals a Roda de Ter


Navega per les etiquetes

Jordi SerraCiUERCeleccions municipals

COMENTARIS

+1
-3
Visca ERC
Júlia, 03/06/2011 a les 13:48
Empat tècnic??? jajaja.... ERC ha guanyat les eleccions, per 21 vots sí, les ha guanyat. Ni empat ni punyetes.
+1
-2
Roda
Sencill, 03/06/2011 a les 17:04
Deixe-vos d'erc, de psc i de tonteries...voleu fer el favor de fer un govern com cal amb dos anys d'alcaldia compartida i fer cas del que els rodencs hem votat (5 a 5)...volem que el poble rodi i no volem jocs de "politiquillos"....
+3
-0
Enhorabona
Anònim, 03/06/2011 a les 18:07
Jordi, enhorabona pels resultats! Roda s'ho mereix i tu també! Però no cometis l'error de pactar amb tots i deixar només a PxC a l'oposició, perquè tenir una oposició sana tbé és democràcia, sinó reforçaràs PxC sense voler! Una abraçada!
+1
-1
Empat?
Anònim, 03/06/2011 a les 18:32
Ara els socialistes declaren l'empat, ai! Però la veritat és que han perdut, ni que sigui per 21 vots. I, en un poble, 21 vots són molts, i són molt decisius.
Si es dóna 2 anys d'alcaldia al PSC (també es fan anomenar independents...) serà bona voluntat d'Esquerra. Ens ho haurem d'empassar però caldrà reconèixer que en qüestions de "modos" i de tarannà, en Jordi Serra passa la mà per la cara a tots els candidats actuals i passats.
I si, en canvi, l'alcalde és en Jordi Serra durant tots quatre anys, també aniria bé que tothom volgués entrar a formar part de l'ajuntament per oblidar colors (que en un poble hauriuen de notar-se poc) i treballar desinteressadament pel bé de tots /es.
+1
-0
"empat tècnic"
Anònim rodenc, 03/06/2011 a les 19:21
Fa 4 anys els socialistes van treure 67 vots més que ERC i no van tenir miraments alhora d'enviar-los a la oposició de manera que ara no parlin d'empats tècnics.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Especial eleccions

Fòrum Pobles: al vostre municipi, ja està tot el peix venut?

Debats poble per poble sobre els resultats de les eleccions municipals. Últimes entrades:

Montesquiu: "Gràcies CUP, per obrir-nos els ulls"

Seva: "CIU 5 regidors... no tot el poble volia un canvi"

Tona: "Els de Tona Futur només han parlat de canvi"

Vic: "immigració + integració = cultura"

Anar al Fòrum Pobles

Resultats
Eleccions Municipals 2011
Enquesta
Per què creus que ha pujat la PxC?
      Vots emesos: 108
Edicions locals
Arxiu històric
Humor
Vés a: Charles López torna el «nen» a l'Ajuntament

Charles López torna el «nen» a l'Ajuntament

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: