ICV > notícies > ICV-EUiA demana a...

Notícia

Herrera_grau
Fletxa_component
03/06/2011
ICV-EUiA demana al Govern de l'Estat que no renovi la llicència d'Ascó I

Hortènsia Grau recorda que aquesta central només produeix un 1% del total de centrals de l'Estat i va concentrar el 40% dels accident nuclears del 2010

La diputada d'ICV-EUiA, Hortènsia Grau, ha presentat una proposta de resolució per exigir al Govern que no renovi la llicència d'explotació de la central nuclear Ascó I. Sobre els motius que han portat la formació a presentar aquesta moció Grau ha explicat que el "tancament de la central és ara possible perquè del total de potència que generen les nuclears només un 1% surt de la central d'Ascó". La llicència de la central caduca el proper mes d'octubre, moment en que, segons Grau, s'hauria de tancar i, al mateix temps, "posar en marxa un pla per garantir la dinamització econòmica de les comarques afectades pel tancament i impulsar les energies renovables i de l'estalvi i l'eficiència energètica".

En aquest sentit, la proposició que ha presentat ICV-EUiA reclama també al Govern de l'Estat que aprovi una llei d'Energies Renovables amb l'objectiu de generar, en el conjunt de l'Estat, al menys el 50% de l'electricitat mitjançant energies renovables en l'horitzó 2020 i el 100% l'any 2050. "Hem d'impulsar de forma decidida les energies renovables i les mesures d'estalvi i eficiència energètica", ha dit en aquest sentit Grau.

"La central d'Ascó I va concentrar durant el 2010 el 40% dels successos notificats pel Parc Nuclear Español", ha recordat la diputada ecosocialista, qui ha aprofitat per remarcar que l'any que ve la piscina d'emmagatzematge de la central se saturarà i caldrà buidar-la i guardar en sec els residus per evitar incidents. Per tot això Grau ha recalcat que "Ascó s'ha de tancar, i s'ha de tancar ja, com a primer pas d'un pla de tancament gradual de totes les centrals espanyoles". "Prescindir avui de les centrals nuclears no és cap utopia", ha dit, posant com exemple el cas d'Alemanya, "un dels països més rics i industrialitzats del món que ja ha posat en marxa un pla de tancament de les seves centrals nucclears".


DV 03/06/2011 | 23:37
Fons_fixed_articles
Fons_fixed_publications
197
  • Mesveure