ICV > notícies > Ricard Gomà alert...

Notícia

110603_ricard_recurs_roda
Fletxa_component
03/06/2011
Ricard Gomà alerta del risc de "fractura social” que suposen les retallades en els ajuts a les famílies

Emplaça Xavier Trias a “defensar el model Barcelona d’universalització de drets” davant la transició de la Generalitat “de l’Estat del Benestar a l’Estat de la caritat”

El president del grup municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha alertat avui contra el risc d’ “involució” i “fractura de la convivència” que suposa la decisió de la Generalitat de suprimir els ajuts a les famílies amb infants de 0 a 3 anys i condicionar-los a l’acreditació de cinc anys de residència “amb un discurs en clau identitària” que ha lamentat profundament.

 

Per Gomà, “sota el concepte d’austeritat s’amaga una nova retallada social, un nou pas en la transició de l’Estat del Benestar a l’Estat de la caritat”, ha advertit. El cap de files d’ICV-EUiA al Consistori ha assegurat que CiU promou així un “model en clau estrictament assistencial, que s’assembla més al dels conservadors britànics i els republicans nordamericans que al model europeu”. 

 

A aquest model, Gomà hi ha contraposat l’experiència de Barcelona, on “hem apostat per estratègies d’universalització de drets, que evitin la competició entre famílies per uns recursos escassos”. “Aquesta és la millor garantia de convivència”, ha assegurat el president d’ICV-EUiA, emplaçant el cap de files de CiU a l’Ajuntament, Xavier Trias, a “defensar aquest model de drets per a tothom” davant les retallades que la seva pròpia formació està impulsant a la Generalitat.

DS 04/06/2011 | 05:05
Fons_fixed_articles
Fons_fixed_publications
197
  • Mesveure