Dissabte, 4 de juny de 2011 | 12:30
Vostè es troba a: Inici > Economia >

La UB retallarà entre un 3% i un 5% la seva plantilla

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El proper curs ingressarà 71 milions d'euros menys
La UB retallarà entre un 3% i un 5% la seva plantilla
Economia 03/06/2011 20:23
EuropaPress.- El rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, ha avisat aquest divendres que haurà de retallar entre un 3% i un 5% la plantilla de personal a causa que la Generalitat deixarà d'ingressar-li 70,8 milions d'euros en 2011.
En roda de premsa, el rector -al costat del seu gerent i els seus vicerectors de professorat i d'economia, entre uns altres- ha explicat que la retallada d'ingressos mensual és de 3,6 milions per a despeses de funcionament ordinari "que ja són reals", la qual cosa suma 43,2 milions per a tot l'exercici de 2011 en funcionament.

A aquesta retallada ha d'afegir-se la supressió de 27,6 milions d'euros del pla d'inversions, la qual cosa llança un muntant global de 70,8 milions d'euros que perjudicaran a la universitat, ha advertit.

A part de la retallada, la universitat s'ha vist obligada a congelar 31,4 milions d'euros en diverses partides a l'espera de conèixer el pressupost real, i que passen per despeses de funcionament ordinari, vicerectors i personal docent i administratiu -27,4 milions-, i per la congelació de 4 milions en inversions.

El capítol 1 -de personal- serà una de les bases d'estalvi per ajustar-se a aquesta retallada, i que començarà per una reducció del 3%, que suposaran les 119 baixes previstes -per jubilacions no cobertes, defuncions, excedències, no renovacions, fi de nomenaments i renúncies-, i a les quals hauran d'afegir-se els acomiadaments i reduccions de jornada dels professors associats, que encara no s'han concretat, però "podrien" elevar fins al 5% la retallada de plantilla.

Previsiblement, aquest col·lectiu serà un dels més afectats per la retallada, ja que se'ls rebaixarà el sou -per la menor dedicació horària-, i a més estaran en el punt de mira a l'hora d'escometre acomiadaments perquè ja tenen una primera ocupació fora de la universitat, i la docència és el seu segon treball.

Encara que Ramírez ha insistit que no se suprimiran serveis principals, ha suggerit que són insostenibles les classes amb menys de 15 alumnes, i ha avançat que les biblioteques hauran de tancar-se durant tres setmanes a l'agost per estalviar en subministraments.

L'estalvi també vindrà d'un augment dels ingressos per part de la universitat -que preveu llogar els seus espais-, per la reducció de departaments, i per l'autorització tàcita de generar dèficit.

En aquest sentit, ha posat com a exemple que, si un investigador necessita treballar en vacances, ho podrà fer però sense aire condicionat, perquè la UB s'ha marcat reduir els "luxes" i els "plats per a postres" -com els postgraus, que s'eliminaran- per garantir l'essencial.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1