Actualitzat el 29/05/2011 a les 00:01h

Eleccions a Vic: el dia després a CiU

No és nou sinó que és habitual. Desprès d’unes eleccions i de l’anàlisi dels seus resultats, els partits i les persones que formen part de  les seves candidatures experimentin unes reaccions, sensacions, emocions i sentiments que no deixen indiferents, bé en positiu, bé en negatiu, bé amb desconcert. És com quan ens donen la nota d’un examen. Sovint ens costa de comprendre com amb el temps, dedicació, desgast i esforç personal realitzat, la valoració o nota dels examinadors es queda per sota del que ens creiem merèixer.

El polític com a persona que és, no és aliè a aquestes reaccions emocionals. El suport de l’entorn, de l’equip, i sobretot la seva capacitat d’integració, adaptació, afrontament i superació  de la situació és clau per gestionar aquestes emocions i aconseguir que serveixin per enfortir-se més, rearmar-se i encarar el futur  amb més força que abans o, en el seu defecte, fer una passa enrere, com han fet alguns.

En aquest punt de la reflexió, emergeix la figura de Josep Maria Vila d’Abadal. Les seves primeres declaracions, que varen fer córrer rius de tinta, sovint fruit de la precipitació o de l’anàlisi superficial i simplista de les mateixes, traduïen plenament els sentiments i emocions personals de qui ha estat durant quatre anys dedicant moltes hores diàries a treballar per la ciutat i les seves persones.  Però  la seva valentia, empenta, voluntat de servei, tenacitat, capacitat de lluita i de gestió de les situacions són valors que, junt amb la confiança i suport atorgat per moltes persones,  l’empenyen a continuar liderant el projecte de fer de Vic una ciutat moderna, referent, amb projecció, oberta i acollidora i amb voluntat d’exercir la seva capitalitat.

Fent l’anàlisi dels resultats, el que es conclou es que CiU ha tornat a merèixer la confiança dels vigatans i vigatanes, experimentat un cert augment en nombre total de vots i que ha estat la força més votada novament i guanyadora. Josep Maria Vila d’Abadal i els regidors electes s’hi tornaran a deixar la pell i, aprenent dels errors,  faran de Vic una ciutat més justa, amable, cohesionada, governant per a tots els ciutadans tant si han votat com si no, treballant pel seu benestar, defensant els seus drets però ser a la vegada exigents amb el compliment dels deures i de la contraprestació i compromís social.

Aquests quatre anys que ens vénen per davant, emmarcats en un context global de crisi econòmica i social, han de ser, més que mai, els de treballar per les necessitats de les persones i les seves famílies, centre de l’acció política, que s’ha d’exercir, i exercirem, amb voluntat de servei , il•lusió i responsabilitat.

Navega per les etiquetes

eleccions municipalsCiU

Referències a Internet

CiU

COMENTARIS

+1
-0
Anònim
Anònim, 29/05/2011 a les 23:07
El Sr Vila d'Abadal, abans de les eleccions ja va anunciar que faria uns dies de vacances -ho sé de cert- el que no entenc és com el gabinet de premsa de l'Ajuntament o ningú més del consistori no ho explica públicament. No trobo adient els titulars de premsa que diuen que ha "desaparegut" ja que aquesta expressió significa una altra cosa -concretament és diu d'una persona de la qual ningú sap on és- i no és aquest el cas, el que haurien de dir és "fa vacances" però, és clar, això no vendria tant, oi ? s'ha de ser més sensacionalista !
+5
-7
consell a CIU
vicus....vici, 29/05/2011 a les 21:32

La primera cosa que teniu dew fer es no demonitzar a l'Anglada i PxC, ell té 5 regidors i CIU 8, PxC es la segona força politica a l'Ajuntament de Vic i representa a 3000 vigatans de veritat, perqué no els voten els nouvinguts, NO desprecieu la feina feta per l'Anglada.
Jo proposaria un pacte de govern municipal entre CIU i PxC, es la combinació més representativa de tots els vigatans i olvidar els socialistes, grans perdedors i ERC que no saben a on van. Es un Consell d'un vigatà imparcial.
+6
-7
votos
Anònim, 29/05/2011 a les 20:19
Si que habeis aumentado de votos pero PXC ha aumentado aun mas,y si que hay candidatos de lista que han plegado como el Sr.Burgaya pero tu alcalde ha desaparecido,que no se que es peor si dar la cara o esconderse.
+9
-3
No es aixó companys
willi, 29/05/2011 a les 18:01
Sembla qu´aquest comentari del Dr. X. Farres, volgui justificar una decisió o una abscència o una fugida del senyor Vila d´Abadal, qu´es difícil de comprendre per la majoria de ciutadans fins i tot per alguns votants de CiU.
Personalment soc molt crític tanb amb el senyor Vila com amb el senyor Burgaya, ja que crec que es de covards marxar o desapareixer quan van mal dades. No nomes de covards, sino pueril, de nens mal acostumats.
Es a les dures quan cal donar la cara, no abandonar, si cal s´abandona al final de la legislatura. Pero si que cal fer autocritica. Quelcom no heu fet be perque la ciutadania doni aquest escandalos resultat a PxC.
Aquest resultat no es mèrit de PxC, sino que es un càstig als partits tradicionals.
Pel que fa al signant del comentari, poca cosa a dir, sobretot silenci, pero si seguiu així no us extranyi la desafecció.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Xavier Farrés
Sóc  llicenciat en Medicina i Cirurgia per l'Universitat Central de Barcelona, diplomat en Gestió d'Atenció Primaria per l'Universitat de Barcelona i màster en Salut Mental per la mateixa Universitat i també diplomat en Medicina Psicosomàtica i psiquiatria d'enllaç.
Professionalment exerceixo com a Metge de Família al CAP El Remei a Vic. Formo part de la junta comarcal del Col.legi de Metges de Barcelona a Osona. Sóc president de l'AMPA del Col.legi Pare Coll de Vic. Responsable mèdic de l'Hospitalitat de la Mare de Deu de Lurdes d´Osona.
A nivell polític sóc president comarcal d'Osona d'UDC, i de la Sectorial de Sanitat, conseller nacional i vocal de l’Executiu de Barcelona Comarques. Membre de la Comissió de Sanitat de l'Associació Catalana de Municipis, membre de Consell Rector de l'Agencia de Salut Pública del Departament de Salut i de la Comissió interdepartamental de la Sida.
Freqüents col•laboracions en tertulies i debats de radio i televisions comarcals i col•laboracions en mitjans escrits.
Des dels diferents entorns i àmbits em que em moc, m'empeny la voluntat de servir i treballar per les persones, els valors, la ciutat i el país.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: