Redacció osona.com | Actualitzat el 02/06/2011 a les 11:44h

Convocada una concentració contra PxC a la plaça de Vic

Els organitzadors, anònims, han fet una crida a través de les xarxes socials. ERC s’hi ha adherit.

Aquest divendres 3 de juny, a dos quarts de 9 del vespre, un grup de ciutadans anònims, a través de les xarxes socials, ha convocat una concentració pacífica a la plaça Major de Vic per tal de "manifestar el rebuig de molts ciutadans de Vic al discurs populista de Plataforma X Catalunya (PxC) i el seu líder". La concentració vol denunciar que ara mateix "té molt més ressò a l'opinió pública la forta empenta que ha agafat la PxC que no pas els milers de persones a Vic que no volen populisme barat i xenofòbia a la política".
 
Els organitzadors també volen deixar clar que "és una iniciativa de testimoni, no es pretén qüestionar la legitimitat dels resultats electorals, però possiblement si que s'hagi de qüestionar la seva representativitat".

De moment, ERC és l’únic partit que s’ha adherit a la convocatòria i ha fet una crida a secundar-la a través del Facebook i Twitter. Des de la CUP no s'ha cap pronunciament oficial perquè no es vol "polititzar" l'acte. Tot i això, la majoria del seus membres estan d'acord amb la convocatòria i, a títol individual, estan cridant a la gent a assistir-hi. La portaveu de la CUP a Vic Georgina Rieradevall ha dit a Osona.com que hi assistirà.

L’alcalde en funcions, Josep M. Vila d’Abadal (CiU), en una entrevista a RAC1 aquest matí ha aconsellat als manifestants que no entressin en possibles provocacions de membres de PxC, que creu que també hi seran presents. L’alcalde no ha entrat a valorar la protesta: no s’hi ha adherit i tampoc l’ha rebutjat.

Navega per les etiquetes

PxCERC Som VicJosep Anglada

COMENTARIS

+13
-16
jo també
Anònim, 02/06/2011 a les 11:52
Jo també hi aniré.
+25
-10
Rebuig popular
Pantocades, 02/06/2011 a les 12:24
Els d'ERC com altres vegades han ficat la pota. Si la convocatòria ha sortit de la xarxa el que es pretén és una mobilització popular a la que hi assisteixi tothom amb independència de sigles polítiques. Que hi vagi qui vulgui, clar que si, però que ningú pretengui fer-se notar. Ja ho sabem que ERC està en contra de la PxC, com ho estan CiU, CUP, PSC, ICV i SI, i a la xarxa hem vist adhesions individuals, ara el que cal és que tots mobilitzin a la seva gent per mostrar clarament aquest rebuig i que Vic no és la que vol fer veure un partit xenòfob i racista.
+23
-14
llegitimitat democràtica
Anònim, 02/06/2011 a les 13:34
És una llàstima que hi hagi gent que no accepti la llegitimitat democràtica sorgida de les urnes. El més prudent seria d'intentar conviure amb els nous partits polítics, perqué de PxC n'hi haurà per molt de temps.
+18
-10
merci
Anònim, 02/06/2011 a les 13:37
Gràcies per la propaganda gratuïta a PxC. Gràcies E i felicitats pels bons resultats electorals xd
+14
-15
hi seran?
Judit, 02/06/2011 a les 14:08
Jo aniré a la Plaça. Hi aniré perquè la meva parella és immigrant. Tinc amics i companys immigrants. I jo soc nascuda a Catalunya i em fa vergonya el posicionament d'algunes persones de la meva terra. Hi aniré perquè em sembla de mala persona la poca consideració a les persones immigrades que tenen aquest partit polític que s'omple la boca amb mentides i mala educació.
Perquè no hauriem de permetre que ningú tracti a les persones, siguin d'aqui o d'allà, com a mercancia política.
+7
-13
cansa
Anònim, 02/06/2011 a les 15:23
Cansa molt que tos els comentaris acostumin a ser per carregar contra ERC de forma sistemàtica. No teniu vida alguns?
+8
-13
Au va, CUP
Anònim, 02/06/2011 a les 15:24
Els de la CUP s'han passat la vida polititzant actes on ningú més porta cap símbol, a qui volen enganyar?
+9
-5
Manipulacio?
Jan, 02/06/2011 a les 16:01
Es ben trist (i perillós) que lo de les xarxes socials també es pugui utilitzar (com segurament en aquest cas) per manipular a la gent.
+12
-9
DE RIURE
Joan de Manlleu, 02/06/2011 a les 16:45
Una pallasada...
+16
-7
"Vaya Tela"
Anònim, 02/06/2011 a les 17:08
Així m'agrada, siguem demócrates.
Un repecta per el gran nombre de gent que ha vota a PxC.
+10
-12
JO SÍ!
TERESA, 02/06/2011 a les 18:34
JO TAMBÉ HI ANIRÉ!!!!!
+7
-3
democrácia?
xita, 02/06/2011 a les 18:45
a veure si els que han votat pxc serán perseguits un respecta per las personas que votan el que volen aixó no fa res mes que enfrontar a la gent si els han votat será per alguna cosa.
+10
-1
de que servirà ?
Anònim, 02/06/2011 a les 19:06
doncs la pregunta es aquesta de que servirà ? i quin tipus de manifestació és? i que s'hi reivindica? Potser que es miri perquè tanta gent ha votat PxC (que consti que jo no ho he fet)i que s'analitzi que vol la gent, que es demana. Quin es el missatge de tots aquests vots. A qui li pertoqui, a la resta de la classe politica potser que analitzin fredament que passa, perquè el que està clar es que passa alguna cosa. Potser no cal tanta manifestació i calen mes decisions valentes i menys tonteria.
+9
-1
organització
Jaume, 02/06/2011 a les 19:11
Es el primer cop que veig convocar una manifestació i que no se sap qui la organitza. Perquè la organització es anonima ? Jo no crec que aixó sigui una cosa espontania que hagi sortit perquè algu via xarxes socials digui, apa divendres a dos quarts de nou tots a plaça. Francament trobo que seria més normal saber qui organitza les coses.
+7
-1
Incoherència amb majuscules
Anònim, 02/06/2011 a les 20:48
Em sembla que hi ha algú que no accepta les regles del joc.
Potser no cal que hi hagin eleccions, oi. Al cap i a la fi, si llavors no volem que els que surten puguin participar de la festa, val més que fem com els hi feien als Batasunas, els il.legalitzem i punt.
Si tenen cinc representants, deu ser perque la gent els ha escollit.
En definitiva, els que els van votar són els que hauríen d'haver reflexionat si això era el més convenient, com de fet ho hauríem de fer tots plegats, perque els de PxC es marquen sols, però n'hi ha molts d'altres que no tenen gens clar la responsabilitat que comporta estar al servei del poble.
+4
-3
Respecte i democràcia !!
Pep Plana ( lo gai de les guilleries), 02/06/2011 a les 21:26
Convocar una concentració és democràtic, a on està la falta de democràcia en fer una convocatòria per demostrar el rebuig a una forma de fer ... de fet si manesin els que l'Anglada ha donat suport públicament (la falange)no es podria dir ni piu i l'actual sistema democràtic deixa que persones xenòfobes i feixistes puguin presentar-se a unes eleccions i dir el que li roti ...
+8
-9
A Vaya Tela
Stop Feixisme, 02/06/2011 a les 23:25
La gent que va votar PxC son del mateix tipus que l' any 1933 varen portar a Hitler al poder o que els anys 90 varen donar suport a les neteges étniques als Balcans. Mereixen respecte com a persones però la seva manera de pensar és indecent. Aquesta ideología no té lloc en una societat democràtica i oberta. Cal il'legalitzat als partits xenofobs i racistes ja. En una democràcia hi poden participar els demòcrates però no els feixistes. Aplicació de la Llei de Partits a PxC-
+9
-4
Ara no toca
Anònim, 02/06/2011 a les 23:29
Això s'havia de fer abans de les eleccions. Ara no toca. Aquest partit l'han elegit més de 3.000 vigatans democràticament.Els organitzadors els consideren tots feixistes ?
A més a més quina por tenen els organitzadors de dir qui són ? Què pot ser hi ha algun partit polític darrera del comunicat ? Tot pot ser.Vic és Vic.
En inmigració les coses s'han fet molt malament, sobretot em refereixo a la llibertat d'enganyar que han tingut els bancs, els empresaris,els constructors,... . Aquests són els vertades culpables que hi hagi el fenòmen Anglada.
Per què no ens manifestem contra aquesta gent alguna vegada i no contra algú que ha estat elegit democràticament ?
+14
-5
2 manis
Francesc, 03/06/2011 a les 00:02
Sería més just fer-ne 2.
Una mani davant els imigrants anti-democratics que volen imposar-nos el seu estil de vida , basat en una religió fanatica i el menyspreu a les dones.

I l'altre contra L'Anglada per feixista i totalitari igual que ells.
+10
-8
Fora de lloc
Anonim, 03/06/2011 a les 08:44
No he votat de moment a PxC, però m'ho estic plantejant en possibles
convocatòries. El que trobo inadmissible en una societat democràtica
és que no s'acceptin els resultats electorals, hi ha molts ciutadans
que per algun motiu han votada aquesta formació, ara no és moment de
convocar manifestacions contra aquesta formació.
Pels mateixos motius jo podria també convocar manifestacions
paral.leles ja que el partit que jo he votat no governara en el meu municipi.
En fi, no crec que sigui justificable aquesta concentració, per molt
silencioasa que sigui.
Un possible votant de PxC en properes convocatòries electorals.
+1
-2
En lloc
Anònim, 03/06/2011 a les 12:11
En relació amb un dels darrers comentaris titulat "Fora de lloc": no és qüestió de deslegitimar uns resultats que, ens agradi o no, són democràtics. Es tracta de manifestar que Vic i molts dels seus habitants rebutgen les idees i la manera de fer política (molt prehistòrica per cert) de Josep Anglada i del seu partit PxC. Estimo la meva ciutat i me'n sento orgullosa; no em sento orgullosa però que Vic es conegui com la seu de PxC; Em fa vergonya i pena.


I si realment t'estàs pensant votar PxC...sincerament, tens un problema; però ho respecto, com tu també hauries de respectar que la gent es manifesti democràticament en contra de unes idees amb les que no estem d'acord. Perquè, almenys de moment, el dret de manifestació encara està permès. No sé què n'opinaria el sr Anglada si manifestés obertament les seves idees.

+4
-0
Força
Anònim, 03/06/2011 a les 12:15
Aquest tipus de mogudes encara donen més força a PxC. Personalment encara tinc més ganes de votar-los. Encara ha tret pocs vots ja que coneixo bastanta gent que no ha votat però en cas de fer-ho, haurien votat a PxC.

Ja vindreu ja, com seguiu tocant els pebrots a les següents el.leccions en comptes de 5 regidors potser en tindrà 7 i l'alcaldia. Això es el que conseguireu amb tanta manifestació i tanta tonteria.

S'ha de respectar el vot de la gent, sigui quin sigui.

Il.legalitzar? Esteu de conya! Així il.legalitzem tots els partits ja que tampoc estem d'acord amb gastar els diners d'aquí amb els immigrants. Tots els partits tenen gent en contra i idees que no agraden, però s'han de respectar per igual.

El que no entengui això és que potser l'hi falta una volada i no veuen més enllà de la seva panxa.

Voler regularitzar l'inmigració no significa faltar als drets humans, sinó ajustar els problemes que tenim i que cada país s'ha de resoldre i sentint-ho molt, a Marroc, a l'Est i a Sud-Amèrica s'han de resoldre els seus problemes i no podem permetre el fluxe de diner que perdem cap a aquests destins.

Les persones amb inquietuts han d'intentar millorar la seva terra. La opció de marxar i llavors reclamar drets al país d'acollida és de miserables.

RESPECT.
+2
-2
Jo no hi aniré
Mr. X, 03/06/2011 a les 14:04
Jo no he votat ni votaré a l'Anglada, però manifestar-se contra aproximadament 2900 vigatans perquè han exercit el seu vot igual que els altres ciudatans, ho trobo una manca de respecte cap als votants.

Es farà una convocatòria de concentració contra aquells països que tenen a la dona com un simple accesori de la llar? Contra aquelles cultures o religions que defensen l'ablació, la lapidació, que condemnen a mort per exercir la llibertat de pensament?Perquè a mi aquests em fan molta ràbia, però no veig mai als defensors de la llibertat i la igualtat fent protestes d'aquesta mena. O és que es tracta només de ser políticament correctes? Perquè si és això, per cada acció que esteu fent li esteu regalant vots a l'Anglada.




+0
-1
Qui hi ha al darrere?
Anònim, 03/06/2011 a les 16:54
Em fa l'efecte que sería hora de dir qui hi ha al darrere de l'anglada. Els seus actes no son fruit de la seva intel.ligència. Tots els vigatans el coneixem i sabem la seva histèria i trajectòria. Doncs: qui l'hi dóna suport? Qui l'hi fa els escrits i discursos? Qui el financia? De moment, però, l'únic que han aconseguit ha estat posar Vic al cantó dels dolents, de les Ciuats amb "estigma". Una gràn "victòria". I a la gent que vota amb l'estòmac, que s'ho faci mirar. Tota aquesta gent ja sap quin es el programa de la pxc per a, posem per cas, la cultura a Vic? Segurament no en tenen ni idea... Una pista per ells: No en te cap. Això si: Incults, però seurem als bancs de plaça.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Especial eleccions

Fòrum Pobles: al vostre municipi, ja està tot el peix venut?

Debats poble per poble sobre els resultats de les eleccions municipals. Últimes entrades:

Montesquiu: "Gràcies CUP, per obrir-nos els ulls"

Seva: "CIU 5 regidors... no tot el poble volia un canvi"

Tona: "Els de Tona Futur només han parlat de canvi"

Vic: "immigració + integració = cultura"

Anar al Fòrum Pobles

Resultats
Eleccions Municipals 2011
Enquesta
Per què creus que ha pujat la PxC?
      Vots emesos: 108
Edicions locals
Arxiu històric
Humor
Vés a: Charles López torna el «nen» a l'Ajuntament

Charles López torna el «nen» a l'Ajuntament

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: