vols rebre el Singular? Rebre elSingularDigital al teu correu electrònic Subscripció al butlletí
renocació ERC
Cal renovar tota la direcció d'ERC com demana Portabella i Benach?
96 %
4 %
164 vots
Magda: Éss mentida, @, el que diu la Flota CiU?. Doncs llavors...
Diumenge, 05 de Juny de 2011
31/05/2011
00:00  h.
Amb criteri
La no-nacionalista ‘Spanish Revolution’
"És el discurs d’algú que justifica l’espoliació d’un poble –el seu poble– per justificar la seva addicció a l’espoliador"
L’Acampada de Barcelona ha estat molt controvertida, ideològicament, perquè, a diferència de les celebrades a capitals d’altres països, com ara Londres, París, Berlín o Madrid, té el component afegit de la reivindicació del dret dels pobles a decidir lliurement el seu futur. Vull dir que una cosa és la reivindicació d’una millora social, com passa en aquestes ciutats esmentades, i una altra la demanda d’un dret bàsic i previ a tots els altres, com és el de la llibertat. Els anglesos, els francesos, els alemanys o els espanyols poden demanar moltes coses, però mai la llibertat dels seus països i el consegüent reconeixement jurídic per la senzilla raó que no els cal. Ja en són, de lliures, i ja viatgen pel món amb el seu nom. Els catalans no. Els catalans tenen els problemes socials propis d’Occident i, a més a més, han de demanar respecte per una cosa tan elemental com és la seva identitat.

La controvèrsia, per tant, ve justament del fet que no tots els acampats estan a favor d’aquest respecte. En el millor dels casos, els és indiferent o hi estan a favor sempre que el poble en qüestió no sigui Catalunya. Els altres pobles sí, Catalunya no. I és així com, d’acord amb la política a l’ombra de l’espanyolisme de dretes i d’esquerres, cadascú pel seu cantó, han aparegut un munt de sectors que no sols estan en contra de l’atur, de la corrupció política i de les mesures d’austeritat governamentals, sinó també de les banderes. Però no de totes. Només de les banderes ‘nacionalistes’. I és que hi ha banderes nacionalistes i banderes no-nacionalistes. La que porten a la butxaca tots ells en el DNI espanyol no és una bandera nacionalista. Per això la duen i la passegen pel món quan van de vacances a visitar països no-nacionalistes.

Fixem-nos si són universalistes Anglaterra, França, Alemanya o Espanya que les seves banderes, per més que hi són, semblen invisibles. Ningú no les veu perquè encarnen la normalitat, i, com tothom sap, la principal característica de la normalitat és que passa desapercebuda. Per això, com que no han de reivindicar res, perquè ja tenen tots els drets reconeguts i són membres del selecte i gens excloent club de les Nacions Unides, la seva única missió consisteix a onejar en edificis públics, especialment en els dels pobles colonitzats. Així els recorden subliminarment qui mana allà i fan que en el seu imaginari col•lectiu arreli la idea que la seva identitat, el seu país i la seva llengua són la identitat, el país i la ‘lengua común’ del colonitzador. Un altra cosa és que aquest últim, com a demòcrata que és, permeti que la bandera del colonitzat onegi –sempre en segon pla, és clar–, al seu costat. D’aquesta manera la gent pot veure la diferència entre una bandera no-nacionalista, universalista i progressista i una de nacionalista, provinciana i carrinclona. Tan nacionalista, provinciana i carrinclona com la Catalan Revolution. Res a veure amb la Spanish Revolution. I ara! La primera és folklòrica, la segona cosmopolita. I és que hi ha gentilicis nacionalistes i d’altres que no ho són. Si ets espanyol, ets integrador. Si ets català, ets excloent. Deu ser per això que els no-nacionalistes aplegats sota la Spanish Revolution tenen tan clar que ‘spanish’ és un terme universal i no-nacional.

Arribats aquí, cal dir que l’únic nacionalisme que existeix és aquell que, no tenint cap reconeixement jurídic a reivindicar, s’imposa sobre nacions més febles, s’enriqueix a costa seva, destrueix la seva identitat, llengua i cultura i les converteix en una part d’ell mateix. I perquè això sigui possible cal un bon estol de caragirats que li faci la feina bruta i que, tot proclamant les bondats de l’amo, blasmi els seus propis germans titllant-los d’exaltats. Això sí, totes les proclames i desqualificacions són de manual. De manual socialista i ecosocialista, com el del portaveu d’un col•lectiu acampat: “Per què voleu els diners de l’espoliació espanyola? Perquè se’ls acabin quedant els quatre ‘convergents i unions’ de sempre?”. Doncs bé, heus aquí un discurs clarament reaccionari i demagògic. És el discurs d’algú que justifica l’espoliació d’un poble –el seu poble– per justificar la seva addicció a l’espoliador. I, és clar, amb el cervell encegat per la necessitat de justificar-se davant d’ell mateix, comet la incongruència de demanar una millora del seu nivell de vida i diners per finançar-la. Però, quins diners? Hi ha res més grotesc que exigir un benestar familiar tot defensant el lladre que s’emporta els recursos que el farien possible? La independència de Catalunya no és un tema de dretes o d’esquerres –tota adscripció social és posterior al dret de ser–, és una qüestió de supervivència, i, per tant, és una qüestió de sentit comú.
Imprimir Enviar notícia
La TafaneraRemoumeIndependènciaTechnoratiCatosferaDeliciousMeneameWikoGoogleDiggYahooFurlRedditFresqui
100Veure i/o afegir comentaris
Catalunya lliure:Antidretà, et tenim ben clitxat. Sempre que algú parla...
Comentaris (100 en total)
Catalunya lliure
01/06/2011 23:58
Antidretà, et tenim ben clitxat. Sempre que algú parla malament d'Espanya o de l'espanyolisme, apareixes tu en la seva defensa. Sempre, sempre, sempre. Que potser és un tic que tens?
Zootrope
01/06/2011 23:32
Mira el 'Cacauets pel mico" com se sent al·ludit quan el desemmascaren. Ja et diuen que quan et pica, no et queda més remei que gratar-te, oi? Doncs això, a seguir.
Cacauets pel mico!
01/06/2011 21:49
Fes-ne'n una tu, enlloc d'anar a remolc dels altres... Ah, no, clar, que ets de CiU, i ja t'estan bé les menjadores espanyolistes de conveniència amb cacauets podrits.
We are the Champions
01/06/2011 21:36
Goita l'Ester, fent-se passar per catalanista. "Sóc catalanista", diu. Ha, ha! Com la Montserrat Tura o el Joan Ferran, que també ho diuen. I de seguida corre a defensar Espanya. Espanya ens trinxa, però i ara! "Espanya no té la pesta". No. Ésclar que Espanya no té la pesta. Les piconadores tindran moltes coses, però la pesta no.
ISABÓ.
01/06/2011 21:31
és pedrera de Rosa Diez?? -o per a Rosa Diez?? -i si no hi ha nacionalisme espanyol, com se' n diu dels obsessos "fins a matar", de l' UNIDAD sagrada DE LA NACIÓN ESPAÑOLA?? ¿¿ -Flechas de la nación SIOUX-??
Saperes
01/06/2011 21:27
Antidretà, les obsessions no són bones i quan només tens una persona al cap vol dir que et té menjat el coco. Si tota l'energia i el temps que dediques al senyor Alexandre el dediquessis a revelar la teva identitat a l'hora d'intentar difamar inútilment algú que odies perquè t'ha pres la mida i et sents ben retratat, seguiries sent espanyolista i de dretes, però la valentia de donar la cara et donaria la dignitat que ara no tens i mai tindràs. Si vols que algú et respecti, comença't per respectar-te tu mateix i vés per la vida amb la cara descoberta, home, no tapada. Valor, xicot, valor.
Jaume 2n
01/06/2011 20:10
Tenint en compte que la seu central d'aquest moviment "no nacionalista" és a l'espanyolíssima Puerta del Sol, on hi ha el km. 0 del sistema de comunicacions jacobí que asfixia la nostra economia, la influència que hi poden tenir els acampats de la Plaça de Catalunya és la mateixa que actualment té el PSC dins del PSOE: gens ni mica.
Jaume 2n
01/06/2011 19:56
L'octubre del 36, els anarquistes de la CNT van procedir a col·lectivitzar la seu de la Telefònica de la Plaça de Catalunya. 75 anys més tard, al màxim que pot aspirar l'esquerra més alternativa i radical del món mundial és a col·lectivitzar les bombones de càmping. Aquest és el resultat de 40 anys de franquisme i 30 de socialisme a Barcelona. De bon rotllo, ep!
Narcís
01/06/2011 19:49
antidretà/ Ester: quines ximplaries/ baboiades s'han de llegir!, car: 1. per ventura, a banda, a hores d'ara, del ' tuf ' constatat .. no naixé a mardid, a llur sobirà mardid? 2. més a prop d'ètnia cultural forana entrada a mata-degolla fins, encara, avui, ara i ací que no pas pro la justicia d'una nació mil·lenària ( parlar-vos de sentiment, amor vers el català .. sense comentaris!)? 3. sííííí !, compartim moltes coses amb els espanyols, atès que ' per força els pengen '!, també els esclaus compartien les galeres .. ses terres .. àdhuc ses cognoms ..! PD: espanyolets meus, el que passa és que són vostres compatriotes ejpanyole, espanyolers i espanyolíssim que no volen compartir res nostra ( ni tan sols al congrés que diuen ser de tots, ja no diguem-ne d'arribar mass media en català o l'ensenyament d'ídem sigui a l'EOI o ... ) només ' nostra pasta ' que tallen, retallen i se'n queden el millor tall i nostre territori! Nota: l'Ester d'ahir 11:57 ho resumeix diàfanament! Anotació al marge: a qui se li acudeix vendre fins i tot a ca nostra l'ànima de nostra mare?
quina por
01/06/2011 19:48
Carai, sentir-ne un es sentir a tots, dieu el mateix! Feu por i a sobre critiqueu als indepes i els hi dieu radicals! Homeogeneitzaci, socialisme, expropiació..., en dos dies si us deixen tenim una unio sovietica ecspañola.
anna
01/06/2011 19:42
Ester, aquest moviment malhauradament no crec que tampoc vulgui ni logri una democracia real, les seves proclames son perillosament d'extrema esquerra amb un toc d'anarquisme. Tant de bo fos veritat, tant de bo hi hagues un moviment que dones alternatives "reals". Jo hagues volgut que fos aixi, i vaig anar-hi olla en ma, i en un lloc on hauria d'haver llibertat d'expressio vaig sentir xiulades i critiques. Aixo ja es sentia en temps d'en paquito, i ara tambe a intereconomia; pero es licit i/o sensat sentir-ho de boca d'aquells que diuen que volen una democracia real? fer callar al que no pensa igual? molt malament aneu i anem si aquest es el canvi que ens espera. Jo no el vull per res. Et dire mes, vosaltes esteu fent molt de mal amb tot un desplegament de pancartes en castella al bell mig de plaça Catalunya, hem lluitat molt i ens ha costat molt tenir uns minims. La veritat sembla una acampada de seguidors del pp pero d'extrema esquerra.D'altra banda no estic pas d'acord amb moltes de les conclusions que feu. Fa molt que lluito per un canvi, un de real, no aixo. Jo soc una indignada amb els indignats, i ja som molts, potser haurem de sortir al carrer pero amb mes netedat i criteri.
cati
01/06/2011 19:36
Ester: un raonment molt maco el teu. Només que nosaltres, que procurem no sentí odi per ningú, tenim la mala sort de tenir els nostres ingresos "administrats" no pels suecs, sino pels espanyols, que a més pretenen que el nostra idioma nacional s'enfonsi (durant segles ho han intentat, sort que no ho han aconseguit) i no ens deixen fer les obres píbliques que necessitem.. Seria llarg d'explicar. És molt humà que ens queixem d'aquesta colonització. És clar que també tenim atur i altres coses, però segurament amb els nostres ingressos estariem millor, i això no ho podem oblidar. Crec que per els catalans, és prioritari ser una nació. Després ja protestarem del que sigui, SI CAL. El món no és perfecte, però crec que cada dia és millor per més gent, i els anarquistes MAI han demostrat que pugui fincionar pel benestar de tot. Si negue la nostra particular reivindicació, no ens podem sentir acollits. I diuen que les assamblees han de fer-se en castellar perquè tothom els entenguin? ¿Que no son d'aquí els Indignats? Si son d'aquí almenys han d'entendre el català i els que son de fora, que els hi tradueixin. A alemania no els hi faran en castellà, o a França amb anglés
JoanC
01/06/2011 19:01
Tots els drets humans (el dret a la vida, a la llibertat, a la seguretat; el dret a no ser sotmès a tortura; el dret a la seguretat social; el dret al treball, etc.) estan suficientment especificats i reconeguts per qualsevol que tingui una mica el sentit de l’ètica. El dret a l’autodeterminació dels pobles forma també part d’aquests drets humans. Per això em sembla ridícul que es sotmeti a debat –a la Plaça Catalunya- el dret a l’autodeterminació dels pobles, com també m’ho semblaria debatre el dret a no ser torturat. Què passaria si després del debat s’arribés a la conclusió que no cal “indignar-se” per l’espoliació a què estem sotmesos, ni pels intents d’anihilament cultural del poble català? No necessitem cap debat a la Pl. Catalunya per saber que tenim el dret i l’obligació de decidir per nosaltres mateixos com a catalans, no pas com a espanyols.
Ester
01/06/2011 18:24
El que s'ha de llegir!!! Bernat, tu et llegeixes el que escrius? Hauries, i un parell de vegades abans d'escriure aquestes barbaritats. El meu discrus és el d'una catalana, catalana i catalanista des del respecte. Els anti-espanyolistes no li feu cap favor al catalanisme, no és el mateix. El que jo reivindico és que el moviment dels indignats és de tots aquells que estem indignats, siguin catalans, espanyols, francesos o irlandesos, perquè de polítics corruptes i aprofitats n'hi ha a tot arreu, i de democràcia real no n'hi ha enlloc. El discurs que si Catalunya independent, que si Espanya ens roba, no correspon a aquest tema. Aqui s'està discutint dels indignats. Deixeu ja de separar a la gent, que només feu que crear odi. Per molt que no compartim la llengua i la cultura amb els espanyols, no tenen la peste. Creieu que us assembleu més a un suec que a un espanyol? Doncs NO, compartim moltes més coses amb els espanyols, senzillament perquè som veïns i perquè ens agradi o no tenim una història compartida. Salut
antidretà
01/06/2011 17:51
CiU=PP=PxC. Per una Catalunya lliure i socialista, no a pamfletistes filoconvergents com el sr Victor Alexandre i altres elements que fan el joc a la dretona, sigui catalana o espanyola.
antidretà
01/06/2011 16:01
El sr Alexandre no hauria de parlar sobre temes que no tenen res a veure amb la independència perque demostra per enèssima vegada que no enten res de res. Es un incompetent total per parlar de res que no tingui a veure amb la independència per la qual cosa s'hauria d'abstendre de parlar sobre temes dels que no demostra tenir la més minima comprensió.
antidretà
01/06/2011 15:52
El Victor Alexandre sistemàticament, sempre, fa el joc als interessos de la dreta autonomista catalana. Suposo que el deu pagar per alguna cosa. La darrera pixada de test ha estat el carregar contra el moviment dels indignats. Suposo que ni tant sols deu saber que la gent que s'ha mostrat més contraria a les reivindicacions dels indignats és precissament la gent de dreta, tant de la dreta catalana com l'espanyola. El Victor Alexandre no hauria d'opinar sobre temes que no tenen res a veure amb la independència perque es tracta d'una persona a qui se li en fot un rave la questio social i que només sap parlar sobre la independència per a demà passat. Ni tant sols se sap si és una persona de dretes o esquerra. El que si que se sap és que darrerament és el pamfletista oficial de CIU al Singular Digital.
antidretà
01/06/2011 15:26
Hi ha gent de dretes que te autèntic pavor a aquesta acampada perque veuen perillar el sistema vigent i la menjadora. Per aixo ens envien els mossos i tracten de desacreditar l'acampada per mitjà de pamfletistes en medis informatius de la dreta. Fan EXACTAMENT EL MATEIX que el PP està fent a Espanya, intentar desprestigiar de qualsevol manera un moviment de protesta contra l'actual sistema. La darrera tonteria és dir que els acampats son "espanyolistes", com si no hi hagessilm centenars d'independentistes que simpatitzem amb aquest moviment i que en qualsevol cas ens sentim mil vegades més propers a ells que a la gent fastigosa de la dreta catalana i els seus pamfletistes a sou seu.
antidretà
01/06/2011 15:18
El sr Victor Alexandre desprestigia l'independentisme en cada un dels seus articles. Ester, aquest senyor no representa l'independentisme, és un pamfletista de dretes sense cap consciència de classe ni social que es dedica a fer el joc sistemàticament a la dreta catalana, que suposo que per aixo el deuen pagar. Sàpigues que hi ha molts independentistes que donem suport al moviment dels indignats i que no ens sentim gens representats pel que diu aquest senyor. A aquest senyor l'importa un rave la questio social perque és de dretes i ignora totalment que aquestes protestes estan adreçades contra la totalitat de la classe politica actual, no només a l'Estat espanyol i a Catalunya, sino arreu d'Europa: han venut la democràcia a la dictadura dels banquers i els "mercats" i a sobre pretenen que els costos de la crisi i el neoliberalisme recaigui en les classes populars.
antidretà
01/06/2011 15:12
Josep M=Victor Alexandre. A mi se'm en fot Espanya. Els que critiqueu aquesta acampada sou genteta de dretes que veieu perillar la menjadora amb aquest jovent que protesta contra la dictadura neoliberal i que aviat estendrà les protestes arreu d'Europa perque es tracta d'unes protestes contra el sistema vigent i la manca de democràcia arreu d'Europa. La darrera trampa de la dreta catalana i dels tontos utils que li donen suport és dir que l'acampada és "espanyolista", com si no hi haguessin centenars d'independentistes catalans entre els indignats i els que els hi donen suport. L'intencio és clara: deslegitimar i desprestigiar qualsevol intent de protesta contra el sistema per tal de que no canvi res, és el que preten la dreta catalana i l'espanyola i els tontos utils que li donen suport. S'ha demostrat per enèsima vegada que CiU és EXACTAMENT EL MATEIX que el PP.
Teresa
01/06/2011 13:32
Indignats, reflexioneu, que no us facin servir els poders fàctics, que ja es freguen les mans, de les idees que vosaltres poseu sobre la taula, en troben dues d'excepcionals: una, que volen ser apolítics adopteu la política madrilenya com a guia (seguiment de la Plaza del Sol, castellà ... és curiós sempre que un vol fugir dels nacionalismes es torna bandera del nacionalisme castellà!) i dues, parleu de reforma de la llei electoral fent que hi hagués demarcació única, o sigui PP o PSOE,Rosa Díaez o sigui fer fora tots els partits perifèrics, o sigui unitat política a favor del que anomenem Madrid=España, o sigui fer fora tota diferència! Qui us promou aquestes idees? Jo ho veig claríssim, i vosaltres? Recordo quan a la universitat franquista es deia no al català dient que era la llengua de la burgesia quan en realitat els burgesos, o sigui els estudiants, sempre parlaven castellà! Ara diuen que faran un grup sobre l'autodeterminació.Molt bé. Vigileu que els espanyols no en volen saber res i us faran dir que no hi tenim dret, tot i essent un dret universal.
Boix
01/06/2011 10:50
Pels Pseudo-internacionalistes: Des d´un punt de vista de pensament socialista, que no comparteixo però que entenc que alguna gent tingui, heus ací la contradicció flagrant ,desenmascarada: "La posició pseudo-internacionalista, que nega el fet nacional i preconitza la constitució de grans unitats, sosté practicament l'absorció de les petites nacions per les grans i, per tant, l'opressió. El proletariat només pot tenir una actitud: sostenir activament el dret indiscutible dels pobles a disposar lliurement de llurs destins i a constituir-se en Estat independent si aquesta és llur voluntat".
Bernat
01/06/2011 10:48
El discurs de l'Ester és el de l'espanyolisme més recalcitrant: "Tenemos que estar todos unidos contra los polìticos". España no es ningún problema, el problema son los políticos, que son muy malos. Venga, todos los españoles unidos. Y los catalanes, como grandísimos españoles, los primeros".
Narcís
01/06/2011 09:22
Ester, no demano una Catalunya independent .. demano que ta espanya se'ns independitzi de nosaltres així com secundària que és, deixi d'ésser qui ens mana, a banda de que de sempre ens han tingut una aversió/ odi de por a mort! PD: què senzill dir jo parlo la que vull a ca nostra .. però defora que no se't noti ni l'accent català! Nota: vés-te'n a viure un temps a ta espanya i ' sabràs quin pa t'hi donen ' i ' els cops descarats que hi reps ' ! Anotació al marge: sembla mentida que, a hores d'ara, no tinguis consciència de que tan sols desitgen els diners i el territori .. que no pas a ' tu ' ( si fos ta cessació de la vida .. encara millor!)!
Araki
01/06/2011 08:54
És bo, el vídeo que ha penjat en JoMateix abaix de tot. Demostra de forma contundent una cosa: l'única persona que apareix al vídeo exaltada, cridant i increpant tothom és el tal Francisco Garrobo, un lerrouxista típic- Molt fàcil de trobar al Twitter si us interessa debatre-hi. La resta de participants, de forma aclaparadora es demostren racionals i dialogants, és a dir, a favor de la lliure determinació de Catalunya. La qual cosa no vol dir, és clar, que no siguin els Garrobos qui hagi organitzat la història i qui en vulgui mantenir el control per apropiar-se d'una suposada legitimitat (la que et pot donar algun miler de persones en una plaça) per a infiltrar al discurs social i polític idees del seu programa electoral que han fracassat un cop i un altre (C's i UPyD).
JoMateix
01/06/2011 01:39
Ramon: D'acord, i no és ara aquesta revolució? Ja està? Ja vam complir, ja podem seguir amb les nostres vides? Si no la mantenim viva nosaltres no ho farà ningú. Tenim un adversari duríssim, degut a la seva irracionalitat, a quie ens agrada menystenir i menysprear, i per això ens va com ens va. La lluitas serà llarga i dura i no es pot desaprofitar cap esforç. Oi que encara no tenim la independència? Doncs vol dir que encara no ehm acabat, malgrat el 10J (on hi havia un moviment mñes transversal) i el 10A.
Cesc (València)
01/06/2011 01:31
JoMateix, estic amb tu. Veig una actitud tancada entre els catalans q mai l'havia vista. Preocupant, així no sumem
ester
31/05/2011 23:48
Tots aquests comentaris d'independentistes fan por. D'aqui a l'extremisme radical i al fanatisme hi ha un pas molt petit. El moviment 15-m va contra la classe politica,q esta igual de podrida a espanya q a catalunya.es tracta d'estar tots units i no de separar. Us regalaria de bom grat la vostr catalunya independent, jo amb un tros de terra on poder ser lliure i parlar la llengua q em vingui de gust ia en tinc prou.quant d'odi i ressentiment...
ramon
31/05/2011 23:04
La catalan revolution es va fer l'any passat el 10 de juliol amb més d'1 milio de catalans a favor de la independència. Allí hi havia gent de tota mena: famílies de tot tipus(gais i lesbianes incloses) , joves, grans, tot un poble
Carles
31/05/2011 21:26
Scapix, i per què no vas tu a la plaça a Catalunya a dir això mateix als acampats? Per exemple això: "Em sembla que aconseguiríeu més addictes a la vostra Acampada si us adheríssiu també a altres causes justes com la independència de Catalunya". En comptes de fer-nos el discurs de la culpabilitat a nosaltres, gires cua i els el fas a ells. I després véns i ens ho expliques, eh?
JoMateix
31/05/2011 21:19
Coincideixo amb l'Scapix. Cal ser més intel·ligents, no posar-nos sempre en la sitació mental de la víctima. Tenir més intel·Ligència emocional de ciare guardiolista per dir-ho així. A Pl. Catalnya ni s'hi parla menys català que a la resta de Bcn (se'n parla més) ni són més espanyolistes que a la resta de la ciutat (ho són menys, que no vol dir que no n'hi hagi). Si hi participem amb voluntat positiva podem defensar quelcom tan bàsci com l'autodeterminació de tots els pobles, inclosos el de l'actual estat espanyol. No hi pot haver cap argument en contra d'això. És impossible. PD: Gràcies per censurar el meu comentari anterior.
scapix
31/05/2011 20:56
Em sembla que aconseguiríem més addictes per a la independència si ens adheríssim també a altres causes justes –com l'acampada– sense més exigències que les bàsiques i justes que es denuncien. I de moment el tema nacional no és un tema, almenys de ple, si voleu hi ha els matisos. Adhesons totals no se'n troben enlloc i s'acosten a les dictadures...
Narcís
31/05/2011 19:46
Al de les 8:55 .. et sembla poca cosa ' que canvïi la bandera així senyera i el nom ' ( sense comentaris!)? PD: de la resta, només Catalunya/ Catalunya sobirana, si més no, lliure és .. senyora i majora! Nota: vinga!, brillo!, aneu arreglar el món .. si és molt senzill! Anotació al marge: el primer, l'únic, el més urgent és la fi de l'anihilació i espoli de l'univers català, ço és, evitar acabar com zombis sinó morts per inanició ( aneu-se'n a fer gresca/donar la llauna vers el vostre congrés i senat ejpanyó/ espanyoler/ espanyolíssim .. per ací hom fa camí)!
Romà
31/05/2011 19:33
Qui és aquest troll que es diu Òscar Roig i Carrera? Aquesta gent de l'Acampada està degenerant per moments. Fan el que calgui per desacreditar l'independentisme. El que calgui.
Josep M.
31/05/2011 19:27
L'"Antidretà" sempre defensant Espanya. Sempre. Sistemàticament. Quina barra! Dir que l'Acampada "no té res d'espanyola". Sort que es desacredita sol. A veure quin dia signes amb el teu propi nom: "Espanyolista". I ben de dretes que ets!
cati
31/05/2011 19:22
Llegint els comentaris, m'heu tret un pes de sobre. Va arribar un moment que ja em crèia una persona caducada i "rareta", doncs passats els dos o tres primers dies en que em varen enredar com a una xina(amb perdò) i pensava que era una cosa bona aquest "movimiento" ja vaig començar a sospitar la absoluta "espanyolitat" de tot plegat. És veritat que ens cal airejar un xic tot el sistema polític que tenim ara, però acallar el nostre desig de ser lliures com a poble, no és gens democràtic.
Òscar Roig i Carrera
31/05/2011 18:55
Per al·lusions: 1) Sr. Alexandre, encara que no s’ho cregui jo el respecto a vostè. Sovint trobo que l’arbre de la seva idea no li permet veure el bosc, i ja havia notat que té tendència a la desqualificació fàcil de traç gruixut, però això són apreciacions personals, igual m’equivoco. El respecto perquè és un home que ha fet molta feina a la seva manera, que no tinc cap motiu per pensar que no és sincera, honesta i valenta, per aquest país, tot i que en alguns aspectes pugui no estar-hi d’acord. Si vostè no em respecta a mi “passamuntanyes, covard, nivell d’intel·ligència de P3, caragirat, reaccionari, demagògic” tot això ja m’ha dit, doncs mala sort, però li reitero que jo el respecto. 2) L’altre dia vaig entrar com un elefant a una cristalleria al seu facebook, i ja vaig demanar disculpes abans que se’m continues desqualificant. M’havia passat el dia llegint apreciacions de la gent de cert sector d’aquest país que sembla que pensa que tots els problemes s’acaben i comencen amb la independència envers el moviment del 15 de maig, gent que de vegades és capaç de desqualificar una idea pel sol fet que es pugui expressar en castellà. 3) Jo no sóc portaveu de ningú, només de mi mateix. 4) Tot i no agradar-me molts aspectes del funcionament dels estats tal com estan estructurats actualment, em declaro independentista i reivindico un estat per Catalunya. Opino en qualsevol cas que totes les nacions que avui en dia composen l’estat espanyol han de tenir reconegut un mateix nivell de sobirania. Recolzo la #catalanrevolution. 5) Que quedi clar que no sóc socialista ni eco-socialista en el sentit de votant del PSC o ICV, sí em considero pròxim a aquestes ideologies en el sentit autèntic del terme. 6) Torno a reiterar: per a mi l’alliberament dels pobles dels Països Catalans ha de ser nacional i social. És cert que ens manquen recursos a nivell general per culpa de l’espoli fiscal, però no és cert que no tinguem prou recursos perquè tota la gent de Catalunya pugui viure amb dignitat, el que passa és que estan molt mal repartits i això és un problema del capitalisme a nivell mundial i un dels principals motius de debat d’aquest moviment. 7) Opino que és tan cert pel que fa a Catalunya que no hi ha res que s’assembli més a un espanyol de dretes que un espanyol d’esquerres, com que pel que fa als drets socials de les persones no hi ha res que s’assembli més a un espanyol de dretes a un català de dretes. Sóc partidari de tendir ponts entre els pobles i les persones, fins on es pugui, de vegades coincidiré amb uns a un nivell i amb d’altres, en un altre. Afortunadament amb cada cop més gent coincideixo als dos nivells, molts hi són a Plaça Catalunya. Convido a tothom a afegir-s’hi i a aportar-hi també les seves idees. Diria moltes coses però no em vull allargar massa, acabaré amb una cita: “Em sap molt greu dir-ho, jo sóc independentista, però els projectes d’independència que he llegit sobre Catalunya són una verdadera imitació del projecte espanyol, l’únic que volen és que canviï la bandera i que canvï el nom, i no que canviï res, i aquesta independència a mi no m’agrada.” Arcadi Oliveres Cordialment, Òscar Roig i Carrera
antidretà
31/05/2011 18:47
Els feixistes i els qui els feu el joc no teniu altre recurs que el respondre a les protestes enviant els gossos o insultant i deslegitimant el moviment. Sapigueu que hi ha molta gent que estem farts d'aquest sistema antidemocràtic i injust que patim i que molts dels que donem suport als indignats som independentistes. Per cert, jo soc independentista i em sento mil vegades més proper a aquest jovent que als convergents de merda que escvriviu aqui.
antidretà
31/05/2011 18:18
Aquestes protestes aviat s'escamparan arreu d'Europa i llavors veurem quin serà el darrer adjectiu que els adjudicarà la dretona per intentar legitimar-les ja que es tracta de posar en evidència la falsetat i hipocresia d'un sistema antidemocràtic sotmès a les arbitrarietats dels poders economics globalitzats, que son els que veritablement manen en aquestes "democràcies" junt amb la banca i els especuladors. Els qui vulguin informar-se bé els recomano la lectura de "indigneu-vos" de Sthepan Hessel.
Jordi Romaguera.
31/05/2011 18:10
Des del Bar-Cafè Zurich, tot fent un cafè, vaig beure una pancarta, de les poques que hi ha en català, que posva: Fora l´exèrcit de l´Afganistan!. A quin català se li acut que l´exèrcit d´ocupació marxi d´un altre país que a més, de no ser el teu, aquest país mai no ha demanat que marxi de casa nostra. És a dir, que demanen que l´exèrcit d´ocupació espanyol torni per ocupar encara més Catalunya?. No se´ls acut de dir que no tornin mai més?. Si aquest és el pensament dels que hi ha a la plaça de Catalunya, m´hi cago al mig!. A l´Hospitalet tots són espanyols. Diumenge m´hi vaig acostar i a una noia que era allí, li diguí. Ara accepteu franquistes?. I va posar una cara de no entendre res. Quan es va refer li vaig haver d´explicar -no parlava el català, però es veu que l´entenia-, que per imposar la llengua espanyola van haver de matar molts catalans. I esteu d´acord d´anar divulgant la "lengua del imperio" ?. I és clar, en no saber què contestar, en veu baixa se´n va anar remugant. El problema sempre és el mateix. Algú vol solucionar la seva butxaca?. Doncs que lluiti per la independència!. No hi ha cap més solució. Ho diu una persona de més de 50 anys, que sap el que es diu, i tenir la sort que de petit ja ho sabia i l´he anat mantenint i lluitant, per tal d´assolir-la. La resta és perdre el temps. JORDI ROMAGUERA. L´HOSPITALET.
antidretà
31/05/2011 18:04
A la dretona catalana, els mateixos feixistes que varen enviar els gossos contra els indignats, els interessa criminalitzar i deslegitimar la protesta com sigui. La darrera tonteria és dir que els indignats son "espanyolistes", cosa que és una solemne tonteria perque entre els indignats hi ha molts independentistes. El que s'ha demostrat amb la càrrega feixista dels gossos és que tant la dreta catalana com l'espanyola son la mateixa porqueria de sempre. Per cert, jo soc INDEPENDENTISTA i partidari del socialisme i em sento mil vegades més proper d'aquest jovent que protesta que de qualsevol convergent de merda dels que escriviu aqui.
antidretà
31/05/2011 17:52
El que és clar és que a la dretona catalana, i a l'espanyola també, l'interessa deslegitimar i criminalitzar el moviment dels indignats perque li tenen por. Han vist el futur amb aquest jovent que protesta i veuen perillar la menjadora i el sistema que veneren. La darrera tonteria és dir que l'acampada de Barcelona és "espanyolista". Fals. A l'acampada hi han independentistes i no independentistes, com a tot arreu. La dreta sempre ha tingut por de les protestes perque vol mantenir per damunt de tot l'stato quo vigent i és ultraconservadora per principi. Aquesta protesta no te res d'espanyola i no és més que el preludi del que vindrà d'aqui poc temps, un allau de protestes contra el sistema neoliberal vigent arreu d'Europa.
Acampada discrimina
31/05/2011 17:38
Avui he llegit el manifiesto de Madrid. En l'apartat FISCAL, òbviament, no hi hamenció per les desigualtats que hi ha en el seu Estado Espanyol, ja que un treballador català és discriminat clarament enfront un de castellà-manxec, per exemple, perquè als espanyols la discriminació dels catalans és una cosa assumida
Acampada discrimina
31/05/2011 17:37
Avui he llegit el manifiesto de Madrid. En l'apartat FISCAL, òbviament, no hi hamenció per les desigualtats que hi ha en el seu Estado Espanyol, ja que un treballador català és discriminat clarament enfront un de castellà-manxec, per exemple, perquè als espanyols la discriminació dels catalans és una cosa assumida
A. Fuguet Morales
31/05/2011 17:35
No avancem. El problema són els independentistes que no pareu de caure a la provocació. Des de Madrid interessa la lluita i la confrontació. Hi caieu de 4 grapes! Per això estem com estem. Hem de ser més intel·ligents que ells. L'Estat propi de Catalunya dins la UE permetrà que els que hi vivim gestionem els nostres recursos i construïm l'Estat que volem. Això ens afavorirà a tots, independentment de què ens sentim, quina llengua parlem o quina nacionalitat volguem portar a la butxaca. Ja sabem que ens insulten, que no ens respecten i tot això. Però hem de ser més intel·ligents. Què preferim? La independència o la lluita patriòtica? Ara, toca escollir ;-) Siguem intel·ligents. Aprenem del Barça. Encara que el R.Madrid ens insulti i ens cusi a patades, nosaltres a jugar com sabem. Al final, el món ens reconeix com els millors. http://www.albertfuguet.blogspot.com
francesc pineda fort
31/05/2011 17:10
Perquè no publiqueu el que he escrit? Potser no us agrada sentir dir que "espanya s'acaba"?
Francesc Pineda Fort
31/05/2011 17:02
"ESPAÑA" s'acaba. Procureu que s'acabi bé. La història la fan els canvis de fronteres. El problema identitari és el dels estats nació, evidentment no nacionalistes perquè allò seu és una no-nació. Indignem-nos SÍ, i arribem a fer una democràcia de veritat, participativa on el control de l'economia la tingui al poble. Però sense llibertat no es pot construir ni pensar en justícia social. La INDEPENDÈNCIA primer que res és un requisit inexorable.
JCP
31/05/2011 16:51
Els "indignats" per mi han passat a dir-se "spanish revolution" pel fet de que en un principi jo també hi volia participar però ha estat un desencís total. Espanya per ser "democràtica" la primera pregunta que hauria d'haver fet en la transició és viam qui vol participar-hi, és a dir començar per abaix. Els "spanish revolution" comencen igual "en castellano para que lo entienda todo erl mundo ¿no són un moviment antiglovalitzador?,,tots hem vist com es demana una demarcació única. Uns revolucionaris que encara no han demanat que plegui el rei (spanish) evidentment tampoc sona el dret dels pobles,,, molts principis, cap de bàsic, molta contradicció ¿com es pot només veure les injustícies econòmiques d'abast mundial i no les de casa? el discurs de que primer la crisi i després Catalunya ja el feia en Montilla (serà un "indignat?), no reconeixer el fet local és fer un favor al que ells en diuen sistema. De fet és inetressant com amb poc temps i mercès a aquests elemens ( i d'altres que s'ha de dir són propis com la manca d'unitat de l'independentisme) ha fet que ens anem apagant i això ens fa molt de mal...¿per què l'spanish revolution no té cap suport de treballadors? potser perquè també estan lluny d'aquesta problemàtica....A catalunya ens manca per l'independentisme recollir el missatge de la crisi, cercar alternatives, unificar-nos amb bases simples i unitàries que puguin englobar sectors de treballadors, com universitaris..etc....plantejar-nos LA NOSTRA INDIGNACIÓ com a moviment seriós de canvi i formació d'un nou país si no fem això uns seran uns "spanish revolution" que no va enlloc (més aviat al servei d'algú, però nosaltres no passarem de ser un grup de resentits incapaços de transformar aquest sentiment en un projecte seriós
Matilda
31/05/2011 16:48
El que no expliquen aquests indignaos és que les retallades són necessàries perquè a Catalunya no hi ha diners. I no hi ha diners... perquè se'ls queda ESPANYA!!! Com poden ser tant sadomassoquistes, aquesta gent? Ignoreu-los, i quan vegin que ningú no en fa cas, ja recolliran les seves paradetes i tocaran el 2. Parlar-ne i enfadar-se és el pitjor que es pot fer.
Joan A.
31/05/2011 16:45
Compareu l'ideari dels "acampados" amb el d'UPyD: són gairebé iguals!.
rml
31/05/2011 16:29
Lluis Cifer, l'independentisme ha fet una cosa millor i més revolucionària que les acampades. Ha organitzat consultes des de la ciutadania i amb voluntaris, tenint en contra l'estat espanyol i ajuntaments poderosos. Això és democràcia real!
Miquel Xifra
31/05/2011 16:12
Lluís Cifer, per què no comences acampant tu per demanar la independència? Vull dir a la plaça Sant Jaume i a Brussel·les, en lloc de fer-ho a la teva habitació i defensar l'espanyolisme?
Núria
31/05/2011 16:08
Anna, es nota que ets ben espanyola. No es tracta de demanar cap diner a Madrid. Els diners que es queda Madrid són nostres. NOSTRES. Es tracta, per tant, que el lladre deixi de ROBAR. Ho captes o ja tens el bitllet de tren per anar a la Puerta del Sol?
Pirineus
31/05/2011 15:39
Aquests revolucionaris indignats són colons amb mentalitat hispanocèntrica. La revolució que volen que la facin als seus països d'origen que és on ho necessiten i on els han fet fora. I ara i aquí el que cal no és una lluita entre pobres i rics hispana o sudamericana, ens cal el dret a decidir, perquè tots els pobles som iguals, de sotmesos hi ha en som ara i amb aquesta gent ho continuaríem sent (un espanyol de dretes és igual a un espanyol d'esquerres). La nostra espanyolització és anestèsica, però encara no l'han aconseguida ni en més de 300 anys i generacions, malgrat els esforços no ens volen i ens estigmatitzen (Monarquia?, república?, Catalunya!). La spanish revolutions té esquemes tercermundistes, esquerranosos i imperialistes. La prepotència espanyola es dóna en totes les seves capes socials i això que viuen de la ganga. De fora vindran que de casa ens treuran, què volen aquesta gent? Els francs i els primers comtes catalans ens van donar una estructura mental i econòmica (de propietat de la terra) que ens va fer lliures i equànims. Espanya i el seu imperialisme no-nacionalista no podrà amb nosaltres. Qualsevulga de les Espanyes, qualsevulga. L'estat espanyol no és factible sense Catalunya, sense els diners de Catalunya. Bé que ho saben aquests indignats i si no ho saben que n'aprenguin. La mala consciència dels polítics espanyols no ens pot fer combregar amb les seves rodes de molí perquè segueixin desagnant Catalunya i ara els proautodeterminació del Sahara o de Palestina ens maten amb la democràcia real que dieun voler, com el senyor Herrera. Espanya és una comèdia per a ells i una tragèdia per als catalans.
Lluis Cifer
31/05/2011 15:10
I per què la independència no ha acampat a totes les places de Catalunya a fi de demanar els drets tot amenaçant de no bellugar-se fins que no es proclami l'alliberament del país. Per què? Per brutícia, per mandra, per manca de fe, per covardia. Per què uns poden i d'altres no? Suposo que enteneu el problema. Ara, podeu continuar amb els retrets i les acusacions quan algú no pensa com vosaltres.
Lluis Cifer
31/05/2011 15:09
I per què la independència no ha acampat a totes les places de Catalunya a fi de demanar els drets tot amenaçant de no bellugar-se fins que no es proclami l'alliberament del país. Per què? Per brutícia, per mandra, per manca de fe, per covardia. Per què uns poden i d'altres no? Suposo que enteneu el problema. Ara, podeu continuar amb els retrets i les acusacions quan algú no pensa com vosaltres.
Oriol (Montreux)
31/05/2011 15:04
Són simplement Colons Espanyols. Ni cal que siguin nacionalistes. És la purriassa que infecta la nostra Pàtria des de la Jonquera. Saben que són a terra conquerida. I n'és ple d'aquesta gentalla tots els webs catalans. Una infecció a erradicar.
A. Fuguet Morales
31/05/2011 14:47
No avancem. El problema són els independentistes que no pareu de caure a la provocació. Des de Madrid interessa la lluita i la confrontació. Hi caieu de 4 grapes! Per això estem com estem. Hem de ser més intel·ligents que ells. L'Estat propi de Catalunya dins la UE permetrà que els que hi vivim gestionem els nostres recursos i construïm l'Estat que volem. Això ens afavorirà a tots, independentment de què ens sentim, quina llengua parlem o quina nacionalitat volguem portar a la butxaca. Ja sabem que ens insulten, que no ens respecten i tot això. Però hem de ser més intel·ligents. Què preferim? La independència o la lluita patriòtica? Ara, toca escollir ;-) Siguem intel·ligents. Aprenem del Barça. Encara que el R.Madrid ens insulti i ens cusi a patades, nosaltres a jugar com sabem. Al final, el món ens reconeix com els millors. http://www.albertfuguet.blogspot.com
Montse
31/05/2011 14:01
A mi m'ha deixat d'interessar aquests moviment dels congregats a la plaça Catalunya des del moment en què en cap moment han reivindicat els nostres drets com a poble ni han denunciat l'expoli que fa Espanya contra Catalunya asfixiant-nos econòmicament. No entenc tampoc que per ells tots els que no estan d'acord amb el que ells diuen son catalogats de feixistes. Estic d'acord amb tot el que diu l'article.
Sergi
31/05/2011 13:47
Sincerament al•lucino amb la dreta nacionalista, els joves que estan acampats a la majoria dels nostres pobles i ciutats són uns feixistes i uns espanyols perquè una part no parlen un correcte català de Pompeu Fabra o s’expressen en castellà o es coordinen amb altres joves de l’Estat, però pactar amb el Partit Popular està bé? Us puc fer una pregunta? Amb quina gent voleu construir la nació? Perquè el 50% dels catalans són castellanoparlants a ca seva, per exemple...i els votants de partits d’esquerres són un altre 50%? No creieu que sou una mica sectaris? O només el que us preocupa és que aquests joves qüestionen els vostres privilegis i se’ls ha d’atacar, al igual que fa la dreta espanyolista?
Anna
31/05/2011 13:41
No Núria, no m’has entès o massa bé....no qüestiono el dèficit...qüestiono el sistema en general...i no vull el concert perquè tot quedi igual i pels de sempre, ho entens? I segona, aquella plaça i la de la resta de vil•les estan plenes de catalans, parlin castellà o català, ..saps perquè? Doncs perquè som una sola nació i hem de fer camí amb ells i jo lluito per estendre la causa nacional també entre els que no estant sensibilitzats. I tu?...No tu portes als PPeros als ajuntaments i a la vegada t'atreveixes a atorgar carnets de catalanitat.
Luís Closas Torrente
31/05/2011 13:35
Son uns feixistes, i els catalans som tant tant que toquem el timbal. És hora de plantar cara collons
Joanot Roch Dur
31/05/2011 13:31
M'he passejat més de 4 o 5 dies per la P.de Catalunya. No saps ben bé si et trobes a la protesta de Sol, com diuen ells, la de Salamanca o la de Sevilla, per dir ciutats ben espanyoles i no bilingües. Els cartells i proclames en català són ben escasos, potser fins hi tot n'hi ha més en anglès que en català. He provat de parlar en català amb molts joves de l'organització de diversos temes, tot molt bé i correcte, però pel què fa a la llengua.... Ai! Ai! Ai! Alguns parlen català correctíssimament, altres amb certa dificultat, i alguns ni tan sol t'entenen i et demanen amablament que et passis al castellà. Es suposa que aquest joves han estat escolaritzats i l'han de poder entendre i parlar. O és que han vingut de fora per exportar la "Spanisch Revolution"?. La llengua de comunicació de la plaça és l'espanyol, seguida de l'angles, que s'esforcen a parlar amb els forasters i el català ben poc se sent. No oblidem, com diu molt bé l'article, això és lla "Spanish Revolution" i que sempre hi ha hagut els "internacionalistes" que diuen que la defensa de la Nació Catalana es una qüestió petitburgesa.
Núria
31/05/2011 13:29
Anna, es nota que ets ben espanyola. No es tracta de demanar cap diner a Madrid. Els diners que es queda Madrid són nostres. NOSTRES. Es tracta, per tant, que el lladre deixi de ROBAR. Ho captes o ja tens el bitllet de tren per anar a la Puerta del Sol?
Núria
31/05/2011 13:12
Anna, es nota que ets ben espanyola. No es tracta de demanar cap diner a Madrid. Els diners que es queda Madrid són nostres. NOSTRES. Es tracta, per tant, que el lladre deixi de ROBAR. Ho captes o ja tens el bitllet de tren per anar a la Puerta del Sol?
David
31/05/2011 13:02
Som molts els independentistes que recolzem i treballem en aquest moviment, el més ampli i plural que he vist mai. Molts independentistes, és clar independentistes que creiem en la justícia social, la llibertat i la democràcia real. No nacionalistes de saló, burgesots classistes ben tips i que van néixer vells. Per cert, els que parlen en castellà a les assemblees també són catalans, quin millor espai per confraternitzar i sensibilitzarlos. No al sofà de casa vostre, al vostre màtrix on creieu que tota Catalunya és convergent és tot més fàcil. Hipòcrites!
Jordi Moncada
31/05/2011 12:57
Anem a veure, el primer pas per l'iindependència és fer una manifestació com la del 10 J. i en acabar ocupar un gran espai públic les setmanes o els mesos que calguin. Com som molts, no cal que sempre hi estem els mateixos
catlliure
31/05/2011 12:56
Albert trobo que el teu criteri tant respectuos com qualsevol altre, pero no estic gens d'acord amb tu. Veus diferencies on no hi ha i a sobre asegures que res mes l'acceptacio d'una d'ambdues es licita. Doncs no, la inteligencia social catalana hauria d'esser reclamar la llibertat, la dignitat i l'estat que ens pertany, i tot aixo en catala, no en qualsevol llengua ni a qualsevol preu. Estas creant un debat que no es real.
el nom
31/05/2011 12:44
El que si es indignant es que els catalans permetem aixo. No ens cansem de que ens fotin per tots els canton i dilueixin els nostres drets. Aquests siutanitos d'extrema esquerra son tant ecspañoles com els del pp o l'albertito. Fa pena i vergonya veure la plaça catalunya vestida de retols i pancartes en castella. Tant d'esforç, tanta lluita, i ara aquesta panda d'indignes ens trepitjen els nostres petits exits i els nostres drets, passant totalment del pais on viuen. Penos. Perque no anem els que hi vam ser el 10j a seure'ns al carrer demanant independencia? potser ens falten pebrots i ens sobra seny! ||*||
Anònim
31/05/2011 12:34
Carla, com tan bé diu l'article, el que es vol introduïr és un punt per defensar la igualtat de tots (i defensa, per extensió, tot el que has dit al nostre país). Ells no el posen perquè no els fa falta, perquè ja tenen dret al seu estat. Nosaltres no en tenim, i hem de fer palesa aquesta necessitat democràtica, perquè si no ningú ho farà. I si ningú es queixa que això "divideix": per ser un punt pura i radicalment democràtic només "dividiria" als demòcrates de cartró-pedra.
A. Fuguet Morales
31/05/2011 12:30
No avancem. El problema són els independentistes que no pareu de caure a la provocació. Des de Madrid interessa la lluita i la confrontació. Hi caieu de 4 grapes! Per això estem com estem. Hem de ser més intel·ligents que ells. L'Estat propi de Catalunya dins la UE permetrà que els que hi vivim gestionem els nostres recursos i construïm l'Estat que volem. Això ens afavorirà a tots, independentment de què ens sentim, quina llengua parlem o quina nacionalitat volguem portar a la butxaca. Ja sabem que ens insulten, que no ens respecten i tot això. Però hem de ser més intel·ligents. Què preferim? La independència o la lluita patriòtica? Ara, toca escollir ;-) Siguem intel·ligents. Aprenem del Barça. Encara que el R.Madrid ens insulti i ens cusi a patades, nosaltres a jugar com sabem. Al final, el món ens reconeix com els millors. http://www.albertfuguet.blogspot.com
Anna
31/05/2011 12:21
Millor no qüestionem el sistema injust que ens governa, ens conformem amb demanar un dinerets més a Madrid i portar als PPeperos als nostres ajuntaments. Així, és com actua un bon català (és a dir convergent).
Marc
31/05/2011 12:18
Aquesta és l'estratègia de CyU per enfrontar les classes popular catalanes amb temes identitaris. Els independentistes combatius estem a les assemblees fent pedagogia i intentant sumar la lluita socioeconòmica amb la nacional des de baix i amb tolerància i no fent la feina bruta a la burgesia PPCiU
JEM
31/05/2011 12:07
La crítica que fas està bé però no pots generalitzar. Hi ha gent que s'hi esforça, que fa un gran esforç contra els prejudicis d'aquests no-nacionalistes i se'ls ha de reconèixer els mèrits i la tenacitat. Bàsicament han optat per ser-hi. I ens defensen amb arguments. Salutacions :-)
Ester
31/05/2011 11:57
Carla, fins que no et desempalleguis mentalment d'Espanya hi estaràs lligada tota la vida. Es nota que no saps fer res en aquesta vida que no passi per Espanya. Per què no te'n vas a la Puerta del Sol, allà et sentiràs al centre de l'univers envoltada de gent "no nacionalista". Ah, i no t'oblidis de votar ICV o Izquierda Unida, partits "universals".
Santi
31/05/2011 11:52
Joan, com se't nota la ràbia k portes al cos. ¿K algú retrati el discurs clàssic dels sociates és fer la pilota a CiU? ¿És fer la pilota a CiU demanar la dimissó de Felip Puig, com ha fet el senyor Alexandre? Ai, aquesta ràbia k només vol fer mal a base de mentides.
Torsimany
31/05/2011 11:51
Carla , el teu argument ja neix borni quan parles de tot Espanya per justificar la importància del moviment. Reflexiona.
Pirineus
31/05/2011 11:44
Carla, creus que la vida més digna serà la igualtat per a "tots" o aquesta pretesa igualtat ens continuarà fent esclaus els catalans amb un espoli fiscal de 60M d'euros diaris que es queda Espanya per "solidaritat"? Així es poden resoldre coses? Catalunya, amb un estat propi, seria un estat equiparable als Països Baixos. La crisi actual ho és per la crisi econòmica general, que molts estats de l'entorn han començat a superar, però sobretot al sistema econòmic (totxo) i polític (transició)espanyol, que ofega Catalunya en tot, també en la seva cultura per a major glòria del no-nacionalisme espanyol. El problema és Espanya, no pot ser alhora el bomber.
Aire nou de Baó
31/05/2011 11:42
Què es pot esperar d'algú que es fa dir CASTA i que no sap la llengua del país on viu?
Indignada cat, 59
31/05/2011 11:41
Continuem amb la cançó de sempre: si no és com jo crec o com jo ho veig, o no s'avança per allà on jo crec que s'ha d'avançar, és dolent, fóra, no en vull saber res. Així sí que no anirem enlloc, enlloc. No donem ni la més remota possibilitat que un "enrenou" tan gran com el que s'ha muntat a les acampades ens faci avançar cap alguna banda que ens pot beneficiar com a poble. No, el que fem és carregar i carregar en contra. Hi ha tanta feina a fer... i començant pels mateixos que ens considerem independentistes...
Tarragonamesborrona
31/05/2011 11:39
Carla: Independència i autodeterminació no són el mateix. T'ho dic per si no ho sabíes.
David
31/05/2011 11:36
Un apunt: el twitter @acampadabcn escriu "Plaza Cataluña", cosa que no existeix a Barcelona. Els vaig preguntar que perquè l'anomenaven amb la terminologia franquista. No em van respondre
Carla
31/05/2011 11:17
estic d'acord amb la independència de Catalunya perque considero que és un dret que tenim. Però ara mateix considero més important que el moviment sigui més gran i per tant que en sigui partícepa tot espanya que no pas que n'excloïm la resta d'acampades per defensar només l'autodeterminació. M'omple més participar d'un moviment que el que vol és igualtat per a tots i que la gent no perdi la seva casa i la segueixi pagant, o que els drets socials no siguin cada vegada més pobres, l'educació més cara, etc. En definitva, lluitar per una vida digne per tots, i no només per nosaltres.
Narcís
31/05/2011 11:03
Verament fumen fàstic .. fora mida!, ço és, parlen de política laboral, econòmica i social a ca nostra quan, per una banda, tant se'ls en dóna s'enduguin/ furtin/ robin nostres diners així mitjans de tota mena, i, per l'altra, tota llei/ norma/ reglament en pro de desenvolupa'ns com qui, que, com i on som i enlairement envers el món se'ns neguen i anul·len cercant nostre ' perir '! PD: de l'extermini que se'ns fa com Poble català a territori mil·lenari propi d'on és nat .. és de Cort Penal Internacional per ser ' pur genocidi ' via ' gota malaia '! Nota: una bandera espanyola que només representa la sang catalana contra un invasor entrat a mata-degolla amb l'únic fi sabut per tothom .. Anotació al marge: com pot haver-hi, a hores d'ara, conciutadans, si no compatriotes, que no se n'adonin que la fi última de sa espanya és exclusivament deixa'ns com una ' leproseria ' .. sense més contemplacions?
Joan
31/05/2011 11:01
Un matís: els indignats babaus que diuen que amb la independència continuaríem igual, no parlen només de la corrupció de CiU, ho fan de tots els partits a Catalunya en general. Estaria bé que el sr Alexandre deixés de fer la pilota a CiU. No cal.
Anònima
31/05/2011 11:00
Res no s'assembla més a un espanyol de dretes que un espanyol d'esquerres. Deixar de banda les reivindicacions nacionals perquè treu força al moviment? Voldran dir el Movimiento. Tot això put a IDEAS, la Faes del Psoe.
Marga de l'Empordà
31/05/2011 10:51
No és pot dir més clar!!! Potser algun dia, algú com tu ens ajuda a que ens apleguem i anem junts pel camí de la llibertat!
Teresa
31/05/2011 10:32
Indignats, reflexioneu, que no us facin servir els poders fàctics, que ja es freguen les mans, de les idees que vosaltres poseu sobre la taula, en troben dues d'excepcionals: una, que volen ser apolítics adopteu la política madrilenya com a guia (seguiment de la Plaza del Sol, castellà ... és curiós sempre que un vol fugir dels nacionalismes es torna bandera del nacionalisme castellà!) i dues, parleu de reforma de la llei electoral fent que hi hagués demarcació única, o sigui PP o PSOE,Rosa Díaez o sigui fer fora tots els partits perifèrics, o sigui unitat política a favor del que anomenem Madrid=España, o sigui fer fora tota diferència! Qui us promou aquestes idees? Jo ho veig claríssim, i vosaltres? Recordo quan a la universitat franquista es deia no al català dient que era la llengua de la burgesia quan en realitat els burgesos, o sigui els estudiants, sempre parlaven castellà!
lacasta.cat
31/05/2011 10:29
victor y por que querias ir a la plaza catalunya si todos son unos fascistas con apellidos no catalanes? ni una critica a la casta.cat se ve que te pagan bien mientras quecdefiendes a otros que roban al pueblo catalan. Eres parte de la casta y mientes mas de la mitad de los acampados son independentistas.
Manel Olivares
31/05/2011 10:25
Fantàstic article Víctor. Som molts els que portem temps dient-ho en diferents llocs, tu ho has posat tot ben clar i contundent. Gràcies.
Ricard
31/05/2011 09:41
Es 'spanish' i comença al madrileny km. zero. Què més cal dir? Però m'ha agradat molt la forma d'explicar-ho, Víctor.
Pepi
31/05/2011 09:38
No hi ha democràcia real sense autodeterminació
el nom
31/05/2011 09:30
Bon article, Víctor!
Jaume
31/05/2011 09:19
Jo no hi participo per una raó que espero que tothom entengui. No s'ha de votar un dret que tenim com a poble. I molt més representatives (que les que hi pugui haver en un moment concret a pça catalunya) són els centenars de milers de persones que s'han pronunciat al carrer i votant on han pogut fer-ho. I que hi treballen també de franc.
Ramon.cat
31/05/2011 09:13
Totalment d'acord, darrera l'universalisme i el progressisme hi ha molta, però que molta hipocresia.
Pilar
31/05/2011 08:48
Molt bo l''article. Mai sera bo per Catalunya, res que vingui de La Puerta del Sol. Aquí no estem per cap unio amb Espanya, aquí el que em de defensar es la NOSTRA llibertat, i, el que s'està fent es defensar CONTINUAR sent una colonia d'Espanya. Ni m'ho miro ni participo. !!!
Albert Fortuny
31/05/2011 08:46
Victor, millor no es pot explicar. salut!
JoMateix
31/05/2011 07:05
Aquesta tarda es vota el dret d'autodeterminació. Aquí teniu el vídeo de la comissió: http://www.youtube.com/watch?v=U9xeJSxXw08 La resta, és secundari i xerrameca. T'ho mires o participes?
Santi Vidal
31/05/2011 05:14
L'explicació més divertida la fa el Sr. Aznar:"no existe un nacionalismo español... existe, eso sí, un fuerte sentimiento nacional".
Voltaire
31/05/2011 00:45
La Spanish revolution és una pedrera de vots de la UPyD de Rosa Díez.
Envia'ns el teu comentari
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Has de copiar, en el camp de text, els 6 caracters, del 0 al 9 i de l'A a la F
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
PUBLICITAT
Tags
PUBLICITAT

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
© ElSingularDigital.cat S.L. 2008
CONTACTA AMB NOSALTRES | QUI SOM | PUBLICITAT | AVÍS LEGAL
Generalitat de Catalunya
Associació Catalana de Premsa Gratuïta RSS XHTML vàlid CSS vàlid CMS ComitiumSuite
desenvolupament: BabSoft disseny gràfic: l'eixida