Carles Jódar | Actualitzat el 30/05/2011 a les 08:10h

Dels indignats als engrescats? Mamma Mia!

El que he vist
Recordo, ara fa més de deu anys, quan era president de la Colla Castellera Tirallongues de Manresa, que des de l'entitat que representava vam tenir la pensada de poder utilitzar durant les nits d'estiu el pati del teatre Kursaal per acostar el fet casteller -aleshores poc conegut a Manresa- als ciutadans.

Aquell pati, però, en aquells moments estava força abandonat. Un dia, parlant amb el Joan Morros, coordinador del Galliner, vaig comentar-li la idea i li vaig proposar que podriem organitzar una acció que es digués "fem dissabte" per netejar i endreçar el pati. "Està bé", va comentar-me el Joan Morros, al que coneixia, però encara no admirava com ho vaig fer a partir d'alehores -i ho segueixo fent. La seva resposta real va arribar al cap de dos dies quan ja havia aconseguit pintures per pintar la tanca d'entrada, col·laboració del forn de pa Jorba per esmorzar i mà d'obra de no sé quantes entitats que es van sumar al carro. De la idea a l'acció!

Divendres la manifestació dels indignats es va aturar davant del pati del Kursaal on una colla de músics -que estaven a punt d'iniciar el seu concert a l'aire lliure- van sumar-se espontàniament a la protesta dels indignats. Una acció espontània, divertida i amb el pati del teatre com a protagonista. I vaig pensar en el Joan Morros, i en tota la gent del Galliner i en com ens han engrescat a tots per a que el pati del Kursaal engresqui.

Explico això perquè ara, quan molta gent es pregunta com evolucionarà el moviment dels indignats, em fa pensar que potser el futur d'aquest moviment potser passa per deixar de ser el dels indignats per convertir-se en el moviment dels engrescats.

El que puc anar a veure
És evident que els propers dies podeu anar a veure un musical. Un espectacle d'aquells que té molts adeptes i que a no ser per la gran sala que tenim seria molt difícil que poguessim veure a la capital del Bages. alguns m'han dit que els hi sap greu que ja no hi aparegui la Nina i jo m'atreveixo a dir-los-hi que si aquest és el problema no es perdin la que de ben segur serà una gran actuació de la Montserrat Teruel Mir, coneguda com a Mone, una gran cantant. Encara queden algunes entrades.

Per cert, que els amants de la muntanya i del cinema tindreu l'oportunitat de veure gratuïtament a la sala petita, el proper dijous, els dos films finalistes del festival de cinema de muntanya de Torelló.

L'AGENDA DEL KURSAAL
SALA GRAN
-Dijous dia 2 de juny. Mamma Mia! 42€. 21h. Musical.
-Divendres dia 3 de juny. Mamma Mia! 42€. 18.30 i 22.30h. Musical.
-Dissabte dia 4 de juny. Mamma Mia! 42€. 18.30 i 22.30h. Musical
-Diumenge dia 5 de juny. Mamma Mia! 42€. 18 i 22h. Musical

SALA PETITA
-Dijous dia 9 de juny. Cinema de Muntanya. Gratuït. 20.30. Cinema.

Navega per les etiquetes

kursaal

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Edicions locals
L'actualitat al #Bages, al minut

Felip Puig, un fatxenda que dirigeix els Mossos

Jordi Sardans: Després de veure per televisió les imatges de la contundent actuació policial contra els indignats de la plaça de Catalunya de Barcelona no...

El futbol de casa

Josep M. Oliva: Sóc barcelonista no practicant. Ho sóc d'una manera natural, més com una cosa heretada que no pas escollida, igual com la gran...
Vés a: Sant Pere de Serraïma

Sant Pere de Serraïma

Anàvem pel gran altiplà de Serraïma que a llevant del terme de Sallent, entre el riu de Cornet i la Riera Gavarresa i solcat profundament pels torrents que davallen cap al Llobregat, està coronat pel Montcogul -el cim més alt del terme de Sallent i del sector central del Bages- que presideix l'espaiós conjunt.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: