Redacció osona.com | Actualitzat el 03/06/2011 a les 11:24h
Nandu Jubany protagonitza un curt de Santi Trullenque
El film repassa la transformació de la becada en un dels plats més representatius de la cuina de caça de Can Jubany.
Nandu Jubany protagonitza el curtmetratge del cineasta Santi Trullenque que, sota el títol de “Transfiguració”, repassa el procés de transformació de la becada en un dels plats més representatius de la cuina de Can Jubany. La fotografia en blanc i negre del curtmetratge, produït per Alfons Teruel, suma encara més màgia al procés de “transfiguració” de l’au en una recepta sorprenent, la becada rostida al moment amb el seu canapé.
Per al xef, aquest curtmetratge retrata l’essència de la seva cuina. “Jo em reconec com una persona feréstega. M’agraden les aus, m’agrada la caça, m’agraden els bolets.... m’agrada tot el que sigui salvatge”, destaca Jubany.
El director del curt, Santi Trullenque, destaca “l’energia i la passió desbordants” de Nandu Jubany, que “converteixen una operació atàvica en tot un ritual de la cuina contemporània. Pocs són capaços de transfigurar aquesta bella dama misteriosa en un dels plats més emocionants i colpidors que es poden menjar”, afegeix el cineasta.
El curtmetratge “Transfiguració” s’emmarca en el projecte d’un documental de gastronomia que Trullenque està preparant, centrat essencialment en la figura de Nandu Jubany. El director vol mostrar “la cuina d’avantguarda d’una manera no tan asèptica a la qual estem acostumats”.
Anteriorment, Trullenque ha dirigit curtmetratges com “El Hombre invisible” (1995), “Plumas en la sopa” (1993), “Saturday Morning” (2001) i un llargmetratge, “Where is Demian”. A més, també ha realitzat videoclips de Los Sencillos, Glissando o Balago.