Dilluns, 6 de juny de 2011 | 12:10
Vostè es troba a: Inici > Política >

El socialista Sócrates dimiteix després de la seva derrota electoral a Portugal

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Victoria sense majoria del conservador Passos Coelho
El socialista Sócrates dimiteix després de la seva derrota electoral a Portugal
Política 05/06/2011 22:53
El secretari general del Partit Socialista de Portugal (PS) i primer ministre en funcions, José Sócrates, ha anunciat la seva dimissió al capdavant del partit després d'assumir "personalment" la derrota del PS en la jornada electoral d'aquest diumenge, en la qual ha vençut el Partit Social Democráta (PSD), liderat per Pedro Passos Coelho, amb el 39,5 % dels vots i 58 escons.
passos
Sócrates s'acomiada així de 23 anys d'exercici dins de la formació per ser un "militant base" i "un ciutadà de cos sencer".

José Sócrates s'ha pronunciat així a la seu del seu partit després de confirmar-se la victòria del conservador Partit Social Demòcrata (PSD) en els comicis d'aquest diumenge.

El ja exsecretari general dels socialistes portuguesos ha afirmat que deixa el Govern portuguès després de sis anys amb "serenitat interior" i la seguretat que va prendre les mesures necessàries contra la crisi, malgrat que fossin "impopulars".

"No m'amago després de les circumstàncies. Aquesta derrota és meva i ha arribat el moment d'obrir un nou cicle polític en el PS", ha indicat Sócrates.

Victoria de Passos Coelho, sense majoria

El conservador Partit Social Demòcrata (PSD) liderat per Pedro Passos Coelho ha aconseguit el 39,5 per cent dels vots i 58 escons, molt per davant del Partit Socialista (PS) de l'actual primer ministre, José Sócrates, que ha aconseguit el 28,3 per cent dels vots i 39 diputats, segons dades oficials corresponents al 92,02 per cent de les parròquies ja escrutades.

No obstant això, el PSD no ha aconseguit la majoria absoluta i dependrà d'un acord de govern amb el també conservador Centre Democràtic i Social-Partit Popular (CDS-PP), que ha obtingut l'11,3 per cent dels sufragis i 9 diputats que seran clau en la formació de govern.

El Bloco Esquerda és l'altre gran perdedor dels comicis, ja que passa de tenir prop del 10 per cent dels vots al 4,9 per cent. Els comunistes en canvi es mantenen estables, i es queden amb el 7,33 dels vots, la qual cosa els donaria entorn de 15 diputats.

Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1