Dilluns, 6 de juny de 2011 | 12:15
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Els 'indignats' es mobilitzaran en les investidures dels alcaldes

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Una gran marxa convergirà a Madrid el 19 de juny
Els 'indignats' es mobilitzaran en les investidures dels alcaldes
Societat 05/06/2011 20:33
El moviment del 15-M seguirà avançant i els 'indignats' de tota Espanya es mobilitzaran en les preses de possessió dels alcaldes. Així ho han acordat els portaveus reunits a Madrid per posar en comú punts de vista, experiències i propostes. Una d'elles serà una gran marxa des de tots els punts d'Espanya que finalitzarà a Madrid, el 19 de juny.
puertadelsolindignados
Els portaveus dels "indignats" de 56 localitats d'Espanya que s'han reunit durant aquest cap de setmana a Madrid han acordat mobilitzar-se l'11 de juny en les investiduras de les noves corporacions municipals i celebrar una altra mobilització a nivell estatal vuit dies després, el 19.

Així ho han acordat els portaveus reunits des de divendres passat a Madrid per posar en comú punts de vista, experiències i propostes i per intercanviar informació sobretot de l'estat de les acampades i la seva continuïtat.

Els portaveus han coincidit que cada acampada decidirà sobre la seva permanència de manera autònoma, la qual cosa no exclou la possibilitat d'acords entre elles. Totes les ciutats han expressat la seva voluntat d'aconseguir un consens a nivell estatal quant a objectius o reivindicacions, principis o valors i el full de ruta a seguir.

Per una democràcia participativa

Les ciutats que comptaven amb una llista de reivindicacions ja consensuada en les seves assemblees generals les han posat en comú i en tres d'elles han coincidit: en la necessitat d'una democràcia participativa, transparència política i d'una reforma de la llei electoral.

En altres tres punts coincideixen la gran majoria d'aquestes ciutats: en l'eliminació dels privilegis de la classe política, en la necessitat de controlar a les entitats bancàries i en què sigui efectiva la separació dels poders legislatiu, executiu, judicial.

A més s'han presentat diverses eines perquè les diferents assemblees es coordinin a través d'internet i s'han mostrat eines telemàtiques per ampliar la participació ciutadana. Els portaveus han fet èmfasis en què cap d'aquests mecanismes impliquen l'abandó dels espais públics com a fonament del moviment.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1