Dilluns, 6 de juny de 2011 | 12:32
Vostè es troba a: Inici > Política >

El grup de treball de l'executiva del PSC ja té enllestida la ponència marc pel Congrés

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El document s'analitzarà dilluns a l'executiva
El grup de treball de l'executiva del PSC ja té enllestida la ponència marc pel Congrés
03/06/2011 12:22
9executiva-psc
Enmig d’un debat pressupostari en el que el PSC ha optat per negar-se en rodó a acceptar les retallades i la renuncia del Govern als ingressos de l’impost de succesions, el partit prepara el Congrés de la tardor amb discreció. El document ja estaria pràcticament enllestit.
Es tracta d’un document de mínims que permetrà que sigui el Congrés el que decideixi fins a on ha d’arribar la renovació al partit. Al text, que s’hauria acabat de tancar en un dinar aquest dijous segons la Cadena Ser, simplement s’analitzen els problemes que ha tingut el partit en els últims temps i s’aporten solucions de consens que s’hauran de definir completament a la trobada congressual.

Un exemple d’això és la relació amb el PSOE. Els redactors, que representen a la majoria de famílies del partit, aposten per estudiar mecanismes per tal que el partit tingui més pes a Madrid, així com per revisar la relació orgànica amb els companys del PSOE.

Entre els redactors de la ponència hi ha Miquel Iceta (viceprimer secretari actual i un dels que sona amb força per liderar el partit en un futur proper), Marina Geli (sector catalanista), Jaume Collboni (generació de joves), Javier López (JSC), Maria Badia (sector obiolista) o Joan Rangel (delegat del Govern i bon coneixedor de les relacions PSC-PSOE).

Moviments precongressuals

Més enllà d’aquest document, que seguirà debatint l’executiva a les properes reunions, hi ha hagut dins del partit diferents posicionaments que miren de conduir, d’una manera o una altra, el debat del Congrés. El mateix Iceta va publicar un decàleg de propostes amb notable dosi d’autocrítica. També han aparegut manifestos que propugnen un gir a l’esquerra com l’encapçalat per Joan Ferran i Francisco Narvaez, moviments de bases ‘indigandes’ que volen un Congrés des de baix o intents del sector obiolista per centrar el debat en qüestions nacionals.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1