Dilluns, 6 de juny de 2011 | 12:15
Vostè es troba a: Inici > Esports >

Shaquille es retira

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El pivot més dominant dels últims 20 anys anuncia el seu adéu al bàsquet
Shaquille es retira
01/06/2011 21:38
cATALUNYAPress.- Shaquille O'Neal ha anunciat via Twitter la seva retirada de les pistes de bàsquet, després de dues dècades com a jugador professional, en les quals ha conquistat 4 anells i ha protagonitzat una infinitat de moments inoblidables per als amants del bàsquet.
Shaquille Rashaun O'Neal (nascut el 6 de març de 1972 en Newark, Nova Jersey) està considerat com un dels jugadors més dominants de la història de la NBA. O'Neal ha guanyat quatre campionats de la NBA, tres amb Los Angeles Lakers i un amb Miami Heat, a més de finalitzar subcampió amb Orlando Magic en 1995 i amb Los Angeles Lakers en 2004.

Quant a guardons individuals, O'Neal ha aconseguit tres MVP de les Finals, un MVP de la temporada en 2000, tres MVP de l'All-Star Game (l'últim d'ells, compartit amb el seu ex-company dels Lakers Kobe Bryant) i el Rookie de l'Any, mentre que amb la selecció nord-americana va collir l'or olímpic en 1996 i el Mundial de 1994 a Canadà, sent triat el MVP d'aquest campionat mundial.

O'Neal ha declarat en més d'una ocasió que quan abandonés el bàsquet li agradaria dedicar el seu temps a la societat com a xèrif. En 2009, quan jugava a Cleveland, el portaveu de l'oficina del xèrif, John O'Brien, va confirmar que Shaq havia presentat la sol·licitud per ser agent especial, la qual cosa li permetria portar un arma de foc i fer arrests, però no rebria cap tipus de remuneració. És més, O'Neal ja ha participat en una detenció.

També ha gravat cinc discos d'estudi, tots de RAP, i ha participat en 12 pel·lícules, a més de participar en molts xous televisius.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1