Dilluns, 6 de juny de 2011 | 12:11
Vostè es troba a: Inici > Notícia del dia >

Nadal fa història a París amb el seu sisè Roland Garros

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El número u iguala el rècord de Bjorn Borg després de batre en la final a Federer en quatre sets
Nadal fa història a París amb el seu sisè Roland Garros
Notícia del dia 05/06/2011 19:21
Rafa Nadal ha engrandit la seva història a Roland Garros. El número u del món ha conquistat el seu sisè títol, la marca mítica de Bjorn Borg, el més gran campió sobre terra batuda. El mallorquí ha igualat al suec després de guanyar una  nova final a Federer, en quatre sets (7-5, 7-6, 5-7 i 6-1), en un partit irregular, però molt emocionant i disputat. És el desè títol de Gran Slam en la carrera de Nadal, que conserva amb el triomf el número u.
rafnada2
Borg va aconseguir els sis títols a París amb 25 anys i un dia. Nadal ho ha aconseguit amb 25 anys i dos dies. La comparació amb el mític jugador suec ja és una realitat, després de la proesa assolida avui pel manacorí, en una edició en què ha anat de menys a més, després d'uns inicis plens de dubtes i nervis.

"Ni en somnis hagués imaginat una cosa així, guanyar sis vegades a París, i que pogués ser comparat amb un jugador tan gran com Borg. Sóc molt feliç i privilegiat, i ara només espero tenir més anys per seguir millorant aspectes de joc i estar en condicones de seguir lluitant per guanyar tornejos com aquest ", ha dit un emocionat Nadal, després de recollir del trofeu, davant d'un resignat Federer. És la quarta final que el suís perd contra Nadal a París, en un torneig que només va poder guanyar el 2009, quan Soderling eliminar Nadal a vuitens de final.

"És un dia emocionant per a mi. Estic agraït a la vida perquè sóc superafortunat per viure el que estic vivint. Dono gràcies a tota la gent que treballa amb mi ia tots els que em donen suport", ha afegit Nadal, que ha reconegut "la duresa del partit ". "He començat nerviós i en alguns moments difícils he tingut sort, com en el 5-3 en contra, del primer set. Federer és un jugador molt complet i és molt difícil parar-lo, però he estat bé de cap en el quart set, que era el moment decisiu ", ha explicat el campió.

Federer: "Rafa és el millor en terra"

Batut per cinquè cop per l'espanyol, Roger Federer ha acceptat amb esportivitat la derrota i ha reconegut la superioritat de Nadal en el tennis sobre terra. "Rafael és el millor en argila, el felicito", ha dit el suís, una mica resignat per estavellar-se novament en la final davant el seu gran rival.

Nadal, també esportivament, li ha demanat "perdó per lo d'avui" en els tradicionals discursos davant el públic. "Crec que hem jugat un bon partit ", ha afegit amb 'fair play' l'espanyol, que ha provat unes paraules en francès per agrair el suport al públic de París, clarament inclinat a favor del suís durant la final d'avui.

Per Nadal aquest triomf a París és el 46 títol de la seva carrera i el tercer de la temporada, després dels triomfs a Montecarlo i Barcelona.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1