Dilluns, 6 de juny de 2011 | 12:08
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Oposició contundent

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Pere Nieto Diaz
Oposició contundent
Pere Nieto
06/06/2011 10:25
Dissabte es constitueix el nou Ajuntament de Barcelona on per primer cop en aquesta etapa no estarà liderat per les formacions d’esquerres. Sé acceptar els resultats electorals però també sé quins són els meus objectius en política i per tant comença un període de quatre anys en els que lluitaré per aconseguir que el 2015 Barcelona tingui un govern nou, d’esquerra verda i símbol d’una nova forma de fer política. Però hi ha una pregunta que aquests dies m’ha vingut més d’un cop. Sabrem les esquerres fer d’oposició a Barcelona?

Quan es parla fer oposició sempre apareixen al costat adjectius que volen suavitzar aquest terme. Es parla d’oposició constructiva, d’oposició responsable ... però jo sobretot el que demano és que sigui una oposició contundent. I cal posar sobretot l’èmfasi en aquest concepte. Ja s’entén que serem constructius i responsables en els límits que ho permet tenir objectius polítics força distants. Permeteu-me que faci un símil futbolístic, hem de jugar aquest partit amb elegància, sense violència i sent conscients de les nostres limitacions i capacitats, però hem de recordar que en aquests moments ens toca fer un joc de defensa agressiva no violenta, recordant que a qui tenim davant és l’adversari. Potser aquesta actitud meva sorprèn a gent que em coneix i veu que al llarg de la meva vida política he volgut destacar per una actitud oberta a totes les forces polítiques. No he canviat i així ho seguiré fent, però jo no estic en política per facilitar majories de govern, si no per mirar d’aconseguir majories de govern d’esquerres. Jo no estic en política per governar la majoria, jo estic en política per transformar la societat i quan em toca el paper d’oposició el vull exercir amb la mateixa passió que he exercit el govern durant molts anys. Perquè exercir una oposició clara i contundent d’esquerres ens permetrà, si més no una mica més, garantir no tirar enrere els èxits socials a Barcelona, avançar per una ciutat més justa i solidària i aconseguir un govern d’esquerres a les properes eleccions.

Fer una oposició contundent i clara no vol dir fer trampes, no vol dir dificultar el govern. Cal visualitzar posicions polítiques que avui no són majoria, cal proposar una alternativa, cal recordar perquè som d’esquerres. Espero sincerament que no tan sols ICV-EUiA entengui aquesta actitud. A vegades hi ha gent que em diu que allò que dóna mala imatge de la política és que ens barallem molt i ens costa molt arribar a acords. Jo discrepo. El que dóna mala imatge de la política és que sovint la gent no sap diferenciar els projectes i tot es perd en una nebulosa de centralitat, responsabilitat i governabilitat. Jo durant aquests quatre anys espero evidenciar que no és el mateix un govern liderat per CIU que un govern d’esquerres plural. Això no vol dir que no es pugui arribar a acords i donar suport a propostes del govern, sols faltaria. Segur que coincidirem en moltes coses. Però cal evidenciar que ells ho faran diferent i que nosaltres tenim una alternativa. Però per recuperar el govern d’esquerres a la ciutat de Barcelona no tan sols caldrà fer una oposició contundent de totes les forces d’esquerres. També caldrà un replantejament de què vol dir ser d’esquerres i de com ens relacionem i construïm alternatives noves i amb noves formes de fer amb tota la gent que avui no comparteix el nostre projecte però sí que vol compartir la voluntat de transformar la nostra ciutat i la societat en un sentit d’esquerra transformadora. Però d’això en parlaré en propers articles.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1