Dimarts, 7 de juny de 2011 | 12:30
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Científics catalans i asturians seqüencien el genoma de la leucèmia limfàtica

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Publicat a la revista Nature
Científics catalans i asturians seqüencien el genoma de la leucèmia limfàtica
06/06/2011 09:46
9Hospital Clinic
La leucèmia més comuna als països occidentals, la limfàtica crònica, ja té el genoma completament seqüenciat gràcies al treball realitzat per investigadors de l’Hospital Clínic de Barcelona i la Universitat d’Oviedo.
L’estudi el va publicar aquest diumenge la revista Nature i significa un avanç molt important perquè s’han identificat mutacions que aportaran noves claus sobre la malaltia i sobre el seu tractament.

Més de mil persones són diagnosticades de leucèmia limfàtica crònica a Espanya cada any. És una patologia seriosa causada per la proliferació incontrolada dels limfòcits B, “però encara es desconeix quines mutacions la provoquen”, assenyala Elías Campo, catedràtic d'Anatomia Patològica de la Universitat de Barcelona i coordinador espanyol del Consorci Internacional del Genoma del Càncer.

En aquest treball, els investigadors han utilitzat tecnologia molt avançada per seqüenciar els 3.000 milions de nucleòtids del genoma complet de les cèl•lules tumorals de quatre pacients i l'han comparat amb la seqüència del genoma de les cèl•lules sanes d'aquests individus. “Aquesta aproximació ens ha permès comprovar que cada tumor ha sofert unes mil mutacions en el seu genoma”, aclareix Carlos López Otín. “El posterior anàlisi dels gens mutats en un grup de més de 300 pacients va permetre identificar quatre gens les mutacions provoquen el desenvolupament d'aquest tipus de leucèmia”, sentencia.

Precisament, l’origen de les mutacions és la gran incògnita respecte a aquesta malaltia.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1