Dimarts, 7 de juny de 2011 | 12:11
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Treballadors de Derbi es manifestaran durant el GP de Montmeló

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Contra el tancament de la planta de Martorelles
Treballadors de Derbi es manifestaran durant el GP de Montmeló
02/06/2011 21:27
Manifestació dels treballadors de Derbi
EP.- Els treballadors de Derbi aprofitaran el Gran Premi de motociclisme en el Circuit de Catalunya d'aquest cap de setmana per reivindicar la continuïtat de la producció i els llocs de treball de les plantes de Martorelles. Al Congrés, ERC ha "exigit" un compromís d'actuació immediat al Govern.
Segons ha informat la Federació d'Indústria de CCOO de Catalunya en un comunicat, la plantilla muntarà un estand informatiu a Montmeló a partir del migdia del divendres i tot el dissabte, per reivindicar i explicar als aficionats a les motos quina és la situació de l'empresa.

El diumenge -dia de la carrera- iniciaran una marxa a les 9.00 hores en defensa de Derbi i els sectors de la moto, de la plaça de la Vila de Montmeló al Circuit de Catalunya.

Recorden que les factories de Martorelles -Nacional Motor i Piaggio CSP sucursal Espanya- són solvents, tenen mà d'obra qualificada i han demostrat un rendiment superior a les plantes italianes de Piaggio, que de prosseguir el pla de tancament, deixaria sense treball a 200 persones

La Federació d'Indústria de CCOO de Catalunya recolza aquesta reivindicació i exigeix a la multinacional Piaggio que compleixi l'acord signat amb la representació de la plantilla i els sindicats en 2009, en el qual es garantia la viabilitat de les plantes de Martorelles i el desenvolupament d'un pla industrial.

ERC exigeix un "compromís d'actuació més que immediata" per salvar Derbi

El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha exigit al Govern un "compromís d'actuació més que immediata" a l'hora d'intervenir davant la multinacional Piaggio.

En una anotació a la seva pàgina personal d'Internet recollit per Europa Press, el diputat republicà recorda que el Ple del Congrés dels Diputats del proper 7 de juny votarà una proposició no de llei conjunta de PSOE, PP, ERC i IU-ICV en la qual s'advoca per realitzar totes les actuacions necessàries per evitar la desaparició d'aquesta marca a Catalunya.

El text de la iniciativa, segons recorda Tardà, advoca per la recerca de solucions, incloent la recerca de nous inversors, per garantir la continuïtat de la marca Derbi "referencia de la indústria de motocicleta a Catalunya", més enllà de la necessitat d'actuar en favor del sector, tal com es va fer temps enrere quant al sector de l'automòbil.

La iniciativa sosté que la decisió de la italiana Piaggio, anunciada a principis de març, no se sustenta en "raons objectives", doncs la planta de Martorelles ha obtingut beneficis en els últims exercicis i és una de les "més eficients i competitives del grup".

Així mateix, es recorda que Piaggio va signar en 2009 amb els sindicats un acord per portar endavant un pla indústria i mantenir l'ocupació, realitzant les inversions necessàries i millorant la competitivitat, objectius que s'han anat complint.

"Com hi ha hagut unanimitat en la presentació de la iniciativa, seria inacceptable que de les votacions del dimarts no sortís, a més de l'aprovació del seu contingut, un compromís d'actuació més que immediata", remarca Tardà.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1