Actualitzat el 07/06/2011 a les 00:02h

Acampades: l’hora de plegar

En aquesta vida és important com s’entra als llocs, però encara ho és més com s’hi surt. Fins i tot en la guerra és importantíssim buscar com marxar d’un indret que s’ha atacat i conquerit amb èxit. I la vida és igual: és important néixer, però encara és més important saber morir de forma convenient. A l’article de fa dues setmanes els deia que això de les acampades dels indignats no podia acabar bé. Es va començar de manera correcta, però no es va pensar mai com fer-ne la cloenda. Probablement era impossible per la seva pròpia naturalesa. Sempre es necessita un comandament, i aquest moviment no el tenia. Les xarxes seran tot el socials que vulguin, però sense un comandament les coses acaben com la tertúlia de cal barber.

Bé, el fet és que aquest moviment que comptava amb tantes simpaties ara ja comença a fer una certa pudor a suat. Hagués estat bé que s’haguessin concretat algunes coses. Però les concentracions han anat a pitjor. Un dia anava a visitar-los un, un altre dia un altre... Hi parlava l’Arcadi Oliveres, cosa que provocava que altres ens hi allunyéssim, etc. Si bé no s’hi van acostar polítics, sí que s’hi van aproximar elements que volen sortir a totes les fotos i que, malauradament, desgasten qualsevol moviment. La cosa ha anat de mal en pitjor.

Penso que hi havia dos punts que unien a molta gent però sobre les que s’ha passat massa lleugerament: una nova manera d’elecció dels nostres polítics (que aproximés el ciutadà a la pràctica democràtica) i exigir una nova manera de finançar els partits (fer de la transparència el motor de la democràcia). Aquests punts haguessin fet que, fins i tot els que no tenim per habitual practicar l’acampada urbana, ens suméssim, si més no, al moviment general. Però no. S’han embrancat en discutir coses que són importants però que, sense resoldre abans la qualitat de la classe política, és impossible abordar. I després tot ha degenerat.

El fet que es veiés venir un final tant poc atractiu no deixa de provocar una certa llàstima. No crec que els polítics hagin pres nota de res. I és un error. La pròxima acampada potser tindrà lloc d’aquí massa anys, però si les coses no canvien, la pròxima acampada serà més greu. Menys entusiasta i festiva. Més violenta i malcarada. En resum, una ocasió perduda. Ja se sap, les revolucions se sap com comencen, però mai com acaben. I aquesta no ha arribat ni a revolta. Ara és millor marxar i deixar la plaça neta i endreçada.

Navega per les etiquetes

acampada Barcelona

Referències a Internet

acampada Barcelona

COMENTARIS

+0
-4
democràcia real
Anònim, 07/06/2011 a les 13:57
només això, democràcia real, no importa si és catalana o no....
+1
-3
no ha entès res
Anònim, 07/06/2011 a les 13:13
Vostè no ha entès res. L'acampada era el preludi de la xarxa de comissions que mira de posar-se d'acord per a definir què esperem de la democràcia i com volem que se'ns governi. L'acampada ja s'acaba, no podem ocupar un espai públic per sempre, i tant bon punt acabem de decidir com volem que sigui tot farem el que calgui sense passar per la violència per tal de tindre el país que volem. El model a seguir per molts de nosaltres és un estat català en el que la democràcia no sigui carta blanca dels partits polítics des del dia de les eleccions fins al cap de quatre anys. Volem un país millor i el tindrem.
+2
-1
democracia
Anònim, 07/06/2011 a les 13:03
espanya i també Catalunya no son verdaderes democracies i no ve d'ara, fa moltes decades que intenten ser i no son. Els indignats varen intentar i no crec que tinguin èxit. es tenen que fer nous camins. Jo no ho se quins.
No m'agradat l'article, molt de professor que vol tenir raó.
+2
-5
Ja veus...
Jaume (Gràcia), 07/06/2011 a les 12:31
Home Xavier, si l'arcadi oliveres fa que te n'allunyis... Un tio que denuncia els XORISSOS DE VERITAT que hi ha en aquest país (com fa el sanuy i com alguna vegada havies fet tu), vol dir que no vols que se sàpiga la veritat? Tu mateix et descobreixes...
+8
-0
MAI MILLOR DIT
Anònim, 07/06/2011 a les 11:26
Això de la "pudor de suat", i caldria afegir-hi "pudor de truita espanyola", amb la qual cosa la ferum és realment insuportable...
+2
-0
en vs. hi
Anònim, 07/06/2011 a les 11:15
Pots sortir A una foto o no sortir-HI. Però D'un lloc sempre EN surts, i quan t'allunyes De llocs o DE persones, te N'allunyes.
+6
-0
...
Anònim, 07/06/2011 a les 10:08
Per fer com Islàndia primer hem de ser com Islàndia.
+5
-0
No pollosos
www.liffey.cat, 07/06/2011 a les 09:59
Que s'ha de canviar el sistema és evident però si aquests pollosos arribessin a tenir el poder crec que es repetiria la història d'un tal Pol Pot que va estudiar a Paris, se li van pujar els fums i va fer el que va fer.
El canvi del sistema ha de venir de la classe mitjana no de saltimbanquis perroflautas.
+0
-2
Revolució sí, però des del sofa de casa
Anònim, 07/06/2011 a les 09:45
Aquest és el problema, jo en principi ho veia bé però ni he col.laborat, ni he participat, m'he conformat amb signar i encara gràcies ... Amb actituts tan comodes és difícil fer una revolució. A més de moment el moviment de les places encara no ha acabat, són més de 200 acampades les que hi han arreu dels Països Catalans, persones compromeses que actuen sense presses, sense violència i sobre tot sense ajuda del capital, cosa que fa que puguin actuar amb més llibertat i amb menys suport per part dels mitjans informatius .. això deixant de banda els atacs que es fan a la xarxa, creant conflictes, fent comunicats de premsa falsos, tancant comptes de facebook, ...
+17
-1
Indignada virtual d'acord amb el Sr.Roig
Anònim, 07/06/2011 a les 07:32
Completament d'acord. És una llàstima. Sempre he pensat que havien de posar per escrit coses concretes i entregar-les al Parlament o als ajuntaments de les ciutats indignades. I acabar dignament.
El Sr. A. Oliveres el vaig sentir per internet en una entrevista des de la plaça mateix, parlant del futbol com a antídot del poder contra la consciència política, i em va retornar als meus anys de joventud a la universitat i a les consignes comunistoides per formatejar les ments i fer nous adeptes. Per sort no som en cap dictadura, malgrat tot, i hi ha llibertat i hi ha informació. I gràcies a Déu que tenim el Barça que guanya i ens dóna la dosi d'autoestima necessària que els polítics d'aquest país, tan temerosos, no ens saben donar.
+7
-10
ai ai
Anònim, 07/06/2011 a les 01:17
la plaça queda cada dia ben neta...
ara el moviment es als barris i als pobles..
propera parada, paralitzar el PArlament de Catalunya en el debat dels retall-pressupostos...
19 de juny nova jornada de protesta als carrers...

sembla que fa por gent com l'Arcadi Oliveres, això es bona senyal.. em sento tan orgullós d'haver conegut la banca ética!

A Islàndia, després de 2 anys de revoltes pacífiques han aconseguit empresonar a un banquer i reelaborar la seva Constitució...

aviam per a quan els catalans n'aprenem i aprofitem aquest moviment per a fer la nostra Democràcia Real Catalana!


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: