Quico Sallés/Palau de la Generalitat | Actualitzat el 07/06/2011 a les 14:55h

Mas porta Anglada al jutjat

Els serveis jurídics de la Generalitat es personaran a la querella encetada per la fiscalia

Josep Anglada. Foto: Adrià Costa

Ordre des del Palau de la Generalitat als serveis jurídics de la institució per a personar-se en el procediment obert per la fiscalia contra la propaganda electoral de Plataforma per Catalunya. Així ho ha decidit el Govern aquest matí en la reunió setmanal de l'executiu català. D'aquesta manera la Generalitat demandarà la formació de Josep Anglada per difondre informació electoral "falsa" i de "mal gust" per si es pot considerar que va ser xenòfoba o racista.
 
En aquest sentit, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat que mantinguts contactes amb la fiscalia de delictes d'odi i discriminació, dirigida per Miguel Ángel Aguilar, els serveis jurídics de la Generalitat s'afegiran a les diligències obertes i la investigació de la propaganda electoral.

De moment, la policia investiga

La fiscalia ha encarregat a la policia que recopili totes les dades possibles per tal d'analitzar si hi ha "indicis racionals" de delicte. La propaganda de PxC va ser denunciada per diverses entitats de Mataró i Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), entre altres.

Durant la campanya electoral el grup d'advocats del Col·lectiu Ronda va denunciar el partit en nom de l'Associació Jama-Kafo, una entitat que defensa dels drets dels immigrants. La propaganda de PxC consistia en la reproducció falsa d'un xec de 4.000 euros a nom d'un immigrant i "emès" pel Pacte Nacional per a la Immigració.

De la seva banda, ICV-EUiA va denunciar el partit per la propaganda que va enviar als veïns de Mataró durant la campanya electoral en considerar-lo material racista que atempta contra els drets de les persones i que "defensa clarament una opció de fractura social i trencament de la convivència".

També l'alcalde de Mollet, Josep Monràs (PSC), va presentar una denúncia contra el president de Plataforma per Catalunya i el candidat a d'aquest partit en aquesta ciutat per un possible delicte d'injúries i calúmnies. La denúncia també era per la propaganda electoral que PxC va repartir a la localitat en què apareixien missatges com el que afirma que l'Ajuntament està pagant les hipoteques dels immigrants. L'alcalde va denuncia al·legant que aquestes idees "són totalment falses" i poden ser "constitutives d'un delicte".

COMENTARIS

+1
-0
Suborns.
Anònim, 08/06/2011 a les 16:31
Tots els emigrants extracomunitaris són il·legals, llevat de qualque futbolista o eminència que tendrà contracte de treball. Els partits polítics i funcionaris (diputats, jutges, fiscals, batles, regidors, policies, etc.) promouen la immigració clandestina i han de esser denunciats per suborn.
+6
-0
Som-hi
Anònim, 08/06/2011 a les 10:45
Ningú diu res sobre la manca de competències de la Generalitat pel que fa a permisos de residència, expulsió, targetes d'identificació,etc. Madrid ens els envia i toca't els ous.
+0
-0
En resposta
Ramon P, 08/06/2011 a les 10:37
"per al ramon
Anònim, 07/06/2011 a les 19:08"

No dic que el repartiment sigui just, segurament el que s'hauria de comprovar serien els criteris, segurament la discapacitat no es un criteri massa representatiu, i els ingressos, tens en compte que la majoria dels immigrants treballen il·legalment (per tant els seus ingressos són 0) i que viuen en grups familiars molt nombrosos, si trobes la forma de demostrar els ingressos il·legals d'aquestes famílies, segur que aconsegueixes eliminar-los de les ajudes.
+0
-2
Però què dieu?
Jaume Indignat, 08/06/2011 a les 01:08
Com pot ser que us atreviu a fer comentaris tan a la lleugera si la majoria no sabeu de què esteu parlant ni sabeu escriure correctament els vostres textos? Quina llàstima de gent. Apreneu a pensar, a escriure i després deixeu missatges una mica coherents.
+0
-2
Però què dieu?
Jaume Indignat, 08/06/2011 a les 01:06
Com pot ser que us atreviu a fer comentaris tan a la lleugera si la majoria no sabeu de què esteu parlant ni sabeu escriure correctament els vostres textos? Quina llàstima de gent. Apreneu a pensar, a escriure i després deixeu missatges una mica coherents.
+2
-1
La solució: cultura
Marc R., 08/06/2011 a les 00:58
Si us plau, siguem una mica coherents i intentem entendre les coses i saber perquè passen. Un determinat sector ha anat repetint allò de: "els immigrants tenen més ajudes, als moros els hi donen cotxets gratis, etc, etc...". Tot això és mentida, però amb el temps han aconseguit el que volien, que una part de la població s'ho hagi cregut després de tant sentir-ho. Aneu a qualsevol ajuntament, diputació, etc. i informeu-vos de les ajudes i veureu que esteu equivocats. Només faltaria que els immigrants tinguessin més ajudes, és completament fals. No tot és blanc o negre, necessitem analitzar i estudiar les coses. Cultura si us plau. Tan per a nosaltres com per als immigrants, perquè he llegit cada missatge aquí que em fa vergonya que ho hagi escrit un català...
+6
-2
l'esteu cagant
Anònim/a, 07/06/2011 a les 21:13
Visca la llibertat d'opinió! molt democràtic, si senyor...


"Proclamo en voz alta la libertad de pensamiento y muera el que no piense como yo."

Voltaire, filòsof francès
+4
-7
ANGLADA A LA PRESÓ.
Judas Priest., 07/06/2011 a les 21:08
A la presó per racista, però sobretot, per franquista. De fet, encara parla bé de Franco. O sigui, que és, en definitiva, un catalanofòbic.
+6
-0
...
Anònim, 07/06/2011 a les 21:05
Gran error d'estratègia. Un judici li donarà notorietat i la possibilitat de fer-se la víctima del sistema.
+0
-4
Educació i respecte?
Anònim, 07/06/2011 a les 20:32
Pel que veig la cosa es comença a emprenyar. Mireu, tothom pot expresar la seva opinió lliurement, però potser començaria a ser hora que tinguéssim una mica de respecte pels demés i no faltéssim ni insultéssim.
No heu sentit mai allò de que per més alt que parlis no vol dir que tinguis més raó.
Pel que llegeixo aquí, hi ha gent tan plena de frustracions i ràbia, que ha de donar la culpa de tot el que li passa als demés. Jo no soc psicòleg, però proveu de plantar cara al què us provoca aquestes frustracions i veureu que la vostra vida millora, i dels demés també.
+9
-0
per a anònim 16:51
Anònim, 07/06/2011 a les 19:45
Aleshores, quan un immigrat no respecta les nostres lleis, la nostra cultura, la nostra llengua, quan vol tenir els meus drets-o més- però cap dels meus deures...és un xenòfob, o no? Ells poden dir, fer, el que vulguin, defensar la seva manera de viure i nosaltres no? De debò no veus que és això el que dóna ales a pXc? Com podeu estar tant cecs?
+9
-1
defensem lo nostro
Anònim, 07/06/2011 a les 19:39
cuanta gent no arriba ha fi de mes ,cuanta gent menja del contenidors de basura,ha vic tenim 4000 aturats sense feina perque el gobern dona primer la feina i les ajudes als moros si vic es una ciutat valenta i la gent que no esta deacor amb el gobern que no ens dona lo que es nortu per llei os convido ha que tots plegata surtim al carrer per poder di primer el de casa ja no podem viure ha casa norte perque els que manen son els musulmans i aixo es catalunya no el marroc amics i amiguas defensem lo que es nostru ja es hora salutacion ha tots
+3
-13
EXPOLIO = MENTIRA+TRAICIÓN IDEOLÓGICA
Anònim, 07/06/2011 a les 19:39
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+8
-2
la carta de la verdad
Anònim, 07/06/2011 a les 19:25
sabeis que un periodista muy reconocido en el mundo entero publico hace 3 meses una carta el la cual demuestra que los musulmanes son la lacra de europa os cueto resulta que los musulmanes mataron ha 2000 judios y 1900 sacerdotes y violaron asesinaron ha mas de 10000 personas que no copartian ni su religion ni su forma de pensar no hace falta que diga que mataron 5000 personas en las torres gemelas y mataron ha 199 personas en madrid e intentaron volar con bombas en su cuerpo el metro de londres ellos enseñan ha los noños ha rezar el coran ha golpes y les educan en el odio hacia europa cuantas veces no emos sentodo decir ha los moros nosotros venomos en pateras pero vosotros marchareis nadando y españa y europa sera nuestra es eso lo que quereis que pena que vuestros hijos se tengan que casar con esta gentuza ya que las moras paren como los conejos de dos en dos claro mientras tengan ajuda de los goviernos ridiculos es normal que sigan pariendo mas moros menos españoles eso significa que dentro de 15 años tendremos moros en la famolia que pana y eso la gente no lo vea en la epoca de isabel la catolica nos invadieron no os acordais menosmal que hera una reina valiente comop el anglada y logro echarlos del pais vosotros mismos compatriotas pero yo seguire defendiendo mi pais aunque para ello tenga que morir europa para los europeos o vamos muy mal defendamos lo que es nuestro coño todos ha la calle para defender nuestro pais
+11
-0
Em sembla
Anònim, 07/06/2011 a les 19:12
Em sembla què alguns d'aquests partits estan més preocupats per què el PxC els hi ha tret tants vots a ells.
+13
-0
per al ramon
Anònim, 07/06/2011 a les 19:08
escolta ramon jo ting un germa discapacitat amb un 79% de discapacitat i la mrva mare es vidua i nomes cobra 500 euros de pensio i el meu germa 300 fan un total de 800 euros al mes vale jo estic aturat desde fa un any i he anat als serveis sosials de vic i diuen que ja no poden ajudar perque hi ha llista de espara ok maco paguem 350 euros de lloger i saps lo que me an dit ha vivenda social que no hi han diners una merda ramon primer ajuden als moros i despres si sobra ha nosaltres ok no parlis cosas que no saps
+7
-2
quna vergonya
Anònim, 07/06/2011 a les 19:00
vota ciu ,psc,erc,si,cup,icv. i votaras islam encontes de esglesias tindrem mesquites i enconte de la bandera catalana la bandera del marroc no menjarem botifarra ni pa amb tomequet menjarem cuscus i resarem el coran aixo ja no es diu catalunya eixo ja es diu catamarroc
+6
-3
mas corrupte
Anònim, 07/06/2011 a les 18:56
tot ciu es corrupte i vila d abadal una maricona lletga amb els seus morqueteros de el serrat callis i en rafus quns dos fracasats am les sevas boyogetes de macarrons jeeeee a ciu nomes hi ha perdedors que os cardin visca pxc
+9
-3
genaralitat ipocrita
Anònim, 07/06/2011 a les 18:53
el pxc diu la veritat tenen mes ajudas el moros que nosaltres aquest politics ineptes i coberts desgraciats li tenen por als moros quina colla de drupus i gallinas ens en vadiran de aqui poc colla de desgraciats aixo ja no es catalunya eixi es el marroc quin fastic de pais
+1
-6
A l'anonim anterior
Ramon P, 07/06/2011 a les 18:39
Bravo, has demostrat que la majoria de persones necessitades tenen noms que poden indicar que són immigrants.
O sigui que viuen en pitjors condicions i necessiten més ajuda que els d'aquí, per tant que des de l'administració s'ajuda a qui ho necessita, sense discriminacions; o potser en aquest pdf que lligues hi diu per alguna banda que els forans passen per davant de la resta???
+7
-0
Veure per creure
Anònim, 07/06/2011 a les 17:41

http://media.e-noticies.com/ext/20110415/ajudes-de-lloguer.pdf


El Mas sortirà escaldat.
Jutgeu vosaltres mateixos
+10
-0
Aixó s'enbolica i fort.
Corominas, 07/06/2011 a les 17:13
Si il.legalitzen pxc hi haurà un ball de bastons fort. Aixó està agafant una dimensió molt perillosa. El video del que crema la foto i la gent rient és esperpèntic. Veig aquests dies pels carrers més vigilàcia policial amb els magrebis. Aixó és significatiu. No podem permetre que una colla d'impresentables es facin els amos de Vic. pxc anirà a més, ja ho veureu. quan més anti més pro. La gent està fins els mismissims....
+2
-0
refresca el cap
Anònim, 07/06/2011 a les 17:10
A més d'un li convé visitar aquest museu:
http://www.mhic.net

+13
-1
Catalanofobia
Anònim, 07/06/2011 a les 16:55
compte! la catalanofòbia és una forma de xenofòbia dirigida contra els catalans.
No crec que ens convingui alimentar aquestes actituts, si volem ser un poble pacífic i viure en democràcia i, sobre tot, si volem tenir credibilitat en la defensa de la nostra llibertat.
S'ha de denunciar PxC i també el PP i tots aquells que pacten, accepten i potencien el setge sistemàtic d'Espanya contra Catalunya.
+4
-3
en desacord
Anònim, 07/06/2011 a les 16:51
PxC té un discurs xenòfob. xenos (estranger) fòbia (mania o odi). El discurs és allò que defineix un partit. Si el discurs és xenòfob, el partit ho és no?.
Qualsevol actitut que imposi la prevalència d'un grup humà sobre un altre és perillosa.
El coneixement de la historia identifica en PxC l'inici del feixisme, que ja sabem com ha acavat aquí i a tot arreu, i encara pitjor si tenim en compte que el franquisme aquí no ha estat vençut i encara campa.
Per altra banda al Vendrell ha governat CiU amb la crossa de PxC i ara, amb un regidor més de PxC, pretenen repetir.
Hipocresía o irresponsabilitat?
+10
-1
Busquem el veritable culpable
Ramon P, 07/06/2011 a les 16:35
Si realment voleu arreglar el "problema" de la feina que "us prenen" els immigrants la solució és senzilla, denuncieu tots aquests empresaris que tinguin o sospiteu que tenen treballadors il·legals, acabareu d'un cop amb: l'atur, dèficits en seguretat social, peticions d'ajudes no lògiques, etc. La resta és un cant a la lluna. Però acabar amb això us interessa pas, millor pagar quatre euros menys degut a que hi ha treball irregular darrera que fer les coses ben fetes. Ara toca pagar les conseqüències.
+9
-1
Incoherencia
Ramon P, 07/06/2011 a les 16:22
El problema no és que PxC pugui arribar a manar, el seu discurs es desmuntaria sol en aquest cas; el problema és que la gent s'agrupi davant dels "culpables" de la situació.
Que la gent senti que els "immigrants" els prenen la feina només pot voler dir que la seva qualificació laboral és equiparable i tenint en compte que la majoria no té estudis, és dir "molt a favor" dels "de casa", i poc de la memòria d'una colla que provenen d'immigrants.
+16
-3
hipocresia governamental
Anònim, 07/06/2011 a les 15:53
Vergonyos, No es de mal gust i de mantider prometre el concert economic per a Catalunya per esgarrapar vots als independentistes i despres desdirsen.
Ara en Mas a cambiat el discurs i nomes s'atreveix a demanar un trist pacte fiscal que suposara a la practica mantenir l'espoli fiscal.
I quina mania amb el PxC, respecteu els resultats de les urnes i doneu alternatives al que propose aquesta gent que amb molt bon criteri defensan PRIMER ELS DE CASA, eslogan que sembla no compartir ni practicar el govern de Catalunya.
+6
-4
estic totalment d´acord
Anònim, 07/06/2011 a les 15:41
Estic totalment d´acord amb l´anterior comentari. El que pasa en que hi ha molts mes feixistes que no toleren las opinions dels altres i insultan als altres per dir el que pensen, es clar, si pensen diferent.
+16
-5
llibertat d'expresió
Anònim, 07/06/2011 a les 15:30
Si s'hagués de jutjar als partits polítics per les mentides que diuen, les falssetats constants i els insults que prodiguen, tots ells estarien a la presó. La campanya contra la PxC és un atemptat intolerable contra la llibertat d'expresió. La PxC també podria denunciar a tots els qui diuen que és xenòfoba i racista, ja que la plataforma no es considera així, tot depen del punt de vista. Els ciutadans haurem de tornar a posar-nos les famoses caretes del franquisme, per lluitar per la llibertat d'expresió.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: