Actualitzat el 31/05/2011 a les 00:01h

Un triomf, una derrota i una lluita constant

Abans d’explicar-vos el perquè d’aquest títol, m’agradaria donar les gràcies a tota la gent que heu confiat en el projecte de la CUP i ens heu fet créixer a Vic i a tot el territori català. Passar de 20 a 101 regidors, és a dir, multiplicar la representació municipal catalana per cinc supera qualsevol expectativa, de debò.

El triomf... Fa just una setmana vivíem la jornada de reflexió. El dissabte es va aturar l’activitat frenètica de la campanya electoral. Estava contenta pel treball fet entre tots el membres de la CUP i orgullosa de formar part d’aquest equip. Només faltava recollir els fruïts.

La nit del 22 de maig de 2011 va suposar la consolidació del projecte de la CUP a Vic. No només vam mantenir la representació de dos regidors, sinó que 450 persones més vau  confiar en nosaltres, ratllant el tercer regidor fins al darrer moment. Aquella nit vèiem com el PSC i ERC baixaven de posició mentre la CUP rebia el major increment de vots i passava de ser la cinquena força més votada a la tercera.  

La CUP no vam guanyar les eleccions, però hem obtingut uns resultats magnífics. El triomf de l’esquerra independentista és evident i aclaparador si tenim en compte que Vic és una ciutat tradicionalment conservadora.

La derrota... Malgrat no m’agrada gens parlar de certs personatges perquè augmenta l’índex de la seva popularitat, ha arribat el moment d’actuar, per responsabilitat. L’estratègia del silenci no fa res més que ampliar els altaveus xenòfobs.  

Des de la nit del 22 de maig de 2011 Vic, i Catalunya, està de dol. Bé, estem de dol totes les persones que defensem els drets humans i no discriminem a ningú per raó del color de la seva pell, classe, sexe o religió.  És incomprensible que PxC, o més concretament el senyor Josep Anglada, obtingui un regidor més a Vic i augmenti a tot el territori català. El seu discurs ple de tòpics i prejudicis falsos sobre la immigració, atia la xenofòbia i criminalitza aquest sector de la població.  

Què vol dir, primer els de casa? Qui són els de casa? Els catalans de soca arrel, els espanyols o totes les persones que poden votar? Per mi, els de casa, són tots els vigatans, és a dir, tota la gent que viu a Vic. Senyalar una comunitat, en aquest cas la musulmana, com a culpable de tots els mals no només és denunciable per discriminatòria sinó que representa un polvorí letal d’odi popular. I no vull recordar-vos els inicis democràtics de l’holocaust nazi.

No ens rendim... La CUP ara i sempre treballarem per eliminar qualsevol expressió feixista i fer de casa nostra un espai de convivència des de la integració, mai des de la segregació.

Navega per les etiquetes

CUPPxCeleccions municipals

COMENTARIS

+0
-0
podem aportar dades?
Anònim, 03/06/2011 a les 11:52
Siuslpau, estaria be que tota la gent que fa afirmacions com: els immigrants viuen dels ajuts! aportessin almenys alguna dada seriosa al respecte. Sino es parlar per parlar...
+0
-0
De vigatans i diàlegs
Anònim vigatà, 01/06/2011 a les 21:54
M'agrada la darrera carta, (Anònim 31/05/2011) ponderada, seriosa realista i constructiva. Georgina, vas carregada de tòpics, ets molt jove, i els hauràs de desmuntar si vols excel.lir. La gent que vota CUP,vol independència,la gent que vota Anglada vol tranqui·litat. Desigs legítims. Tot és possible, raonable,"parlable". Sempre que per aconseguir-ho no us tireu els plats pel cap. La convivència és fràgil,la terra també. Els representants del poble també són humans, fins i tot alguns que els hi neguen la condició per animadversió visceral.
Parlar és escoltar, dialogar, es veure la part positiva que m'aporta l'altra....que alguna raó tindrà. Sereu capaços de parlar als setials de regidors i regidores sense demonitzar-vos mútuament ? Ho espero, ho desitjo i ho celebraré com un "miracle" vigatà.
+0
-0
De dretes potser
A. tònit, 01/06/2011 a les 16:41
Conservadora no, tradidicional si.

Si la CUP de Vic diu als seus votans que són uns conservadors anem malament.
+0
-0
vinga
Anònim, 01/06/2011 a les 13:07
Els VIGATANS sabem el perquè de la pujada constant de l'Anglada, i mentre continueu amb aquest discurs monotemàtic ell continuarà pujant. L'anglada té discurs monotemàtic sobre inmigració i alguns partits teniu un discurs monotemàtic contra la PxC. Ente uns i altres esteu convertint aquesta ciutat TRADICIONALMENT INDEPENDENTISTA en una espècie d'olla de grills on lluiteu per veure qui acusa l'altre més alt i més fort.

Des del moment en que us desviviu per un personatge com l'Anglada us ha guanyat la partida, a part de que es fot un fart de riure. Continueu fent-li campanya, i això si, tots a la manifestació contra l'Anglada que ja s'està fregant les mans amb la vostra innocència.
+7
-6
Conservadora?
Anònim, 01/06/2011 a les 08:48
Georgina, això que Vic és una ciutat tradicionalment conservadora ho dius perquè t'ho han dit, o ho has llegit en algun full parroquial o què?
A Vic hi caben tots els extremismes i la millor mostra és el resultat que heu fet la CUP, i també altres radicalismes qie ja saps.
Si Vic és conservadora, qui és la progressista? Santa Coloma de Gramenet?
+5
-9
et falten anys de volada.
Anònim, 01/06/2011 a les 04:04
Georgina: els de casa som tots els que vivim aquí, que estimem el país,que el volem veure a prosperar i que ens integrem acollint-nos a la seves normes i costums respectant els drets del demès i complim amb els nostres deures.Quan portis més temps de vol,veuràs que hi ha un colectiu d'immigrans que no accepten les nostres regles de joc, ni tan sols les respecten, per tant no vinguis amb romanços ni demagògies, que mentres "els de casa treballem" els que no ho son viuen dels ajuts (llegeix cuento)que surten del nostres impostos. JA N'HI HA PROU !
+8
-8
La Torratxa
Campatxano, 31/05/2011 a les 20:15
Amb debats amanyats com els de la Torratxa no m'extranya que augmenteu en vots. Sou una colla de cacics!!!
+7
-8
exagerat
Anònim, 31/05/2011 a les 19:37
una mica exagerat lho de l'holocaust nazi no? aviam si estem fent populisme igual que l'anglada!
no caiguem en discurs facils, l'exlicacíó de la pujada de PXC no és tan sols per motius ideologics/xenofobs, sino que s'hi ha de sumar motius economics i socials més complexos!


+9
-4
Immigració 2
Anònim, 31/05/2011 a les 19:28
Noi subscric tot i tot lo del comentari anterior, es pot dir més alt però no més clar. Jo tampoc vaig votar PxC que consti, però hi ha moltes coses que han de canviar. El comentari anterior crec que clava el pensament de molta gent, hi estic totalment d'acord.
+15
-3
l'anàlisi no és correcte
Vigatana, 31/05/2011 a les 19:08
Georgina,

et vaig votar però t'agrairia que abandonessis aquesta mania que tens d'anomenar Vic ciutat tradicionalment conservadora... Sóc vigatana i això m'emprenya. No estic gens d'acord que aquest hagi de ser un criteri per valorar els resultats electorals!

A Vic, amb un substrat fortament independentista, i amb un malestar creixent, i sobretot sense cap desgast institucional, la CUP ho teníeu relativament fàcil.

+10
-3
Immigració
Anònim, 31/05/2011 a les 17:39
Tens part de raó, però pensa que molta gent ha votat contra la classe política que en aquest tema- amaga el cap sota l'ala. Estic segura que si algun altre partit agafés el toro per les banyes i trepitgés el carrer, no votaria pas precisament PxC. No es tracta només d'arreglar el barri del Remei, és tracta d'escoltar la gent que té problemes a l'escala, que veu que a les escoles no volen pagar cap activitat extra-escolar i l'hem de pagar entre tots, etc. la gent veu que ells continuen vivint a fora de Vic o a la seva torre i ningú no fa res per solucionar els seus problemes quotidians. Això és el que fa l’Anglada, trepitjar carrer i escoltar la gent, i el seu discurs demagog, evidentment.
Pel que fa els musulmans, es descriminen ells solets perquè no tenen cap voluntat d'integració (altres comunitats si que ho intenten). Faig voluntariat de català i no hi ha cap magrebina, ni una! Al final arribes a la conclusió que és el seu problema i caus en la indiferència, perquè si veus que tu dediques part del teu temps perquè els vols ajudar i no volen, doncs mira, que després no es queixin. Llavors que no em vinguin amb tot de la discriminació, racisme, etc. perquè no és veritat. Els castellans diuen “allí donde fueres, haz lo que vieres”. Jo si me'n anés a viure a un altre lloc faria mans i mànigues per integrar-me en la societat que m'acull i no perdre’m cap oportunitat, no em conformaria pas a sentir-me immigrant tota la vida. Els esforços s'han de fer per les dues bandes i això, has de reconèixer que amb aquest col•lectiu, aquí, no passa, no en tenen cap ganes. Tenen molt assumits els drets i gens els deures, i això la gent ho viu cada dia.
Penso que vas de bona fe, ets molt jove i tens poca experiència, d'aquí a quatre anys i després de passar per l'Ajuntament, hauràs madurat una mica i veuràs que tot és més complexe i potser també veuràs que els han votat PxC (jo no, que consti) potser també tenen les seves raons. Els que s'ha de mirar és veure perquè l'han votat, quins problemes s’han de resoldre (que per cert a nivell municipal, poques competències hi ha). Tantmateix tothom mereix un respecte, això és la gràcia de la Democràcia. Respecte al Nazisme (ho conec bé) i per això mateix, cal buscar solucions i no pas mirar cap a una altra banda -que és el està passant ara mateix.
Mira el problema no són les persones en concret -perquè tots som éssers humans iguals- sinó el fet que una societat no pot assumir un 25% d'immigració (això ho sap tothom, però ningú no ho diu) sense que res grinyoli –i més en un context de crisi- per tant, és una problema de quin tipus de polítiques es fan i com es resol el dia a dia de cadascun, per començar tothom ha de tenir els mateixos drets i les mateixes obligacions, cosa que ara no passa, i d’això se n’aprofita l’Anglada.
Et desitjo molta sort a l’Ajuntament, sobretot sigues reflexiva, ponderada i no facis discursos simplistes o reduccionistes (en aquest tema i en d’altres). Que la vida està molt complicada per molta gent.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Georgina Rieradevall i Tarrés
Vaig néixer el 21 d’abril de 1977, en terres gironines. Vigatana d’adopció i convenciment, em vaig enamorar de Vic i la seva gent des del primer dia. Sóc llicenciada en Dret per la UdG i diplomada en Educació Social per la UB. Des de ben petita he anat explorant el meravellós món de l’art dramàtic i actualment treballo com actriu i professora de teatre en escoles de la comarca d’Osona.
Un somni: veure el nostre país lliure i independent construït sobre la base d’una societat justa i socialment igualitària. Aquest anhel és el que m’ha empès a fer un pas endavant en la vida pública, presentant-me com a candidata de la CUP de Vic a les properes eleccions municipals del 22 de maig de 2011.
Una tasca inoblidable i irrepetible: guió i direcció escenogràfica del Lipdub per la independència.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: