Redacció osona.com | Actualitzat el 08/06/2011 a les 15:40h

Dissabte es constituiran els ajuntaments dels 51 municipis d’Osona

Programa i horaris de les principals localitats.

Tal com marca la llei electoral, el proper dissabte es constituiran les corporacions municipals dels 51 municipis d’Osona. A sota, horaris i programes d’alguns municipis.

Resultats de les eleccions a Osona




--------------
SANT HIPÒLIT DE VOLTREGÀ
El ple de l’Ajuntament es reunirà el proper dissabte, dia 11 de juny, en sessió extraordinària, a les 19 hores, per tal de constituir la corporació municipal.

----------------
TONA
El  proper dissabte dia 11 de juny, a les 10:30 hores, tindrà lloc a Tona la sessió consititutiva de la nova corporació municipal, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Tona.

------------------
TORELLÓ

Dissabte a les 12 del migdia, sessió constitutiva del nou Ajuntament

 
La sala de plens de la Casa de la Vila acollirà aquest dissabte, 11 de juny, a les 12 del migdia, la sessió constitutiva de la nova corporació municipal.

El protocol de la sessió, un cop s’hagi declarat oberta, començarà amb la constitució de la mesa d’edat, formada pel regidor de més edat, el regidor de menys edat, i el secretari de la corporació municipal. En el cas de Torelló seran Josep Maria Soldevila (PxC) i Jordi Casals (ERC). Posteriorment els regidors electes presentaran les credencials i hauran de jurar o prometre el càrrec per tal que quedi constituïda la corporació.

Després, es farà la proclamació de les candidatures presentades per a l’elecció de l’alcalde i es procedirà a la votació. Acabat l’escrutini, el president de la mesa d’edat declararà proclamat el nou alcalde, que haurà de jurar o prometre el càrrec i ocuparà la presidència.

Seguidament l’alcalde cedirà la paraula als portaveus dels diferents grups polítics amb representació municipal per poder explicar el seu vot. Després, el nou alcalde pronunciarà el pertinent discurs. L’acte acabarà quan l’alcalde faci lliurament del pin d’or amb l’escut de l’Ajuntament de Torelló, als nous membres del Consistori.

----------------------
VIC

Sessió constitutiva de la corporació municipal

- Tindrà lloc el proper dissabte, dia 11 de juny, a les 12:00 h


El proper dissabte, dia 11 de juny, es celebrarà la sessió constitutiva de la corporació municipal de Vic. L’acte tindrà lloc a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, a les 12:00h.

La mesa d’edat estarà formada pel regidor del PSC Jacint Raurell (12/03/1954) i per la regidora de la PxC, Cristina Gayoso (03/09/1986). El president de la mesa, en aquest cas Raurell al ser el regidor de més edat, prendrà jurament o promesa d’acatament a la Constitució i a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya a tots els regidors, individualment.

La votació per elegir al nou alcalde de Vic es farà, com és tradició, en una urna antiga de vidre. Un cop llegides les paperetes que hauran dipositat tots els regidors, el president de la mesa proclamarà el nou alcalde. Tot seguit es passarà a la fórmula del jurament o promesa per part seva. Finalment, el president de la mesa li imposarà la venera i li lliurarà la vara. L’alcalde passarà a ocupar la presidència de la mesa i els membres d’edat ocuparan el seu lloc.

Tot seguit tots els portaveus dels diferents partits polítics que conformaran el consistori vigatà faran un discurs institucional i finalment, el nou alcalde pronunciarà unes paraules.

L’acte es clourà amb el cant de Els Segadors.

A continuació, a la plaça del Pes hi haurà ball de gegants, acompanyats dels grallers i un aperitiu per a tots els assistents a la Llotja del Blat.

Navega per les etiquetes

eleccions municipals

Referències a Internet

Osona

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Per què creus que ha pujat la PxC?
      Vots emesos: 146
Edicions locals
Arxiu històric
Humor
Vés a: Vic, a l'ull de l'huracà

Vic, a l'ull de l'huracà

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).

Resultats
Eleccions Municipals 2011


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: