Dijous, 9 de juny de 2011 | 12:09
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

La mercantilització del Barça

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
FRANCESC MORENO
La mercantilització del Barça
Francesc Moreno
09/06/2011 11:39
Primer va ser l'arribada de la publicitat a la samarreta - i no de qualsevol, sinó la de la fundació d'un país que no pot qualificar-se de modèlic en molts sentits- i ara arriba la retallada en les seccions. La justificació és sempre la mateixa: els diners. Però el Barcelona no és una societat mercantil. És un club, o més que un club, si creiem en l'eslògan. I els diners no ho són tot. Si no que l'hi ho preguntin a Florentino.

És coherent preocupar-se per quadrar els comptes. Però no va ser per això que s’ha relegat el nom d'UNICEF allà on l'esquena perd el seu honrat nom? És imprescindible pagar 47 milions d'euros en primes per guanyar la Lliga i la Champions? No haurien estat suficients uns quants milions menys i no haver desnaturalitzat el club? O gastar una mica menys en fitxatges, o en sous? L'equip actual neix dels diners o de la cantera? És més important Cesc (no és res personal, només que diuen que costarà 45 milions) que la imatge del club? Si es ven l'ànima al diable, els títols són més segurs?

En fi, les coses canvien ràpid a Catalunya. Ja tenim xenòfobs a les institucions i el Barça perd les seves essències en mans d'una junta de yuppies que creu governar un banc d'inversions. Haurien de recordar-se de Lehman Brothers.

Francesc Moreno és director del digital www.eldebat.cat
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1