Actualitzat el 08/06/2011 a les 00:01h

Et convido a sopar

Un dia d’aquests et convidaré a sopar. Diuen que sóc un bon cuiner, tot i que em considero millor amfitrió que no pas artista en l’art dels fogons. Passarem una bona vetllada, d’això no en tinguis cap dubte.

Ara que n’és temporada, podem començar amb un gaspatxo ben refrescant, amb un punt just de picantor que ens activi la vèrbola i ens ajudi a dibuixar complicitats. Què et sembla? Ho acompanyarem d’una esqueixada de bacallà amb un toc de guacamole. I és que m’agrada experimentar, conjugar colors, aromes i textures. Tot això ho regarem amb un Camino Real xilè, una mescla extraordinària de Cabernet Sauvignon i Carmenère. De fons, el folk tendre i reposat de Tracy Chapman.

Continuarem amb un cús-cús, que admeto que em queda de primera, o bé un pollastre tandoori amb arròs pilaw. Encara no ho tinc decidit, tot i que la meva aposta és per un plat de tast contundent. Arribats a aquest punt ens haurem començat a conèixer, i possiblement la tertúlia haurà derivat a somnis, projectes, desitjos o fins i tot a confidències més íntimes. Serà el moment d’encetar un Priorat, un vi majestuós per coronar el nostre encontre. Llavors sonarà Sau o Sopa de Cabra i segurament m’engrescaré a cantar. Tot i que m’agraden els Manel i els Amics de les Arts, jo sóc més del rock català d’una altra època.

Per acabar, et serviré els meus postres estrella: gelat de te verd amb espuma de sake. Acompanyat de cava, naturalment. Una cloenda hipnòtica i suggerent a la commixtura de sabors que haurem experimentat. Segurament el licor ja ens haurà començat a fer efecte i les paraules brollaran sense sentir-se cohibides, amb llibertat i deseiximent. Potser llavors em parlaràs de les teves pors i de les teves angoixes. Fins i tot podria ser que pronunciïs el seu nom. Et demanaré silenci i et tornaré a omplir la copa. Millor parlar de nosaltres que engreixar la sordidesa i l’engany. Què et semblaria rematar-ho amb el ritme de Yossou N’Dour? Qui sap si ens atrevirem a ballar i tot...

Quan vulguis, et convido a sopar.

Navega per les etiquetes

immigracióPxC

COMENTARIS

+1
-0
I jo vindré...
Txell, 08/06/2011 a les 16:47
Hola Àlex, la veritat es que és molt temptador assistir aquest sopar tant sugerent, amb aquest menú , la companyia i el que ens poguem explicar...Et felicito m'ha agradat molt llegir aquest "article". Meritxell.

+1
-0
Agradable presentació
roger de flor, 08/06/2011 a les 16:34
Benvingut a aquest apartat del nació digital.
Esperem les teves magnífiques aportacions en aquest racó de diàleg i catalanitat, ansiós per tornar-te a llegir !!
De moment no hi ha res més a dir tan sols que la presentació ha estat immillora!!
Vinga!!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Àlex Garrido
Manlleuenc de soca-rel, sóc una ànima inquieta a qui li apassiona la cultura, la política i el contacte amb la gent. Sóc llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UAB, vaig cursar un Màster en Polítiques de Cooperació, i actualment estic  acabant la llicenciatura de Traducció i Interpretació, també a la UAB. Sóc professor d’Administració Pública i d’Empreses i compagino totes aquestes activitats amb l’escriptura i quan el temps m’ho permet, amb la música. Tinc tres grans debilitats: la literatura, el meu país, Catalunya, i Manlleu, la meva ciutat.
Altres articles d'aquest autor


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: