Dissabte, 11 de juny de 2011 | 12:25
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Aena Aeroports neix com el primer operador aeroportuari mundial

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
S'inicia la segona fase de la implantació del nou model de gestió
Aena Aeroports neix com el primer operador aeroportuari mundial
09/06/2011 19:33
web aena
Aena Aeroports ha iniciat la seva activitat després que el Consell de Ministres autoritzés divendres passat el traspàs des d'Aena de tots els actius relacionats amb la gestió aeroportuària.
El president d'Aena Aeroports, Juan Lema, ha assegurat que "l'inici efectiu d'activitat d'Aena Aeroports marca una fita històrica en la gestió aeroportuària a Espanya. El nou model ens permetrà guanyar en competitivitat en un entorn cada vegada més exigent, amb una gestió més autònoma i més flexible".

La nova empresa neix com el primer gestor aeroportuari mundial per nombre de passatgers –entorn de 200 milions- i amb una xarxa de 47 aeroports i dos heliports a Espanya i participació directa o indirecta en la gestió de 27 aeroports més a tot el món.

Es compleix així la primera fase del procés de transformació de la gestió aeroportuària a Espanya.

 A partir d'ara, el desenvolupament d'aquest nou model se centrarà en la creació i posterior licitació de la majoria del capital de les societats concessionàries dels aeroports de Madrid-Barajas i Barcelona-El Prat. La licitació s'iniciarà en el mes de juliol i estarà adjudicada abans que acabi l'any.

Paral·lelament, en el segon semestre de l'any, es començarà a treballar en la privatització de fins al 49% del capital d'Aena Aeroports. El Banc d'Inversió, que es contractarà la setmana vinent, ajudarà a definir la base accionarial òptima per Aena Aeroports, realitzarà el sondeig del mercat a la recerca d'inversors i assessorarà sobre l'oportunitat de treure una part del capital a borsa i el millor moment per fer-ho.

Aena Aeroports ha iniciat la seva activitat amb un capital social d'1.500 milions d'euros. El valor total dels actius aportats per Aena a Aena Aeroports és de més de 16.400 milions d'euros i els passius ascendeixen a 13.400 milions.

El patrimoni net aportat és de 2.600 milions d'euros, el 60% en forma de capital i el restant 40% mitjançant reserves voluntàries a través d'una cosina d'emissió, per enfortir el balanç de la nova empresa.

Les previsions economicofinanceres d'Aena Aeroports per 2012, en les quals s'està treballant en l'actualitat, indiquen que la societat tindrà beneficis i començarà a reduir el seu endeutament a partir de l'any proper, gràcies a l'increment del tràfic, la millora dels ingressos comercials i la contenció de les despeses.

Segons ha anunciat el president d'Aena Aeroports, al maig el nombre de passatgers va créixer un 6,4% i el nombre d'operacions un 2,2%. En els cinc primers mesos de l'any una mica més de 75 milions de persones han utilitzat els aeroports d'Aena Aeroports, un 8,5% més que en el mateix període de 2010, i s'han realitzat 843.000 operacions, un 2,7% més. També el tràfic de mercaderies va evolucionar favorablement al maig i va créixer un 3,7%
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1