Dissabte, 11 de juny de 2011 | 12:00
Vostè es troba a: Inici > Política >

El sector crític del PSC celebra la seva primera trobada

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Mobilització 'on line' de les bases a Sant Cugat
El sector crític del PSC celebra la seva primera trobada
Política 11/06/2011 11:07
E.P- Els militants més crítics amb la línia actual del PSC han organitzat avui, des de les xarxes socials, la seva primera trobada presencial, amb la finalitat d'anar teixint complicitats i començar a treballar junts cara al congrés que el partit ha convocat per a tardor.
psc
Sis hores després de la constitució dels ajuntaments catalans --tots excepte Girona i Barcelona-- els socialistes catalans disconformes amb la línia actual del PSC es reuniran a la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) a les 18.00 hores d'aquest dissabte, en una trobada organitzada a través de les xarxes socials per la plataforma 'Congrés des de baix'.

Després del mal resultat que va sofrir el partit el 22-M, en el qual per vegada primera en democràcia va deixar de ser el més votat en les municipals, amb les conseqüències d'haver perdut la Diputació i l'alcaldia de Barcelona, militants de base han començat a organitzar-se, aprofitant les xarxes socials.

Mobilització a través de les xarxes socials

Així, la cúpula del PSC està disposada a introduir canvis en la ponència marc per al congrés del partit, davant la pressió que estan efectuant els diferents corrents crítiques que, sobretot a través de les xarxes socials, demanen un canvi radical en els socialistes catalans.

'Congrés des de baix' és un dels grups crítics que s'han agrupat a través de les xarxes socials, al costat de 'Més PSC' i '15M socialista', al que se sumen altres manifests fets públics durant les últimes setmanes.

Tots coincideixen a demanar una renovació després del 22-M i enfortir al PSC perquè en les properes autonòmiques planti cara a CiU i estigui en condicions de poder governar, encara que hi ha diferències. Les més importants: si el PSC ha de tenir o no grup propi a Madrid i si cal introduir canvis en l'estructura del partit.

Les fonts consultades creuen que en la ponència marc ha d'introduir-se una referència a introduir canvis en l'organigrama, lo que ara s'ha omès, i que després aquest assumpte sigui abordat amb una major profunditat al congrés d'aquesta tardor.

'Congrés des de baix' i 'Més PSC', així com els obiolistas de 'Nou Cicle', demanen donar més protagonisme a la militància, i que aquesta tingui un major protagonisme al congrés.

De fet, 'Més PSC' --integrada en bona part per joves procedents de la conurbació de Barcelona- ha elaborat una reforma de com haurien de ser els estatuts del partit, més oberts, amb una major participació de les bases en la presa de decisions i que incorporin propostes com la limitació de mandats o un règim d'incompatibilitats més dur.

Rubalcaba, amb militants

D'altra banda, aquest diumenge hi haurà a la seu central del PSC a Barcelona una primera trobada entre militants socialistes i el candidat a les generals, Alfredo Pérez Rubalcaba.

S'està a l'expectativa de si entre els temes que se li fan arribar a Rubalcaba estarà la introducció de canvis en la relació entre el PSC i el PSOE, lo que la ponència demana i que defensa l'actual viceprimer secretari i portaveu del partit, Miquel Iceta.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1