Diumenge, 12 de juny de 2011 | 12:39
Vostè es troba a: Inici > Política >

Rebel·lions locals i pactes contra natura

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els acords més polèmics i curiosos
Rebel·lions locals i pactes contra natura
10/06/2011 18:06
9junqueras-oriol
Diverses agrupacions locals no han escoltat les directrius de la direcció nacional de Ciu i possibilitaran alcaldies de partits que no han estat els més votats. Es tanquen els pactes municipals i hi ha acords de tot tipus. Aquests són els més importants.
Així, CiU de La Roca del Vallès no aplicarà la màxima de la federació de deixar governar a la llista més votada, i deixaran fora de l'Alcaldia al PSC després d'un pacte amb el PP.

La situació és més complexa si cap A Sant Vicenç dels Horts, on serà alcalde l'eurodiputat d'ERC i valor a l'alça dins del mateix partit, Oriol Junqueras. Ho farà gràcies a un pacte amb ICV-EUiA i CiU que desbancarà de l'alcaldia per força més votada, el PSC.

Però si es busca un acord estrany i polèmic cal anar fins a Cubelles, on la candidata d'ICV, Mónica Miquel, serà investida acaldesa gràcies a un pacte amb UC-Reagrumant i amb el PP, la qual cosa ha estat censurada per la direcció del partit, que li obrirà expedient una vegada es conformi la corporació municipal.

Prop d'aquest municipi, al Vendrell, un 'cordó sanitari' deixarà a Plataforma per Catalunya fora de l'equip de govern, però com a principal partit de l'oposició, després d'haver estat flirtejant amb CiU.

Baix Llobregat

Al Baix Llobregat, les alcaldies de l'Hospitalet i Sant Boi seguiran sent socialistes gràcies a sengles acords amb ICV-EUiA. Nuria Marín i Jaume Bosch mantenen així els seus projectes. A Castelldefels, no obstant això, el PP aconseguirà la seva primera alcaldia en aquesta comarca històricament socialista.

A Vic, CiU i ERC governaran en minoria, ja que SI ha rebutjat la invitació de tots dos partits de sumar-se a l'equip de govern municipal. En aquesta localitat barcelonina els xenòfobs de PxC també seran el principal grup de l'oposició.

Sant Celoni

CiU perdrà l'alcaldia de Sant Celoni (Barcelona) a favor del PSC, ja que les CUP, que es votaran a si mateixes, han decantat la balança a favor dels socialistes.
jordi de MANRESA
11/06/2011
todos contra Plataforma x Catalunya. Lo que hacen es darle alas y hacerla imparable.
Margarita
11/06/2011
La solución es fácil. Los que han sido votados bajo siglas de un partido y con campaña pagada por el partido y contravienen las directrices del partido, hacen trampa y su partido debería pedirles el acta o darles de baja y que siga como independientes el resto de la legislatura. ¿cómo quedarían las mayorías?
antonio
11/06/2011
LO de la llista mes votada solsament va ser l'escusa per permetre lo de Badalona; la resta demostra la "autoritat" que te el Oriolet dins del seu partit. Gent que sembla que l'unic que els interesa es manar per aviam si poden "mamar" durant els quatre anys de mandat; ¿etica?... ¿que es aixo?. a ¿pero aquesta cosa existeix?
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1