J.M.Oller/Manresainfo | Actualitzat el 11/06/2011 a les 19:23h

La CUP obté quatre alcaldies

Arenys de Munt, Navàs, Viladamat i Celrà tenen alcaldes de la Candidatura d'Unitat Popular

Estelada a l'Ajuntament de Navàs on governarà CUP i ERC. Foto: CUP Navàs

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) assumeix des d'avui quatre alcaldies, la d'Arenys de Munt, Vilamadat, Navàs i Celrà. La formació va obtenir més de 62.000 vots i 104 regidors a les elecccions del 22 de maig.


Josep Manel Ximenis, impulsor de la primera consulta independentista de Catalunya, és el nou alcalde d'Arenys de Munt. El candidat de la Candidatura d'Unitat Popular, el partit més votat el 22M, i amb quatre regidors, ha accedit al càrrec mercès al suport que li ha ofert la coalició Convergència i Unió. L'oposició és un ventall de tres partits molts diferents, PP, PSC i ERC.

L'acord entre les dues formacions va arribar a mitjanit, després que l'assemblea dels nacionalistes decidís donar els seus vots. El que no va ser possible va ser el pacte independentista, atès que la Candidatuta i Esquerra van partir peres. Els republicans demanaven compartir l'alcaldia. Josep Manel Ximenis ha fet un discurs fidel als principis de la CUP i ha apostat per la participació de la ciutadania en la presa de decisions.

"Volem recuperar el nostre eslògan de Navàs poble jove i molt capaç", perquè com deia Martí Pol, "tot és per fer i tot es possible". Amb aquestes paraules de Jaume Casals el nou alcalde de Navàs ha acabat el seu discurs d'investidura després que la CUP i ERC han sumat els vots necessaris per a governar plegats durant els propers 4 anys. "Farem pinya com en el món casteller per arribar a aquest llarg viatge cap a Itaca".

La sala, plena de gom a gom, i on es respirava a l'ambient el final de l'hegemonia de CiU a l'alcaldia, ha esclatat en llargs aplaudiments un cop fou elegit alcalde Jaume Casals. Abans l'alcalde sortint, Josep Oliva, ha defensat que CIU era la força més votada de Navàs però que deixava "el càrrec acceptant l'aritmètica electoral".

Un cop acabat el Ple que ha durat mitja hora, simpatitzants de la CUP han penjat l'estelada al balcó de l'Ajuntament, on més tard hi ha sortit tot el nou consistori, fet inèdit fins ara, i més tard al baixar a la plaça, els simpatitzants els hi han fet un passadís que s'ha acabat amb un seguit de fotos a la font de la plaça.

A Celrà, es reparteix el càrrec durant la legislatura amb Icelrà, després de tancar un pacte de legislatura on la CUP tindrà l'alcaldia dos anys i l'altra formació els dos darrers. Daniel Cornellà, ja investit alcalde, ha explicat a Nació Digital que la seva tasca se centrarà en eixos com el de la participació ciutadana, l'eficiència i la transparència.

A Viladamat (Empordà), la CUP va aconseguir la majoria absoluta el 22-M i des d'aquest dissabte Irene Palol n'és la batllesa.

Navega per les etiquetes

CUPmunicipals 2011

COMENTARIS

+4
-2
a veure
Anònim, 12/06/2011 a les 13:41
ja es veu a qui no es pot criticar. Criticar la CUP suposa que et massacrin el comentari

Bon viatge i fins mai més.

+5
-15
JAJAJAJAJA
xavierbcn, 12/06/2011 a les 10:53
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+15
-3
Vas bé, cirerer!
Anònim, 12/06/2011 a les 00:01
"Tot i l'increment del nombre de regidors (en aquestes eleccions el PP n'ha aconseguit 473 a Catalunya), aquesta formació queda molt lluny de la resta de partits polítics. Els republicans tenen 1.384 regidors arreu de Catalunya, el PSC en té 2.117 i CiU arriba fins als 3.860. El PP, és cert, és primera força a Badalona i Castelldefels, però no té la capil·laritat al territori català que tenen ERC, el PSC o CiU".
Apa bordegàs, a seguir esperant que a les granotes els surti pèl, abans que els catalans ens rendim.
+5
-14
el temps dona i treu raons
eloi, 11/06/2011 a les 22:23
Quan toquin cuixa i començin a corrompre els seus ideals, ja en parlarem. Ah, i tant de bó m'equivoqui!
+24
-10
Gallifa existeix.
Anònim, 11/06/2011 a les 21:34
I de Gallifa, no dieu rès? Que voleu fer-li el vuit a SI, que a obtingut la alcaldía d'aquesta vila? Molt parlar de Reagrupament i de les CUP, pero de SI, que a obtingut una alcaldía, no dieu norris?

Quina vergonya senyors!!
+14
-37
Adiós con el corazón
Anònim, 11/06/2011 a les 21:17
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+15
-4
Tripartit a Vallirana.
Anònim, 11/06/2011 a les 21:10
Al meu poble, que té el doble d'abitants que Navàs, han fet fora CIU desprès de quasi 20 anys, i han posat a una sociata d'alcaldessa, amb el soport de ICV i ERC, el meu poble es diu Vallirana.
+18
-10
Desenmascarem CyU
Anònim, 11/06/2011 a les 21:01
Lo que necesitem els catalans patriotes i de debó, son: Eleccions anticipades al congrés d'Espanya, i que tots votem en masa al PP per que tregui majoría absolutíssima, per a que la ofensiva espanyolísta sigui molt gran contra Catalunya, i el independentísme pugui beneficiar-s'hi, així deixarien els autonomístes de CyU (Convergencia y Unión con España), en absoluta evidència, ja que no treuràn rès pactant amb el PP a Madrid, per què no els hi farà falta als peperos, i els de CyU quedaràn com uns idiotes devant del seu electorat, per que han cedit molt a Catalunya, a camvi de RÈS.
I quant el govern colonial vingui a retallar-nos la autonomía i a pixar-se en les promeses de pacte fiscal a la nostre cara, amb la excusa de la crisis; encara i quedaràn molt més en evidència, sobretot desprès d'haber-los ficat dins de la Diputació de Barcelona, als peperos.

Hem de provocar la fractura social, i treure la vena dels ulls dels milers de catalans que es creuen que CyU treballa per els interessos dels catalans i de Catalunya; i per a desenmascarar el PPC, aixì evitarèm el seu creixement a casa nostra i més pactes amb els botiflerots i traidors de CyU.
+19
-24
Pesimista
Anònim, 11/06/2011 a les 20:37
Massa grupuscles i frikis dins l'independentísme: ERC, SI, Rcat, CUP, CORI, etcétera...Noguanyem rès, per que lo que guanya un el perd l'altri, i així mai pujem, encara que es generi la il.lussió de que la cosa creix.

A mi lo que em preocupa, i molt, és el creixement del PP a les grans ciutats, i no les "victories" de partidets independentístes a poblets rurals.

Ho sento, pero és així, a Tarragona capital, el PP está empatat amb CiU en regidors, el PSOE conserva la mayoría, i els partits independentístes han desaparescut.

A Lleida, PP i CiU també quassi igualats i el PSOE es manté amb majoría, i els partits independentístes quasi desapareguts...I de Barcelona, el PP pot assolir 9 regidors, mentres que la coalició independentísta está marginada i quasi condemnada a la desaparició.

No puc ser positiu, per que cuatre poblets, no poden camviar gaire aquesta molt preocupant situació.
+51
-11
La independència l'assolirem entre tots
Anònim, 11/06/2011 a les 20:26
Endavant amb les CUP!
Al País Valencià ja hi ha alguns regidors.
+18
-45
a veure
Anònim, 11/06/2011 a les 20:21
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+24
-56
Fora botiflers de les CUP!!!
Anònim, 11/06/2011 a les 19:47
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+21
-55
Ja s'ho faran
Anònim, 11/06/2011 a les 19:44
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: