Redacció | Actualitzat el 10/06/2011 a les 11:35h

CiU i PP certifiquen el tomb històric a la Diputació de Barcelona

La Diputació canvia de mans després de 32 anys. Foto: ACN

La Diputació de Barcelona canvia de les mans que l'han ostentat des de l'entrada de la democràcia. Per primera vegada des d'aleshores, el president de l'entitat no serà un socialista, sinó un convergent. Després dels resultats electorals del 22 de maig i d'un acord entre Convergència i Unió i el Partit Popular, el feu socialista canvia de mans i es reparteix entre els nacionalistes i els populars. Els alcaldes de Martorell, Sant Cugat i Terrassa sonen com a possibles nous presidents de l'organisme. El PP ostentarà la primera i la tercera vicepresidència, mentre que CiU es quedarà la segona i la quarta (una per UDC). La cinquena s'ha ofert al PSC, que encara no ha contestat.

Malgrat que els noms de les persones que ocuparan els càrrecs encara no s'han concretat, el cert és que l'alcalde de Martorell i president de l'Associació Catalana de Municipis, Salvador Esteve és, tal com va avançar Nació Digital, un dels més ben posicionats per ocupar la presidència d'un dels òrgans de poder més potents de l'aparell administratiu a Catalunya. Amb tot, altres fonts parlen de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, i del líder de CiU a Terrassa, Josep Rull, com a noms que també podrien optar al càrrec.



L'acord implica també una profunda remodelació de l'organigrama de l'entitat, que passaria de tretze àrees a cinc, distribuïdes en cinc vicepresidències. La primera vicepresidència, que es quedarà el PP, es diu Vicepresidència de Territori i Sostenibilitat, i s'encarregarà de les àrees d'Infraestructures, Urbanisme, Habitatge, espais naturals i medi ambient.
 La tercera vicepresidència, també del PP, es diu Vicepresidència de Desenvolupament Econòmic i Ocupació. Les àrees que gestionarà són Promoció Econòmica i Productiva, Ocupació, Comerç, Esports i Turisme.



Pel que fa a la segona vicepresidència, en mans de CiU, serà la Vicepresidència de Coneixement i Noves Tecnologies, i gestionarà Cultura, Educació i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.
 
La quarta vicepresidència, també en mans de CiU, es diu Vicepresidència d'Atenció a les Persones i gestiona les àrees de Benestar Social, Salut Pública i Consum.



Pel que fa a la cinquena vicepresidència, que s'ha ofert al PSC tot i que encara no ha tornat contesta, es tracta de la Vicepresidència Institucional. El document signat entre CiU i PP no indica les àrees que gestionaria.



L'acord s'ha tancat aquest dijous a la nit en una reunió a la qual van assistir per part de CiU Oriol Pujol, Lluís Corominas, responsable de política municipal, i Benet Maimí, negociador per part d'UDC dels pactes municipals. Per part del PP hi van assistir Jordi Cornet, secretari general del PPC, i Jorge Fernández Díaz.



El document està signat per ambdues parts i s'hi especifica que el motiu de la reducció d'àmbits de la Diputació respon a la racionalització de recursos i la simplificació de l'organització interna. També es marca com a objectius el compromís a l'eficiència i l'impuls de l'ocupació.

Referències a Internet

Diputació Barcelona

COMENTARIS

+5
-0
Aixó ens pot anar bé
Anònim, 10/06/2011 a les 21:34
Jo vaig deixar de votar CIU quan varen donar suport al Aznar , i no els he tornat a votar ni els votaré . Ara estem com fa vuit anys , amb CIU a la Generalitat i aviat el PP a la moncloa . Espero que aixó doni una nova empenta a l´independentisme com va passar llavors. El que m´agradaría es que els independentistes no ens barallem entre nosaltres com veig a molts missatges a aquest diari i estiguem units.
Salut i independència.
+3
-0
Arquitectura parlant
Anònima, 10/06/2011 a les 20:27
L'edifici de la foto és, diem-ne, modernista neorenaixentista, de dimensions petites, humanes, te aspecte de palauet o com de casa de conte de fades. Però darrera hi ha una mola afegida, enorme, desproporcionada, de vidre negre, opaca, que sembla que et vigila, i que fa venir als sentiments de qui ho mira els pitjors presagis. Sempre que hi passo sento una mena de calfred ienexplicable.
+8
-0
Pactar amb botxins
Anònim, 10/06/2011 a les 19:49
Com es pot pactar amb els que pretenen exterminar la nostra llengua? Es el mateix que els jueus col.laboracionistes, i es posen al mateix nivell qye ERC pactant amb els "sociatas"... Vergonya, senyors; vergonya!
+11
-0
canvio
Anònim, 10/06/2011 a les 18:40
Em dic Catalunya, canvio tripartit per CIU+PP, així ho canvio tot i tot queda igual. Que desgraciada que sóc.

L'alternativa tots sabem quina és i es diu independentisme. SI, Reagrupament, CUP. Aneu per feina que mira que n'és de fàcil desenmascarar la colla de xupopters aferrats a la mamella. Anem per feina i ràpid que el país se'n va a la merda en mans d'espanya però sobretot dels seus fidels col·laboracionistes afincats a Catalunya.
+11
-0
Desgràcia
Guillemet, 10/06/2011 a les 15:03
Que n'és de desgraciada Catalunya, i que en som de dissortats els catalans. Qui diu que ens defensa ens traeix tan bon punt té l'oportunitat d'obtenir un guany. No tenim cap partit polític que defensi la nostra terra i la nostra cultura, només ens tenim nosaltres mateixos. Per si algú encara tenia algun dubte, vet aquí una prova en aquesta notícia.
+13
-3
El PP ja governa dels institucions. Gràcies CIU
Nònim, 10/06/2011 a les 14:05
Com canvien els temps. Mai hauríem vist aquest titular l'any 2003. Llavors CIU criticava ERC per haver posat el PSOE a la Generalitat. Ells sempre deien que havien pactat amb el PP però només per un acord d'estabilitat parlamentaria al Parlament i Congreso però mai havien fer un pacte de govern i per tant deixar entrar a les institucions un partit d'obediencia espanyola. Veníem de 23 de govern nacionalista i molta gent no entenia que es trenques aquesta virginitat institucional on només partits nacionalistes catalans governaven la Generalitat. Ara han passat 8 anys i CIU fa entrar el PP a governar la diputació de braçet d'ells. Per tant es passa per l'arc del triomf aquest argumenatari. Ja tenim el PP a les institucions. Això els donarà centralitat política, visibilitat mediatica i d'aquí 8 anys no sé on podríem arribar a estar. En aquest país haurem de veure qualsevol cosa abans d'un pacte d'ERC-CIU. De moment ERC ja assolit ser un partit marginal i el PP tercera força. A les eleccions al congrés em faran votar en blanc? deu meu!!!
+9
-4
Caldrà fumigar.
Arnau Mir de Tost, 10/06/2011 a les 13:54
Pels comentaris que es llegeixen, es veu que els P$OElerrouxistes estan "acollonidos" de que s'aixequin les catifes a la que fins ara ha sigut la finca particular del P$C-P$OE dedicada a l'engreix dels seus militants.

Per molt que treballin les màquines de trinxar papers, se sabrà tot.

Després de més de 32 anys de dictadura P$OElerrouxista no crec que n'hi hagi prou amb obrir les finestres, segur que caldrà fumigar.
+14
-6
Us anem veien el "plumero"
Marta Darder Roca (Figueres), 10/06/2011 a les 12:56
CiU us esteu malvenen el patrimoni de Catalunya! Us tira més la dreta que el país... Que dissimulat que ho teniau! Si ho arrivo a saber abans de les eleccions, NO haguessiu tingut el meu vot!
+10
-8
desnaturalitzant la nostra terra ...
gambó, 10/06/2011 a les 12:41
Pobra Catalunya nostra, en mans dels CiU "Convenients i Unionistes", la catalanitat dels quals només els hi val per a usar-la sectàriament com marca diferenciadora i snob dels altres espanyols. Per això posats a fer feina, del que menys parlen és de Catalunya, perquè els diners que mamen els consideren espanyols. A quanta gent han enserronat aquests polítics d'etiqueta catalanista de CiU: els primers a llurs propis militants de bona fe!
+9
-5
grácias
Anònim, 10/06/2011 a les 12:40
Grácias CIU por dar aire al PP de CATALUÑA. Sereis bien gratificados, como antaño.
+13
-4
Acabarem malament!
Anònim, 10/06/2011 a les 12:03
Estava i estic pel canvi a Catalunya, però això de donar tant de poder al PP em fa molta por. No acabarem bé amb els enemics de Catalunya a tot arreu.
+21
-2
retallades en prevenció d'incendis
Joan Ignasi Fernandez, 10/06/2011 a les 12:01
i ara a retallar les actuacions de prevenció d'incendis a la diputació de barcelona...

l'any 2012, 13, 14 i 15... ni un euro per camins
+19
-9
Uff!
Anònim, 10/06/2011 a les 11:56
Quina por el PP, sortim del foc per caure a les brases!!!

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: